Bornova'da "Mevzuata Aykırı Plan Tadilatı" İddiası - Son Dakika
Yerel

Bornova'da "Mevzuata Aykırı Plan Tadilatı" İddiası

"mevzuata aykırı plan tadilatını" onayladıkları gerekçesiyle haklarında 1 ile 3 yıl arasında hapis cezası istenen dönemin 175 belediye meclis üyesinin yargılanmasına başlandı.

27.11.2012 12:40

Bornova ilçesinde 2006 ve 2008 yıllarında

"mevzuata aykırı plan tadilatını" onayladıkları gerekçesiyle haklarında 1 ile 3 yıl arasında hapis cezası istenen dönemin 175 belediye meclis üyesinin yargılanmasına başlandı.

İzmir 2. Sulh Ceza Mahkemesi'ndeki duruşmaya, dönemin 32 belediye meclis üyesi ile avukatları katıldı. Duruşmada, meclis üyeleri ifade vermeye başladı.

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu da meclis üyelerine destek olmak amacıyla İzmir Adliyesi'ne geldi. Kocaoğlu, burada gazetecilere yaptığı açıklamada, "Geçen dönemde Bornova'da bir arsanın imarıyla ilgili Bornova ve Büyükşehir Belediyesi meclis üyelerini yargıya çağırdılar. Arkadaşlar savunmalarını yapacak. Biz yaptığımız planların arkasındayız" dedi.

İzmir Büyükşehir Belediyesi'ne yönelik operasyonla ilgili davada bilirkişi raporunun lehlerine çıktığının hatırlatılması üzerine Kocaoğlu, "Evet, bilirkişi raporları lehte durum arz ediyor. Bunu avukat arkadaşlar mahkeme heyetine sunacaklar, zaten mahkeme heyetine geldi. Onunla ilgili çalışmaları sürdürecekler. Bir an evvel bu davanın bitmesini diliyoruz" diye konuştu.

İçişleri Bakanlığı, eski Bornova Belediye Başkanı Sırrı Aydoğan ve 174 eski dönem meclis üyesi hakkında Altındağ'da 2006 ve 2008'de mevzuata aykırı plan tadilatı yapıp onayladıkları gerekçesiyle soruşturma izni vermiş, Danıştay da soruşturma iznini onaylamıştı.

Soruşturma sonucunda 175 belediye meclis üyesi hakkında 1 ile 3 yıl arasında hapis cezası istemiyle dava açılmıştı.

İzmir 2. Sulh Ceza Mahkemesi'ndeki görülen davanın duruşmasında, meclis üyelerinin ifadelerinin alınmasına devam ediliyor.

Muhabir: Gülcan Kaplan/ Ramazan Ercan

Yayıncı: Şükran Yücel - İZMİR

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Bornova'da 'Mevzuata Aykırı Plan Tadilatı' İddiası - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement