Bozyazı'da Sağlık Personeline 'Obezite ve Tuz' Eğitimi - Son Dakika
Yerel

Bozyazı'da Sağlık Personeline 'Obezite ve Tuz' Eğitimi

Bozyazı\'da Sağlık Personeline \'Obezite ve Tuz\' Eğitimi

Mersin'in Bozyazı İlçe Toplum Sağlığı Merkezi, 'Sağlıklı Beslenme Hareketli Hayat' programı çerçevesinde Aydıncık, Bozyazı ve Anamur toplum sağlığı merkezlerindeki personele, aile sağlığı hekimlerine ve aile sağlığı elamanlarına 'Obezite ve Tuz'...

24.11.2012 13:36

Mersin'in Bozyazı İlçe Toplum Sağlığı Merkezi, 'Sağlıklı Beslenme Hareketli Hayat' programı çerçevesinde Aydıncık, Bozyazı ve Anamur toplum sağlığı merkezlerindeki personele, aile sağlığı hekimlerine ve aile sağlığı elamanlarına 'Obezite ve Tuz' eğitimi verdi.

Eğitimi, Mersin İl Halk Sağlığı Müdürlüğü Bulaşıcı Olmayan Hastalıklar Biriminden sorumlu Dr. Uzman Diyetisyen Züleyha Kaplan ile eğitim hemşiresi Yeşim Tamay verdi. 2 gün süren eğitimler Anamur'da yapıldı. Eğitimin açılışında konuşan Bozyazı İlçe Sağlık Müdürü ve Toplum Sağlığı Merkezi sorumlu doktoru Dr. Ahmet Hakan Acı, "Ulusal sağlık politikalarının hedefi sağlıklı bireylerden oluşan bir toplum oluşturmaktır. Bilim ve teknolojinin hızla gelişmesiyle ortaya çıkan yenilikler insanların yaşam tarzlarını değiştirmektedir. Bu değişim fiziksel aktivite azlığı, sağlıksız beslenme alışkanlığı, sigara ve alkol kullanımı, kültürel etmenler, sosyo-ekonomik, medeni ve gelir durumu, genetik ve psikolojik faktörlerdir. Bunlar bir araya geldiğinde obezite riski artmaktadır" dedi.

Yapılan araştırmalar sonucunda dünyada olduğu gibi Türkiye'de de obezite sıklığının giderek arttığını ifade eden Acı, "Bu durum, obezitenin özellikle çocuklarımızı ve gençlerimizi etkisi altına almaya başladığını göstermektedir. Dünya Sağlık Örgütü'nün (DSÖ) verilerine göre obezite her yıl bir milyondan fazla insanın ölümüne neden olmaktadır. Sağlık harcamalarında büyük bir payı obezite ve obezitenin sebep olduğu sorunlara yönelik harcamalar almaktadır" diye konuştu.

Sağlık personelinin bu hastalıkta üstüne çok görevler düştüğünü vurgulayan Acı, sözlerini şöyle sürdürdü: "Sağlık personeli olarak bizler inandırıcılığımızı artırmak ve iyi bir rol model olmak için öncelikle sağlıklı bir görünüme kavuşmamız gerekiyor. İğneyi kendimize, çuvaldızı başkasına batırmalıyız. Bu konudaki ilk çalışmayı biz kendi kurumumuzda personelimizin Beden Kitle Endeksi (BKİ)

ölçümlerini yaptık. Kurum olarak eğitime çok önem veriyoruz. Ulaşabileceğimiz maksimum kitleye ulaşmaya çalışıyoruz. Eğitimler sonrasında olumlu geri dönüşümler alıyoruz. İnsanlar kan tahlillerine baktırıyor, ihtiyacı olanlar diyetisyene gidiyor ve yürüyüşe başlayanlar var. Konuyla ilgili arkadaşlarımızı duyarlılığa davet ediyorum. Sağlıklı günler diliyorum."

Konuşmaların ardından Dr. Uzman Diyetisyen Züleyha Kaplan ile eğitim hemşiresi Yeşim Tamay tarafından sağlık personeline 'Obezite ve Tuz' konusunda eğitim verildi. - MERSİN

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Bozyazı'da Sağlık Personeline 'Obezite ve Tuz' Eğitimi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement