Bağımsız Sağlık-Sen'den Sağlık Bakanlığı'na Diş Protez Teknisyenleri İçin Başvuru - Son Dakika
Güncel

Bağımsız Sağlık-Sen'den Sağlık Bakanlığı'na Diş Protez Teknisyenleri İçin Başvuru

Bağımsız Sağlık-Sen, diş protez teknisyenlerinin günlük iş miktarlarını düzenleyen genelgenin iptali için Sağlık Bakanlığı'na başvuruda bulundu.

25.05.2014 08:46

Bağımsız Sağlık-Sen, diş protez teknisyenlerinin günlük iş miktarlarını düzenleyen genelgenin iptali için Sağlık Bakanlığı'na başvuruda bulundu. Başvuru dilekçesinde, genelgenin iş barışını sağlayacak şekilde amirin taktir yetkisine bırakılmadan diş protez teknisyenlerinin görüşü dikkate alınarak yeniden düzenlenmesi talep edildi.

Bağımsız Sağlık ve Sosyal Hizmetler Kamu Görevlileri Sendikası (Bağımsız Sağlık-Sen) Genel Başkanı Mehmet Bayraktar ve Genel Sekreter Feyzullah Tiryaki, Sağlık Bakanlığı Türkiye Kamu Hastaneleri Kurumu'na ağız ve diş sağlığı hizmet birimlerinde görevli diş protez teknisyenlerinin günlük iş miktarlarını düzenleyen 2013/1 sayılı genelgenin iptalini isteyen başvuru dilekçesi gönderdi. Başvuru dilekçesinde 19 Şubat 2013 tarihli yönetmenliğin uygulanabilir olmadığından diş protez teknisyenlerinin görüşü dikkate alınarak yeniden düzenlenmesi ve sağlık personelinin lehinde hazırlanması talep edildi.

-ÖZEL HİZMET TAZMİNATI ARTIRILMALI-

Diş protez laboratuarlarının çalışma şartlarının göz önüne alınması ve bu doğrultuda özellik arz eden riskli birim kapsamına alınmasının da talep edildiği dilekçede, diş teknisyenlerinin maruz kaldığı hastalık riskleri ile ilgili birçok raporda açıkça belirtildiği üzere mesleğin önemini ve zorluğunu anlatmak için ve bu mesleğe gönül verenleri onura etmek adına diş protez laboratuarları çalışanlarını maddi ve manevi yönden telafi etmek amacıyla; bir yılda en az iki ay yıpranma payı verilmesi, özel hizmet tazminatının arttırılması ve meslek hastalığına yakalanan personele meslek hastalığı tazminatı ödenmesi talep edildi.

Kaynak: ANKA

Son Dakika Güncel Bağımsız Sağlık-Sen'den Sağlık Bakanlığı'na Diş Protez Teknisyenleri İçin Başvuru - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement