Bisikletle Dünyayı Dolaşacaklar - Son Dakika
Yerel

Bisikletle Dünyayı Dolaşacaklar

Trakya Üniversitesi Bankacılık Bölümü'nden bu yıl mezun olan iki bisiklet tutkunu, dünya turuna çıkacak.

18.06.2015 11:33
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

SALİH BARAN - Trakya Üniversitesi Bankacılık Bölümü'nden bu yıl mezun olan iki bisiklet tutkunu, dünya turuna çıkacak.

Daha önce Türkiye ve Orta Avrupa'yı bisikletiyle gezen Melih Akdoğan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, bisiklet tutkusunun öğrenciyken ulaşım zamlarına tepki göstererek taksitle aldığı bisikletle başladığını söyledi.

Akdoğan, okula ve işe bisikletle gitmenin yanında çevreyi keşfetmeye de başladığını söyleyerek, "İlk uzun turumu Edirne-İzmir arası yaptım. Bu tur, hayatımın dönüm noktası oldu ve bisikletle güzel maceralar yaşanabileceğinin farkına vardım. Türkiye-Amsterdam turu yaparak da sınırlarımı test ettim" dedi.

2014 yazında  Moskova'dan başlayarak Kopenhag'a uzanan bir Avrupa turu daha gerçekleştirdiğini ifade eden Akdoğan, "Bu turda Rusya, Finlandiya, İsveç ve Danimarka'da bulundum. İçimdeki bisiklet tutkusu, her turdan sonra daha da arttı. Artık uzaklara açılabilmek için yeterince tecrübeliyim. Çok bir şeyimiz yok, fakat çok hayalimiz var" diye konuştu.

Akdoğan, Japonya turu olarak tasarladıkları turu, desteklerin artmasıyla "dünya turu" olarak revize ettiklerini belirtti.

Genç binici, üç yıl sürecek 35 bin kilometrelik mesafede Gürcistan, Azerbaycan, Kazakistan, Özbekistan, Tacikistan, Kırgızistan, Çin, Moğolistan, Güney Kore, Japonya, Avustralya, Amerika, Afrika, Fas, Tunus, Cezayir, İtalya, İsviçre, Almanya, Polonya, Ukrayna, Romanya ve Bulgaristan güzergahlarını tamamlayarak, Edirne'ye döneceklerini kaydetti.

"Hayatta her şeyin para olmadığını çözdüğüm an bisiklete tutkuyla sarıldım"

Melih Akdoğan'a dünya turunda bisikletiyle eşlik edecek Zahide Öz de hayatta her şeyin para olmadığını çözdüğü an bisiklete tutkuyla sarıldığını ifade etti.

Öz, çalışmak üzere gittiği yurt dışında hayatını yeniden şekillendirdiğini anlatarak, " 'Work and Travel' programı ile çalışmak için gitmiştim, ilk yurt dışı deneyimim oldu. Orada İngilizcemi geliştirdim, yeni arkadaşlar edindim ve hayattan ne istediğime karar verdim. Porto Riko benim için bir nevi dönüm noktasıydı. Hayattan istediğim ise hayallerimi gerçekleştirmek, dünyayı keşfetmek, yeni insanlar tanımaktı. İstediğim şey özgürlüktü. Önceleri bunun sadece parayla mümkün olduğunu düşünürdüm. Türkiye'ye döndüğümde ise arkadaşım Melih Akdoğan sayesinde bisikletle tanıştım ve paranın çok da önemli olmadığını öğrendim" diye konuştu.

Türkiye turları ve İran turu dışında dünya turunun kendilerini korkutmadığını ve yolda iyi insanlarla karşılaşacaklarını düşündüklerini dile getiren Öz, yol boyunca masraflarını karşılamak için de anne ve teyzesinin yaptığı bileklikleri  satacaklarını kaydetti.

Bisiklet tutkunu ikili, 21 Haziran Pazar günü dünya turu için Edirne'den yola çıkacak.

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Bisikletle Dünyayı Dolaşacaklar - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement