Bergama'da Cemevleri İbadethane Olarak Kabul Edildi - Son Dakika
Güncel

Bergama'da Cemevleri İbadethane Olarak Kabul Edildi

Bergama\'da Cemevleri İbadethane Olarak Kabul Edildi

İzmir'in Bergama İlçesi'nde, Belediye Meclisi'nin Şubat ayı ilk toplantısında, oy çokluğuyla ilçedeki tüm cemevleri ibadethane olarak kabul edildi.

05.02.2015 17:09

İzmir'in Bergama İlçesi'nde, Belediye Meclisi'nin Şubat ayı ilk toplantısında, oy çokluğuyla ilçedeki tüm cemevleri ibadethane olarak kabul edildi.

Bergama Belediyesi şubata ayı olağan meclis toplantısı CHP'li Bergama Belediye Başkanı Mehmet Gönenç başkanlığında gerçekleştirildi. Toplantıda Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi'nin, inançlara ve ibadete saygı kapsamında, cemevlerinin ibadethane olmasına yönelik aldığı karara değinildi. Ardından, ilçedeki cemevlerine resmi ibadethane statüsünün verilmesi oylandı. Kültür merkezi olarak anılan bu mekanların da resmi ibadet yerleri olarak kabulünü içeren karar, Bergama Belediye Meclisi'nin CHP, MHP ve AK Parti'li üyelerinin oylarıyla kabul edildi.

İnanç ve özgürlüklerin toplumun her alanında savunulması gerektiğini, cemevlerinin dini ibadet yeri olduğunu belirten Bergama Belediye Başkanı Mehmet Gönenç, "İnançlar özgürlük alanıdır. Herkes ibadetini istediği yerde, istediği şekilde yapmalıdır. Cemevlerinin ibadethane olup olmadığı Türkiye'de yıllardır tartışma konusu yapılmıştır. Cemevleri, dini ibadet yeridir. Bugün vermiş olduğumuz önerge ile ilçemizdeki cemevlerinin resmi ibadethane olarak kabul edilmesi Alevi yurttaşlarımız için çok önemli bir gelişmedir. Belediye meclis üyelerimizi, göstermiş oldukları hassasiyet nedeniyle kutluyorum" dedi. - İzmir

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Bergama'da Cemevleri İbadethane Olarak Kabul Edildi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement