Başbakan Davutoğlu'ndan Parti Teşkilatına Provokasyon Uyarısı - Son Dakika
Güncel

Başbakan Davutoğlu'ndan Parti Teşkilatına Provokasyon Uyarısı

Başbakan Davutoğlu\'ndan Parti Teşkilatına Provokasyon Uyarısı

Başbakan Ahmet Davutoğlu, siyasi istikrarı, ekonomik istikrarı bozacak şekilde yeni siyaset dizaynı çabaları olduğunu söyleyerek, Son 10 yılda denediler.

30.11.2014 21:14
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Başbakan Ahmet Davutoğlu, siyasi istikrarı, ekonomik istikrarı bozacak şekilde yeni siyaset dizaynı çabaları olduğunu söyleyerek, Son 10 yılda denediler. Sakın ola ki, 2015 seçimlerine giderken rehavet içine girmeyin. 2007 olduğu gibi Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde, sonrasında partiyi kapatmaya çalışarak denediler. Değişik vesayet ve darbe arayışları Türkiye'nin gelişmesine istikrarına darbe vurmak istediler. Şimdi 2015 seçimleri öncesinde yeniden bu yollara girebilirler. Yeni dizayna girebilirler. Geçmiş 12 yıldır bu dizayn çabalarını durdurmadılar. AK Parti'nin her birimindeki aşk gönül gönül ile çalışıp bu oyanları bozulacaktır dedi.

Başbakan Ahmet Davutoğlu Balıkesir'den özel bir uçakla Tekirdağ'ın Çorlu Hava Limanı'na geldi. Daha sonra helikopterle Kırklareli 55 Mekinaze Piyade Tugay Komutanlığı pistine inen Başbakan Davutoğlu'nu Vali Esengül Çivelek, Belediye Başkanı Mehmet Kesimoğlu partisine mensup milletvekili ve bakanlar tarafından karşılandı. Beraberindeki bakanlarla birlikte AK Parti Kırklareli İl Kongresi'nin yapılacağı Atatürk Spor Salonu'na geçen Başbakan Davutoğlu salonda bulunan yaklaşık 2 bin kişiye seslendi.

HER YERDE AYNI DİL

Son 10 gün içinde Türkiye'nin değişik bölgelerine özellikle program yaptıklarını, Ağrı Patnos, Erzurum, Şanlıurfa ve Balıkesir'de ayni dili kullandıklarını söyleyen Başbakan Davutoğlu, muhalefet partilerinin her bölge ve ilde farklı dil kullandığını anlattı. Başbakan Ahmet Davutoğlu, partisinin Türkiye'nin her yerinde, bölgesinde ve ilinde ayni dili kullandığını söyleyerek, Erzurum'da dün buluşurken tek bir dil kullandık. Tunceli'de Konya'da Balıkesir'de Erzincan'da şimdi de Kırklareli'nde aynı mesajı veriyoruz. Bütün kardeşlerimize tek bir mesaj olur birlik, dirlik. Tunceli'ye gittim bizi eleştirenlere sen de git dedim. Bahçeli'de gitti iki ziyareti karşılaştırın. Ben gittim, oradaki kardeşlerimle buluştum. Cemevine gittim kardeşlerim beni Hak Muhammed Ali diye karşıladılar. Tunceli'de al bayrağı dalgalandırdık. Demokrasi şöleni içinde bayrağımızı dalgalandırıp demokrasi şöleni içinde kongre yaptık. Bahçeli gitti vilayet binası önünde konuştu kendi partililerine hitap etti. Bir saat kalıp Tunceli'yi terk etti. Bu mudur halk ile buluşmak, halkın gönlüne gönlünü vermek dedi.

HDP İLE KOALİSYON ARAYIŞI

CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu'na Diyarbakır'da HDP ile koalisyon yapar mısınız şeklinde yöneltilen soruya, 'Gündemimizde yok ama siyaset 24 saat uzun bir süre diye' yanıt verdiğini hatırlatan Başbakan Davutoğlu, Koalisyon açık kapı bırakıyor. Ne koalisyon çabaları görüyoruz. Ayni toplantıda kendi arkadaşlarına hitap ederken 'Bizim arkadaşlar teşkilat içinde diğerine çelme takıyor' diyor. İşte AK Parti kadroları Türkiye'nin her yerinde birlik içinde diğerleri çalkantı içinde. Geçmişte de eski sahipleri, öncüsü olan SHP o zamanın HDP öncüleri ile koalisyon yaptı. 2015 Haziran seçimleri için değişik alternatifler üretilmeye başlandı. AK Parti karşısında her türlü koalisyon denenecek. İşlerinde fırtına kopuyor. Bir gün ulusalcıları, ertesi gün Kobani için açıklama yapan kendi genel başkan yardımcısı tatmin etmek için farklı dil kullanıyor. İki yüzlü bunlar çok yüzlü bunlar. Tek hedefin tek vizyonun peşinde doğu da batı da aynı siyaset dilini kullanan yegane partiyiz ifadelerini kullandı.

AK PARTİ HER YERDE

AK Parti'nin Türkiye'nin her bölgesinde olduğunun altını çizen Başbakan Davutoğlu 30 Mart seçimlerinde Doğu'ya gittiğimizde AK Parti var bir de diğeri var. Böyle giderse Diyarbakır'a Hakkari'ye HDP'nin izni ile bayrağı dalgalandırmadan giderler. Tunceli'ye gider, Tunceli'nin elini sıkmadan gelirler. Buralarda bir parti var, birde Ak Parti var. Orta Anadolu gelirsiniz orada da bir başka parti ve Ak Parti bu kez CHP ve HDP yok. Orta Anadolu da İç Anadolu da söz söyleyen yegane AK Parti. Sahillerde bir başka parti ana muhalefet ve AK Parti var. Her yerde sadece AK Parti var. Her bölgeye ve mahalleye göre konuşmuyoruz. 77 milyona konuşuyoruz. Hiçbir ayrım fark hissetmeden herkese konuşuyoruz. Oy vermeyenlere de konuşuyoruz. Başbakan olarak oy veren vatandaşlarımız sizler ne kadar azizseniz, oy vermeyenlerin de haklarını korumak bizim boynumuzun borcudur dedi.

PROVOKASYON UYARISI

AK Parti kadrolarının 2015 Haziran seçimlerine kadar dikkatli olmaları konusunda uyaran Başbakan Ahmet Davutoğlu konuşmasını şöyle sürdürdü Mayıs 2013 faizler yüzde 6 seyrederken, hatta 5'lere inmişken Türkiye IMF borcunu ödenmişken dış borç kapanmışken birden gezi provokasyonu başladı. 10 ağacın taşınması sebebiyle İstanbul sokakları, Ankara hatta İzmir sokaklarını kaosa döndürmeye çalıştılar. Şimdi Yalova'da ne oluyor asırlık çınarları kestiler yıktılar. Yalova'da Kılıçdaroğlu suskun. Ben dedim ki neye suskunsun gezi olaylarında çok konuşuyorsun ağaç sevdasını sordum. Adana'dan cevap vermiş, 'biz kesilmesine karşıyız' diye. Ne yaptın onu söyle belediye başkanından hesap sordun mu. Soramaz, korkar çünkü hesap sorsa o partiden ayrılır diye korkar. Ulusalcılar mı gidecek. Bu parti de kaç fraksiyon var bilmiyoruz. MİT teşkilatına ithamda bulundu, zinhar böyle bir şey söz konusu değil yalanladım. Tekrar yalanlıyorum. Milletvekili arkadaşı çıktı karışıklığı itiraf etti. MİT'e gerek yok parti karışık dedi. Kendi partisini yönetecek becerisi yok. Ben devleti tanırım diyor. SSK Genel Müdürlüğü'nü de biliriz. SSK ne hale düşürüldü. Trakyalılara sesleniyorum, burada çözüm sürecini istismar edip HDP ile perde arkasındaki yaklaşıma dur deyin ifadelerini kullandı.

SİYASETİ DİZAYN ÇABALARI VAR

Memleketteki birlik, beraberliği yok etmek AK Parti dönemindeki siyasi ve ekonomik istikrarı yoklamak için her türlü oyunun oynandığını kaydeden Davutoğlu, Bu oyun 17 ve 25 Aralık'ta denendi. Pensilvanya ile perde arkasında her türlü koalisyon kuruldu. 30 Mart öncesi her yerde Ak Parti karsıda kim varsa desteklediler. Millet cevabını verdi güçlü bir sesle irademe ipotek koydurmam dedi. Çatı aday çıkardılar, millet ben çatı anlamam ben bir hareketin bir siyasetin temeline bakarım millette temeli olmayan çatıda başarısı olmaz dedi. 6-7 Kobani nedeniyle aynı istismarı yaptılar. Son dönemde olanlara, gelişmelere dikkatinizi çekiyoruz. Herkesi uyarıyorum. Bir takım perde gerisinde koalisyon çabaları var MHP ile CHP birlikte tek parti dönemini savundular. Şimdi CHP ve HDP arasında bir takım görüşmeler. Siyasi istikrarı, ekonomik istikrarı bozacak şekilde yeni siyaset dizaynı çabaları var. Son 10 yılda denediler. Sakın ola ki, 2015 seçimlerine giderken rehavet içine girmeyin. 2007 olduğu gibi Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde, sonrasında partiyi kapatmaya çalışarak denediler. Değişik vesayet ve darbe arayışları Türkiye'nin gelişmesine istikrarına darbe vurmak istediler. Şimdi 2015 seçimleri öncesinde yeniden bu yollara girebilirler. Yeni dizayna girebilirler. Geçmiş 12 yıldır bu dizayn çabalarını durdurmadılar. AK Parti'nin her birimindeki aşk gönül gönül ile çalışıp bu oyanları bozulacaktır. Yepyeni bir döneme Türkiye girecektir. Yükselen küresel güç Türkiye'ye selam olsun dedi.

VİLAYETİ ZİYARET ETTİ

Başbakan Ahmet Davutoğlu partinin il kongresinden sonra valilik binasına geçti. Vilayete gelişinde Başbakan Davutoğlu, Vali Esengül Çivelek ve daire müdürleri tarafından karşılandı. Folklor ekibinin kısa gösterisini izleyen ve oyuncuları tebrik ederek hatıra fotoğrafı çektiren Başbakan Davutoğlu daha sonra valilik makamında ilin sorunları hakkında brifing aldı. Başbakan Davutoğlu daha sonra STK temsilcileri ile birlikte otelde akşam yemeğine geçti.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Başbakan Davutoğlu'ndan Parti Teşkilatına Provokasyon Uyarısı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement