Bartın İl İstihdam ve Mesleki Eğitim Kurulu Toplantısı - Son Dakika
Güncel

Bartın İl İstihdam ve Mesleki Eğitim Kurulu Toplantısı

Bartın'da İl İstihdam ve Mesleki Eğitim Kurulu (İİMEK) toplantısı, Vali Seyfettin Azizoğlu başkanlığında yapıldı.

05.02.2016 10:45

Bartın'da İl İstihdam ve Mesleki Eğitim Kurulu (İİMEK) toplantısı, Vali Seyfettin Azizoğlu başkanlığında yapıldı.

Azizoğlu, valilikteki toplantıda yaptığı konuşmada, kurulun, Bartın'ın işgücü, istihdam ve mesleki eğitim ihtiyacının tespiti, mesleki ve teknik eğitim kurumları ile işletmelerde yapılacak eğitim ve istihdam konularında politikalar oluşturmak amacıyla çalışma yürüttüğünü söyledi.

Toplantıda, İl Milli Eğitim Müdürlüğü mesleki eğitim kurumları tarafından açılması teklif edilen meslek kursları ile meslek liseleri bünyesinde açılması planlanan alan tekliflerinin değerlendirildiğini ifade eden Azizoğlu, söz konusu planlama ve çalışmaların il istihdamına katkı sağlayacağını anlattı.

Bartın TSO Yönetim Kurulu Başkanı Cihat Çakır da kentin işgücü potansiyelini ortaya çıkararak il bazında işgücü ihtiyaçlarını belirlemek üzere gerçekleştirilen eğitim ve kursların yoğunluklu olarak sıkıntı yaşanan kalifiye elaman ihtiyacına çözüm olacağını belirtti.

Toplantıda Amasra İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü'ne bağlı Amasra Çok Programlı Anadolu Meslek Lisesi bünyesinde 2016/2017 eğitim öğretim yılından itibaren adalet alanı/zabit katipliği dalının, Kurucaşile ilçesinde İŞKUR Müdürlüğü işbirliği ile girişimcilik kurslarının, Kozcağız beldesi Çok Programlı Lisesi bünyesinde ayakkabı ve saraciye teknolojisi bölümünün açılmasına karar verildi.

Toplantıya, İl Milli Eğitim Müdürü Yaşar Demir, İl Özel İdare Genel Sekteri İbrahim Kayış, Meslek Yüksekokulu Müdürü Prof. Dr. Metin Tunay, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Abdulsetter Bayram da katıldı.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Bartın İl İstihdam ve Mesleki Eğitim Kurulu Toplantısı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement