Başkan Asya, Muhtarlarla Bir Araya Geldi - Son Dakika
Yerel

Başkan Asya, Muhtarlarla Bir Araya Geldi

AK Parti Muş Milletvekili Faruk Işık ve Belediye Başkanı Feyat Asya, mahalle muhtarları ile bir araya geldi.

17.06.2014 14:48

AK Parti Muş Milletvekili Faruk Işık ve Belediye Başkanı Feyat Asya, mahalle muhtarları ile bir araya geldi.

Yeşilyurt Mahallesi muhtarı Muharrem Yıldız'ın ev sahipliğinde yapılan toplantıya katılan İl Müftüsü Recep Uzun eski rektörlük binasının yerine yapılacak caminin projesi konusunda muhtarlarla istişare etmek istediğini söyledi.

Bu konuda mahalle muhtarlarının da fikrini almak istediklerini belirten Uzun, muhtarların da İstanbul'daki Fatih Cami modelinde hemfikir olduklarını açıkladı.

Başkan Asya ise mahalle muhtarlarının görüş ve fikirlerine önem verdiklerini ve her ay bir mahallede muhtarlarla bir araya geleceklerini ifade etti.

Asya, şunları kaydetti:

"Mahallelerimizde yaşayan vatandaşlarımızın temsilcileri olan muhtarlarımız bizim için çok önemli. İlk gün bu işe girerken 'Ortak akıl, birlikte yönetim ve ideal bir Muş' sloganımızla hizmete talip olduk. Şimdi bu sözümüzü yerine getiriyoruz. Muhtarların görüş ve fikirleri hizmet anlayışımızda rol üstlenici olacak. Hizmetlerimizi başta eksiklikler olmak kaydı ile vatandaşlarımızın istekleri doğrultusunda yapacağız" ifadelerini kullandı.

Bu tür toplantılar ile mahallelerin eksiklerini de tespit ettiklerini belirten Asya, Muş'un altyapı, su, yeşil alan, yol ve benzeri hizmetlerde eksikleri olan bir il olduğunu belirtti.

Asya, şöyle konuştu:

"Bazı mahallelerimiz de öncelikler değişkenlik gösterebiliyor. Bunun için muhtarlarımız ile bir araya gelip öncelik belirliyoruz. Ayrıca yaptıklarımızı ve yapacaklarımızı da muhtarlarımıza anlatıp, onların fikirlerine de başvuruyoruz. Kurumlar kendilerini sürekli yenilemek ve faaliyetlerini planlı bir şekilde yürütmek zorundadırlar. Belediye gibi birçok insana hizmet götürmekle mükellef bir kurumun partizan, aşiretçi politikalarla hizmet sunması tarafımızdan asla kabul görmeyecektir. Şehrimiz için yapacak çok işimiz var. Yolumuz uzun, yükümüz ağırdır. Karşılıklı rıza, sağlam irade, fedakarlık, azim ve sebat ile İnşallah bu zorlu yolu hep beraber kolaylıkla yürüyerek halkımıza layık olduğu hizmeti ulaştıracağız."

Milletvekili Işık da üzerinde çalıştığı projelerle ilgili bilgi verdi ve Muş'ta birçok çalışma yapıldığı kaydetti.

Işık, "Hepimizin ortak değeri Muş'tur. Sizlere layık olabilmek adına, güzel şeyler yapmamız için bizi zorlayın" dedi. - Muş

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Başkan Asya, Muhtarlarla Bir Araya Geldi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement