Akşehir Belediye Başkanı Akkaya Personel ile Toplantı Yaptı - Son Dakika
Yerel

Akşehir Belediye Başkanı Akkaya Personel ile Toplantı Yaptı

Akşehir Belediye Başkanı Akkaya Personel ile Toplantı Yaptı

Akşehir ilçe Belediye Başkanı Salih Akkaya, Akşehir Belediyesinde görev yapan personelle bir tanışma toplantısı yaparak çalışma ilkelerini anlattı.

04.04.2014 18:53  Güncelleme: 18:54

Konya'nın Akşehir İlçe Belediye Başkanı Salih Akkaya, Akşehir Belediyesi'nde görev yapan personelle bir tanışma toplantısı yaparak çalışma ilkelerini anlattı.

Akşehir Belediye Başkanı Salih Akkaya, birinci önceliklerinin vatandaşlara dürüst, ilkeli ve kaliteli hizmet sunmak olduğunu belirterek, "Dün itibariyle görevimize başladık. İnşallah hem Akşehir'imize hem de belediyemize hayırlı olur. Sizlerle birlikte güzel hizmetler sunmamıza vesile olur. 27 yıllık bir memuriyet hayatım var, bununda 11 yılı üst yönetici olarak geçti. Bürokrasinin içinden geliyoruz. Halkla hep iç içe çalıştık. Bu nedenle hiçbir zaman hizmet ettiğimiz kitleyle de çalışan arkadaşlarımızla da bir sorunumuz olmadı. Kişilerle uğraşmak gibi bir düşüncemiz yok. Asıl olarak her zaman hizmeti ön planda tuttuk. Bu da bizi hamdolsun ki başarılı kıldı. Hemşehrilerimiz teveccüh ederek bu görevi bize emanet ettiyse yine bu prensibimizin ve bu ilkemizin sonucudur diye düşünüyorum. Akşehir'de tabi ki daha yapılacak birçok hizmetler ve işler var. Onları zamanla sizlerle görüşerek, istişare ederek gerekeni yapacağız. Ama bugüne kadar yapılan işlerde tabi ki sizlerin de çok ciddi katkılarınız var. Öncelikle ben, bütün yönetici arkadaşlardan işçi arkadaşlarımıza kadar herkese ayrı ayrı teşekkür ediyor ve Allah razı olsun diyorum. Bundan sonrada bu güzel hizmetleri muhakkak artarak devam ettireceğiz" dedi.

Çalışma sisteminde ast üst ilişkisine önem verdiğine dikkat çeken Başkan Akkaya, "Onun için herkes ast üst ilişkilerinde belli bir saygı çerçevesinde üstümüz astına, astımız da üstüne saygıda kusur etmeyecek. Prensip olarak zaman içinde göreceksiniz ki ben odama biri geldiği zaman kim olursa olsun ayağa kalkarak karşılarım, çıkarken de ayağa kalkarım. Bu benim insanlık anlayışımdır. Kendime saygının gereğidir bu. O bakımdan sizlerden de aynı şeyi bekliyorum ki halkla ilgili ilişki de bunu en üst seviyede bekliyorum" diye konuştu.

DÜSTURUMUZ HALKA HİZMET HAKKA HİZMETTİR

Çözüm odaklı bir çalışma anlayışı istediğini belirten Başkan Akkaya, "Eğer mevzuatta kesinlikle olmayacağına dair birebir net bir ifade yoksa birazcık yoruma açıksa biz onu lütfen halkın lehine yorumlayalım. Ben yıllarca bunu yaptım. Biraz yorulduk, açık kapı var mı diye uğraştık ama bundan da hep kazançlı çıktık. Tabi ben bunu derken hiçbir zaman kendimi ya da çalışma arkadaşlarımı zorda bırakmam. Mevzuatsız, kanunsuz bir şeye de sürüklemem. Bu sebeple çözüm odaklı bir yaklaşım istiyorum. Aldığımız parayı helal ettirmek istiyorsak, rızkımızı helal ettirmek istiyorsak, işimizi iyi yapmamız lazım" diye konuştu.

Mesai saatlerine riayet edilmesi konusunda da personeli uyaran Başkan Akkaya, mesai saatinde herkesin yerinde olmasını istedi. Personelin 24 saat cep telefonunun açık olmasını ve acil durumlarda ulaşılabilir olması gerektiğini söyleyen Akkaya, "Biz burada bir anlamda tüm kamu kurumlarını da temsil ediyoruz. Acil bir durumda bizim her şeyimizle müdahalemiz gerekir. Benim de telefonum 24 saat açık olur. Her zaman acil bir konuda hiç çekinmeden arayabilirsiniz" dedi.

Araç kullanımı konusunda personelin dikkatli olmasını isteyen Başkan Akkaya, araçla hiçbir personelin özel işlerde kullanmamasını isteyerek belediye araçlarına araç takip sistemi takılacağını belirtti.

SEÇİM ARTIK BİTTİ

Seçimlerin tamamlandığı söyleyen Başkan Akkaya, "Belediye diğer kamu kurumları gibi değil biraz siyasetle iç içe bir kurum. Seçimlerden de ister istemez biraz etkileniyor ama seçimler bitti. Herkes işine gücüne bakacak" dedi.

Belediyede tembellik istemediğine vurgu yapan Başkan Akkaya, "Varsa ataletimiz ki var demiyorum. Seçim döneminde halkla konuşurken bu atalet noktasında bazı serzenişler duydum. Belki abartıdır, belki haklı olduğu birkaç kişidir ama bunu tamamına da genellendirmiş olabilir. Atalet varsa arkadaşlarımız bu konuda işini yapma adına, aldığı maaşını helal ettirme adına ataletlerini atsınlar" dedi.

HEPİMİZİN ORTAK PAYDASI AKŞEHİR

Akşehir'in tarihi ve derinliği olan bir kent olduğunun altını çizen Başkan Salih Akkaya, "Akşehir çok yönüyle dünyaya mal olmuş bir kent. Konya'mızın ilçeleri arasında en tarihi olan, hatta merkezden sonra Selçuklu eserleri yönünden en zengin olan ilçemizdir. Bu anlamda bizim diğerlerinden bir farkımız var, bu farkı da hissettirmemiz için çok proje üretmemiz lazım. Şimdiye kadar emeği geçen Sayın Abdülkadir Oğul, Sayın Mustafa Baloğlu, Sayın Orhan Erdem'in olduğu son 11 yıllık dönemde Belediye, Özel İdare ve Bakanlıklar kanalıyla Akşehir'e 250 trilyonluk yatırım olmuş. Konya merkezden sonra en çok yatırım alan ilçeyiz. Buda Akşehir'in farkını ortaya koyuyor. Bizim bu farkı biraz daha artırmamız lazım. Burada herkesin ortak paydası Akşehir" diye konuştu.

Akkaya'nın konuşmasının ardından toplantıya katılan belediye personeli tek tek kendini tanıtarak görev yaptığı süre ve birim hakkında Başkan Akkaya'ya bilgi verdi. - KONYA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Akşehir Belediye Başkanı Akkaya Personel ile Toplantı Yaptı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement