Bingöl'de Kontak Kapatma Eylemi - Son Dakika
Yerel

Bingöl'de Kontak Kapatma Eylemi

Bingöl'de midibüslerle yolcu taşımacılığı yapan 4 firma, VIP taksilerin korsan yolcu taşımalarına engel olunmadığı gerekçesiyle kontak kapatma eylemi başlattı.

17.12.2014 19:03  Güncelleme: 21:12

Bingöl'de midibüslerle şehirlerarası yolcu taşımacılığı yapan 4 firma, vip taksilerin korsan yolcu taşımalarına engel olunmadığı gerekçesiyle kontak kapatma eylemi başlattı.

Özlem Bingöl Seyahat Firma yetkilisi Mehmet Aydın, yıllardır D1 yetki belgesine sahip 4 firmanın Bingöl- Elazığ ve Bingöl- Diyarbakır arasında  yolcu taşımacılığı yaptıklarını belirterek, kentte faaliyet gösteren iki adet vip taksi firmasının A1 ve D2 yetki belgesiyle korsan yolcu taşımacılık yaptığını ileri sürdü.

Aldıkları belgelerle vip taksilerin sadece grup taşımacılığı yapabileceğini anlatan Aydın, korsan taşımacılığa dikkat çekmek amacıyla 48 midibüsü Genç caddesinde park ederek, kontak kapatma eylemi başlattıklarını söyledi.

Aydın, çözüm bulununcaya kadar eylemlerine devam edeceklerini belirterek, şöyle dedi:

"Biz şehirlerarası yolcu taşımacılığı yapan 4 firma, vip taksilerin yasaları hiçe sayarak yaptıkları korsan yolcu taşımacılığını protesto etmek ve hakkımızı aramak için 48 aracımızı park ederek kontak kapattık. Vip taksilere verilen belgenin şekline baksınlar. Bunlar sadece grup turist taşımacılığı yapmaları gerekirken, bizim gibi düzenli yolcu taşımacılığı yapıyorlar. Bu da yasalara aykırıdır. Böyle bir çalışma şekli yoktur. Bunun başka bir ilde de örneği yoktur. Gelişi güzel yolcu taşıyamazlar. Gerekli önlemler alınmadıkça biz eylemimizi sürdüreceğiz." - Bingöl

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Bingöl'de Kontak Kapatma Eylemi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement