Bakan Eroğlu Antalya'da - Son Dakika
Güncel

Bakan Eroğlu Antalya'da

Bakan Eroğlu Antalya\'da

Orman ve Su işleri Bakanı Veysel Eroğlu, Antalya’nın Türkiye'de en çok yatırım yapılan iller arasında birinci sıraya yükseldiğini belirterek, şehrin içme suyu sorununu 2045 yılına kadar çözeceği belirtilen projeyi anlattı.

01.03.2014 15:09
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Orman ve Su işleri Bakanı Veysel Eroğlu, Antalya'nın Türkiye'de en çok yatırım yapılan iller arasında birinci sıraya yükseldiğini belirterek, şehrin içme suyu sorununu 2045 yılına kadar çözeceği belirtilen projeyi anlattı.

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu ile Avrupa Birliği Bakanı ve Başmüzakereci Mevlüt Çavuşoğlu, Erdem Beyazit Kültür Merkez, bahçesindeki Antalya'nın 2045 yılına kadar içme suyunu garanti altına alacak olan 10 tesis ve 362 milyonluk yatırımın temel atma ve açılış törenine katıldı.

DSİ Genel Müdürü Akif Özkaldı, törende yaptığı konuşmada Antalya'ya 1 milyar lira yatırım yapıldığını belirterek, 368 dekar alanın sulama suyuna kavuştuğunu söylerken, AK Parti Antalya Milletvekili Menderes Türel ise Antalya'nın hizmetin en iyisine layık olduğunu ifade ederek, "Hizmet kolay olmuyor. O hizmetlerde duraksama olursa geçmişte yapılanların önemi daha iyi anlaşılıyor. Ara verilen belediye hizmetlerinin yeniden devam etmesini diliyorum" dedi.

Antalya Valisi Sebahattin Öztürk ise Antalya'nın nüfusunun her yıl arttığını ifade ederek, bu projelerle 2045 yılına kadar Antalya ve Alanya'nın içme suyu sorununun çözüleceğini kaydetti.

"BARAJ YAPIMI İÇİN ÇOK BAKAN DEĞİŞİRDİ"

Avrupa Birliği Bakanı ve Başmüzakereci Mevlüt Bakan Çavuşoğlu, eskiden Türkiye'de barajların temellerinin atıldığını ve '20 senede mi, 30 senede mi yapılacak' diye düşünüldüğünü hatırlattı. Bu barajla yapılırken bakan ve başbakanların değiştiğini söyleyen Çavuşoğlu, "Önceden bunlar konuşulurdu. Gazipaşa Gökçeler Barajı yüzde 90 tamamlandı. Alanya'daki baraj tamamlandı. Yaklaşık 3 yıl sürede bu barajlar yapıldı. 11 yılda Antalya'ya çok hizmet geldi. Barajların önemi var. Yollar getiriliyor, dağlar deliniyor. Dağları setler, duvarlarla örüyoruz. Orada biriken suyla enerji üretiyoruz. Temelini atılacak projelerle şehirlere su getiriyoruz. Çiftçinin kullanması için sulama hatları oluşturuyoruz. Bunlar çok önemlidir. Antalya'nın her tarafında, her deresinde, her ilçesinde, her beldesinde, her yerde DSİ'nin çalışmalarını görürsünüz. Nasıl derelerin güzelleştirildiğini, taşkınların önlendiğini görürsünüz" diye konuştu.

"HEYBEMİZ DOLU GELDİK"

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu ise mühendislik stajını yaptığı ilk yerin Antalya olduğunu hatırlatarak, o nedenle hizmetkar olduklarını söyledi. Büyük tesislerin temelini attıklarını kaydeden Bakan Eroğlu, "Biz gelirken heybemiz dolu geldik. Heybe almadı. Büyük yatırımla geldik. 21 müjde ile geldik. Daha öncede 49 müjde vermiştik. Toplam 70 müjde oldu. Bu 70 eserin toplam maliyeti 1 milyar 400 milyon lira. Antalya'ya büyük hizmet yapıyoruz, yapmaya devam edeceğiz. Alanya'nın yıllardır beklediği Yeniköy Barajı yapılacak, bunun sözünü veriyorum. Bu barajla 12 bin dekar toprak sulanacak. Finike'de Kapıçay Barajı'nı yapıyoruz. Her siyasetçinin, 'Yapacağız' dediği barajı biz yapacağız. Antalya'daki bütün dereleri ıslah ediyoruz" ifadelerini kullandı.

"ANTALYA BİRİNCİ SIRADA"

Türkiye'de merkezi hükümet tarafından son 11 yılda Antalya'ya 14 milyar lira yatırım yapıldığını vurgulayan Eroğlu, "Son 11 yıl içinde yapıldı. Antalya şu an Türkiye'de en çok yatırım yapılan iller arasında birinci sıraya yükseldi. Bundan memnuniyet duyuyoruz. 'Siz ne yaptınız?' derseniz, geçen yıl sonuna kadar 1 milyar liradan daha fazla yatırım yaptık. Bugün temelini atacağımız tesislerin maliyeti 362 milyon liradır. Her şey millet için, her şey Antalya için. Orköy desteklerini artırdık. Bal ormanları kurduk. Daha da kuracağız. Biz burada organik bal üretilsin, fiyatı yüksek olsun. Arıcı ne istiyorsa isteklerini sağlayacağız. Bal üretiminde dünyada 6'ncı sıradan 2'nci sıraya yükseldik. Arıcılara söz verdik. Biz de onlara her türlü desteği vereceğiz. Yeter ki sertifikalı, marka olan bal üretsin ve dünyaya pazarlasın. Sizlerden marka oluşturmanızı istiyorum" şeklinde konuştu.

Orman köylülerinin orman teşkilatına hasım değil hısım olmasını isteyen Eroğlu, "Badem, ceviz, keçi boynuzu, çam fıstığı dikiyoruz. Buraları parselliyor ve kurayla vatandaşımıza teslim ediyoruz. 3 yıl bakımı ve bütün masrafları bize ait, geliri köylüye. İşte vatandaşa hizmet bu. Vatandaşa hizmet lafla olmuyor. Milliyetçilik lafla değil, hizmetlerle, halkın refah seviyesini yükseltmekle oluyor" dedi.

"ANTALYA'YA NEHİR AKACAK"

Antalya'da 50 derenin ıslah edildiğini aktaran Eroğlu, "Yıllardır bekleyen Gökçeler Barajı bu sene bitecek. Bugün de sulamasının temelini atacağız. Daha müjdelerim var. Taşkın koruma maksadıyla ve bölgedeki pek çok köyün içme suyu ve sulama suyu ihtiyacını karşılayacak olan 23 tane baraj göleti yapıyoruz. İçme suyu meselesini kökünden çözüyoruz. Antalya içme suyu önemli. Deniz turizminin yanında doğa, yayla ve dağ turizminin gelişmesi için master projemiz var. Böylelikle Antalya'ya gelen turist sayısını 20 milyona yükselteceğiz. Bunu ancak biz yapabiliriz. Susuz otel olmaz. Su olmayınca turist gelmez. Biz geleceği düşünürüz. 2045 yılına Antalya'nın içme suyu sorununu çözmek için büyük bir proje hazırladık. Bu projedeki kullanılacak borunun çapı 3 metre. İçinden kamyon minibüs geçebilir. Karacaören 2 Barajı İsale Hattı ile ile Antalya'nın içme kullanma ve sanayi suyu ihtiyacı karşılanacak. Yılda 125,6 milyon metreküp içme suyu sağlanacak. Muazzam bir yatırım 43 kilometre uzaklıktan Antalya'ya nehir akıtacağız" ifadelerini kullandı.

Alanya'nın da içme suyu ihtiyacı olduğunu ifade eden Eroğlu, "Dim Barajı'ndan alınacak isale hattıyla Alanya'nın da 2045 yılına kadar içme kullanma ve sanayi suyu ihtiyacı karşılanacak. Yılda 47,3 milyon metreküp içme suyu sağlanacak" dedi.

"GEZİCİLER 3 MİLYAR FİDANI GÖRMEDİ"

AK Parti'nin son 11 yılda destan yazdığını kaydeden Bakan Eroğlu, şunları söyledi:

"Enflasyon canavarı tek rakama indi. Paradan altı sıfırı attık. Bizden önceki koalisyon hükümeti Türkiye'yi geriye götürdü. Memur maaşını ödemek için kapı kapı dolaştı. Para bulamayınca hükümeti bırakıp gitmedi mi? 23 milyar dolar IMF'ye borç bıraktılar. 3.5 katrilyon KEY buhar oldu. Onu da bıraktılar. 22 banka batırıldı, soyuldu, hortumlandı. Bunun faturası millete nedir. 231 milyar lira. Bunları teslim aldık. Merkez Bankası'nın kasası boştu. Toplanan vergileri tam yüzde 86'sı faizcilere ödeniyordu. Şimdi hortumlar kesildi. Sizden toplanan paralar yine size hizmet olarak geri geliyor fark bu. Türkiye dünya sıralamasında 26'ncı sıradan 16'ncı sıraya yükseldi. Merkez Bankası'nın kasası doldu. IMF borcu ödendi. IMF karşısında boyun eğen el pençe duran Türkiye nerede? IMF karşında dimdik duran Türkiye nerede? KEY ödemeleri ödendi. Batık banların borçları ödendi. Muazzam yatırımlar yapıyoruz. Türkiye'nin bütün su problemini çözüldü. 286 dev proje yapıldı. 3 milyar fidan toprakla buluştu. Yol kenarlarını, okul bahçelerini, hastane avlularını ağaçlandırdık. Taksim'de 3 ağaç için Gezi hadisesi çıkaranlar 3 milyar fidanı görmediler. İnşallah ağaç sayısını daha da artıracağız. Bizim sağlık sistemimiz Amerika'dan da iyi, Avrupa'dan da iyi. Bundan gurur duyuyoruz."

"OPERASYONLAR YABANCI GÜÇLERİN ESERİDİR"

Türkiye'nin önünün kesilmek istendiğini aktaran Eroğlu, "İnanın bu operasyonlar muhteşem bir hedefe kilitlenen milletin önünü kesmek isteyen yabancı güçlerin eseridir. Milleti saf mı sanıyorsun? Borçları ödüyorsun, dünyada başın dik, IMF'ye borcun yok, faiz, enflasyon tek rakamda. Bunlardan rahatsız olan birtakım oyunlar peşinde. Onların hesabı varsa, Cenab-ı Allah'ın da hesabı var. Millet onlara dersi verecektir. Bu yükseliş devam edecektir. Kimse Türkiye'nin önünü kapatamaz. Türkiye'yi geriye götüremez" açıklamasını yaptı.

2023 yılında Türkiye'nin 10 ekonomik gücünden biri olacağına vurgu yapan Eroğlu, "Hedef 2023, Türkiye hazır, Antalya hazır. İnşallah büyük hedefe kilitleneceğiz. Birtakım oyunlar 300 yıldır oynanıyor. 21'inci asra Türk milleti olarak mührümüzü vuracağız. Merak etmeyin Türkiye Cumhuriyeti'nin yıldızı parlak. Diğer ülkeler küçülecek ama Türkiye büyüyecek. Buna hep birlikte hazır olacağız" şeklinde konuştu.

Konuşmaların ardından Bakan Eroğlu ve Bakan Çavuşoğlu, kurayla ceviz dikimi yapılan arazilerin sertifikasını köylülere verdi.

Ardından Antalya'nın 2045 yılına kadar içme suyu sorununu çözecek olan projenin temeli atıldı.

Bakan Eroğlu ve Bakan Çavuşoğlu, daha sonra Karacaören 2 Barajı'ndan Antalya'ya suyu taşıyacak olan dev borular önünde poz verdi. - ANTALYA

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Bakan Eroğlu Antalya'da - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement