Ayvalıkta Engelliler Haftası Kutlaması - Son Dakika
Güncel

Ayvalıkta Engelliler Haftası Kutlaması

Her yıl 10-16 Mayıs tarihleri arasında kutlanılan Engelliler Haftası, dolayısıyla Ayvalık'ta bir tören düzenlendi.

11.05.2015 15:27

Genel Başkan Güler Çapraz Buyruk'un Atatürk anıtına çelenk sunması, saygı duruşunda bulunuldu, ardından İstiklal Marşının okunmasıyla Başlayan törende Konuşan BOED Genel Başkanı Güler Çapraz Buyruk, engellilere yapılan her hizmetin bir gün bireyin kendisine lazım olabileceğine işaret ederek, engellilere acıyarak değil, hak ettikleri değeri vererek yardımcı olunması gerektiğini vurguladı.

Törende; Genel Merkezi Ayvalık'ta olan ve İzmir- Balçova, Altınova ve Gömeç'te şubeleri bulunan Birlik Ortopedik Engelliler Derneği'nin kuruluşundan bu yana görev yapan ancak görev süreleri dolan eski Genel Başkanlar; Suat Salgın, Muharrem Parmaksız, Halil Burgaz ve Turgay Ezer'e teşekkür belgeleri verildi.

Ayvalık Belediye Başkan Yardımcısı Gökay Bacan ise; Birlik Ortopedik Engelliler Derneği'nde Genel Başkan Yardımcılığı görevinde bulunduğu yıllarda son derece güç koşullarda yürütülmeye çalışılan faaliyetlere bulunduğunu hatırlattı.

Ancak günümüzde bu güçlüklerin yerini ciddi anlamda kolaylıkların aldığını kaydeden Bacan, engelliliğin toplumun en önemli sorunlarından biri olduğunu ve bu sorunun çözümü için de herkesin elini taşın altına koyması gerektiğine işaret etti.

Ayvalık Belediyesi olarak engellilerin en önemli sorunlarından biri olan eğitim konusunda kapsamlı bir Engelliler Merkezi kuracaklarının da müjdesini veren Belediye Başkan Yardımcısı Bacan, engellilere yönelik çalışmalara ağırlık vereceklerini de kaydetti.

Konuşmaların ardından, İlçe Sosyal Hizmetler Müdürlüğü adına Müdür Yardımcısı Habip Mutlu tarafından BOED Genel Başkanı Güler Çapraz Buyruk'a bir buket çiçekle jest yapılmasının ardından Kaymakam Nazlı'nın öncülüğündeki protokol, BOED'in bünyesindeki Engelliler İş Atölyesinde engelli kursiyerler tarafından yapılan eserlerden oluşan stantları gezdi.

Törenin ardından Ayvalık Belediyesi tarafından, törene katılanlarla engellilere deniz kıyısındaki bir çay bahçesinde çay ve içecek ikram edildi.

Birlik Ortopedik Engelliler Derneği (BOED) Genel Merkezi tarafından düzenlenen törene Ayvalık Kaymakamı Namık Kemal Nazlı, Ayvalık Belediye Başkan Yardımcısı Gökay Bacan, Türkiye Sakatlar Konfederasyonu Genel Başkan Yardımcısı Ömer Uğur, Türkiye Zihinsel Engelliler Federasyonu eski Genel Başkanı Hamdi Atay, Engelsiz Türkiye Partisi Genel Başkanı Muharrem Parmaksız, İlçe Toplum Sağlığı Merkezi Başkanı Gülçin Nazlı, Gençlik Hizmetleri ve İlçe Spor Müdürü Cem Hamzaoğlu, İlçe Milli Eğitim Müdürü Erkan Bilen İlçe Sosyal Hizmetler Müdür Yardımcısı Habip Mutlu, Ayvalık Ticaret Odası Başkan Vekili Halil Cevdet Kantarcı, siyasi partilerin ilçe başkanları ile öok sayıda vatandaş katıldı.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Ayvalıkta Engelliler Haftası Kutlaması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement