Bingöl'de Yol Kapatan PKK'dan Askere Hain Tuzak: 3 Şehit - Son Dakika
Güncel

Bingöl'de Yol Kapatan PKK'dan Askere Hain Tuzak: 3 Şehit

Bingöl'de yol kapatan PKK'lı gruba müdahale etmeye giden güvenlik güçlerine mayınlı saldırı düzenlendi. Saldırıda 3 asker şehit düştü, 6 asker yaralandı.

15.08.2015 15:54  Güncelleme: 17:28
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Dün Dağlıca'dan gelen 3 şehit haberiyle yıkılan Türkiye bugün Bingöl'den kara haberle bir kez daha sarsıldı. Bingöl'ün Karlıova İlçesi Hacılar Mevkii'nde askeri zırhlı araç geçerken PKK'lı teröristlerin yola önceden döşedikleri patlayıcıyı infilak ettirmeleri sonucu ilk gelen bilgilere göre saldırıda Astsubay Muhammed Gürlek, Uzman Çavuş Musa Saydam ve Uzman Çavuş Haşim Dirik şehit oldu. Saldırıda 6 asker de yaralandı.

Yaralı askerler hastanede tedavi altına alınırken, güvenlik güçleri PKK'lı saldırganların yakalanması için bölgede geniş çaplı operasyon başlattı.

KUMANDA İLE PATLATTILAR

Edinilen bilgilere göre, Karlıova ilçesinde, Hacılar ile Su Durağı köyleri arasında yol kesen PKK'lıların yakalanması için bölgeye zırhlı araçlarla asker sevkiyatı yapıldı. Bu sırada bir askeri aracın geçişi sırasında yola döşenmiş mayın uzaktan kumanda ile patlatıldı.

YARALI 9 ASKER HASTANEYE KALDIRILDI, 3'Ü ŞEHİT OLDU

Patlamada 9 asker yaralandı. Yaralı askerler Bingöl Devlet Hastanesi'ne getirildi. Yaralı askerlerden 1 astsubay ile 2 uzman çavuşun şehit olduğu öğrenildi. Diğer yaralı askerlerin ise tedavileri sürüyor.

OPERASYON BAŞLATILDI

Öte yandan, patlamanın yaşandığı bölgeye zırhlı araçlarla çok sayıda asker sevk edilirken, kaçan PKK'lıların yakalanması için hava destekli operasyon başlatıldı.

GENELKURMAY'DAN AÇIKLAMA

Genelkurmay Başanlığı, Bingöl'deki saldırı ile ilgili yaptığı açıklamada şu bilgilere yer verdi:

"15 Ağustos 2015 tarihinde saat 15.00 sularında Bingöl/ Karlıova Hacılar köyü mevkiinde Bölücü Terör Örgütü mensubu bir grup terörist tarafından yapılan yol kapamasına müdehale maksadıyla bölgeye intikal eden Jandarma Özel Harekat unsurlarının araçlarından birinin geçişi esnasında önceden yola döşenmiş uzaktan komutalı El Yapımı Patlayıcının infilak etmesi sonucunda Kahraman 3 personelimiz şehit olmuş, 6 Kahraman personelimiz de yaralanmıştır. Yaralı personelimiz derhal hastaneye sevk edilmiştir. Olay sonrası Bölücü Terör Örgütü mensuplarıyla temas sağlanmış olup, bölgeye sevk edilen taaruz helikopterleri ve takviye unsurlarımızla operasyona devam edilmektedir. Bizleri derin bir acı ve üzüntüye boğan bu menfur ve alçakça gerçekleştirilen saldırıda hayatını kaybeden Kahraman şehitlerimize Allah'tan rahmet, değerli ailelerine, yakınlarına, Türk Silahlı Kuvvetleri mensuplarımıza ve Yüce Türk Milletine başsağlığı ve sabır, yaralanan Kahraman personelimize de acil şifalar temenni ediyoruz."

Bingöl\'de Yol Kapatan PKK\'dan Askere Hain Tuzak: 3 Şehit
Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Bingöl'de Yol Kapatan PKK'dan Askere Hain Tuzak: 3 Şehit - Son Dakika


Advertisement