BDP Grup Başkanvekili Buldan Açıklaması - Son Dakika
Politika

BDP Grup Başkanvekili Buldan Açıklaması

BDP Grup Başkanvekili Buldan Açıklaması

"Bu coğrafyaya artık cenazelerin gelmesini istemiyoruz.

20.03.2014 18:19

BDP Grup Başkanvekili Pervin Buldan, "Bu coğrafyaya artık cenazelerin gelmesini istemiyoruz. Bunun için yarın ki mesaj çok önemli. Bütün gözler Diyarbakır'da olacak" dedi.

Buldan, partisinin Iğdır teşkilatı tarafından düzenlenen nevruz etkinliğinde yaptığı konuşmada, barış, demokrasi, kardeşlik ve özgürlükler için yola çıktıklarını belirtti.

Çıktıkları bu yolda önlerine çıkan setleri yıkacaklarını ifade eden Buldan, şöyle devam etti:

"Artık bu ülkede yaşayan hiçbir halk, başta Kürtler olmak üzere kendi dilinde, kendi kimliğinde, kendi kültüründe eğitim görmek için yaşamak için mücadele veriyor. Bu mücadelesini 30 Mart seçimlerinde de verecektir. Yaklaşık bir yılı aşkındır başlatılan barış ve müzakere süreci ortada. Kürtlerin üzerine düşen görev, sorumluluk ve misyonu yerine getirdiği ortadadır. Ortada olan başka bir şey de AKP hükümetinin adım atmamasıdır. AKP hükümeti bu coğrafyaya barışı getirmiyor. Barışı bu coğrafyaya getirenlerin önüne set çekti. Barış için yola çıkanları da 'kan üzerinden siyaset yapıyor' diye itam etti."

Buldan, 17 Aralık operasyonlarına da değinerek, "Hırsızlıktan, yolsuzluktan tutuklanan bakan çocukları cezaevlerinde sadece bir ay dayanabildiler ama bu halkın iradesiyle seçilen halkının eşitliği için mücadele veren siyasetçileri başta Mehmet Nuri Güneş olmak üzere bu arkadaşlarımız zafer işareti yaptıkları için cezaevlerine gönderildiler. Onlar Mehmet Nuri Güneş'lerin kollarına kelepçe takabilirler ama onlar bu insanların yüreğine asla kelepçe takamazlar" diye konuştu.

Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi'nin İmralı Cezaevi'nde ömür boyu hapse mahkum edilen Abdullah Öcalan hakkında verdiği kararı da değerlendiren Buldan, "Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi, Abdullah Öcalan'ın ömür boyu tutuklanmasının insan haklarına aykırı olduğu kararı verdi. Bu karar siz onurlu halkımızın sayesinde oldu ama bu karar karşısında Adalet Bakanı'nın yapmış olduğu açıklama, 'Bu defter kapanmıştır. Öcalan'ın özgürlüğü söz konusu değildir' demiş. Buradan Bekir Bozdağ'a da sesleniyoruz. O defter alanlarda, meydanlarda halkımız tarafından yırtılacak" ifadelerini kullandı

Buldan, Diyarbakır'da nevruz kutlamalarına katılacağını da belirterek, şunları söyledi:

"Yarın Diyarbakır'da olacağız. Burada Öcalan'ın ikinci mektubunu okuyacağız. Geçen yıl okunan mektupta bu bir yıllık süreçte hiçbir cenaze bu coğrafyaya gelmedi. Kimse ölmedi. Bütün bunlar Öcalan'ın başlattığı süreç sayesinde oldu. Bu ikinci mektupla verilecek olan mesajda, Öcalan hükümete ve devlete belli bir süre daha tanıyacak. Bu süre içerisinde eğer adım atılmazsa Öcalan süreçten çekilebilir. Biz Öcalan'ın süreçten çekilmesini istemiyoruz. Bunun için hükümetin acilen adım atmasını istiyoruz. Yarın okunacak olan mektubun mutlaka dikkate alınmasını istiyoruz. Bu coğrafyaya artık cenazelerin gelmesini istemiyoruz. Bunun için yarın ki mesaj çok önemli bütün gözler Diyarbakır'da olacak." - Iğdır

Kaynak: AA

Son Dakika Politika BDP Grup Başkanvekili Buldan Açıklaması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement