Çanakkale'de Ata'ya Saygı - Son Dakika
Güncel

Çanakkale'de Ata'ya Saygı

Çanakkale\'de Ata\'ya Saygı

Çanakkale'de, Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün aramızdan ayrılışının 76'ncı yıl dönümünde, Cumhuriyet Meydanındaki törenle anıldı.

10.11.2014 11:12  Güncelleme: 11:16

Çanakkale'de, Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün aramızdan ayrılışının 76'ncı yıldönümünde, Cumhuriyet Meydanı'ndaki törenle anıldı. Bazı partiler ve sivil toplum kuruluşları tören sonunda Atatürk Anıtı'na çelenk bıraktı.

Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk'ü ölüm yıldönümünde anmak için Cumhuriyet Meydanı'nda tören düzenlendi. Törene Vali Ahmet Çınar, Çanakkale Boğaz ve Garnizon Komutanı Tuğamiral Hasan Nihat Doğan, Çanakkale Belediye Başkanı CHP'li Ülgür Gökhan, AK Parti Çanakkale Milletvekili İsmail Kaşdemir, CHP Çanakkale Milletvekili Serdar Soydan, daire müdürleri, askerler ve öğrenciler katıldı. İlk olarak Valilik, Boğaz ve Garnizon Komutanlığı ile Belediye Başkanlığı çelenkleri Atatürk Anıtı'na sunuldu. Atatürk Anıtı etrafındaki meşaleler yakıldıktan sonra sirenler eşliğinde saygı duruşunda bulunulup, İstiklal Marşı okundu.

Törenin sonunda Türkiye Muharip Gaziler Derneği Çanakkale Şubesi üyeleri Atatürk Anıtı önünde hatıra fotoğrafı çektirdi. Çok sayıda kişi bu anı ölümsüzleştirmek için kareye girdi. Tören sona erdikten sonra bazı sivil toplum örgütleri ile bazı partiler de Atatürk Anıtı'na çelenk bıraktı. Çelenk bırakan CHP İl Başkanı Hamza Karagöz, Atatürk'e hitaben yaptığı konuşmasında, "Özgürlüğün kenti bu meydanda gür sesle haykırıyoruz. Sizin kurduğunuz Cumhuriyeti, onun değerlerini ilelebet yaşatacağız, geliştireceğiz, çağdaş uygarlık seviyesine ulusumuzu ulaştırıncaya kadar mücadelemize devam edeceğiz" dedi. - Çanakkale

Kaynak: DHA

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement