Çanakkale ile Kardeş Kent Protokolü İmzalanıyor - Son Dakika
Yerel

Çanakkale ile Kardeş Kent Protokolü İmzalanıyor

Çanakkale ile Kardeş Kent Protokolü İmzalanıyor

Giresun Belediye Meclisi ve Çanakkale Belediye Meclisi kararları ile kardeş kent olan iki ilin belediye başkanları 28 Şubat 2015 tarihinde “ Kardeş Kent Protokolü” imzalayacaklar.

27.02.2015 13:45

Giresun Belediye Meclisi ve Çanakkale Belediye Meclisi kararları ile kardeş kent olan iki ilin belediye başkanları 28 Şubat 2015 tarihinde " Kardeş Kent Protokolü" imzalayacaklar.

Çanakkale'de 28 Şubat'ta düzenlenecek törene Giresun Belediye Başkanı Kerim Aksu, Belediye Meclis Üyeleri, halk oyunları ekibi ve belediyenin bazı yetkilileri katılacak. Başkan Kerim Aksu, Çanakkale Giresunlular Derneğinin öncülüğünde Çanakkale ile Kardeş Kent olmanın büyük anlam taşıdığını ifade ederek, " Çanakkale aslında Türk halkının gönlünde özel bir yeri olan ilimiz. 1. Dünya savaşında Anadolu topraklarının savunulmasıyla, dünya çapında bir simge haline gelmiş bir kent. Kurtuluş Mücadelesinde 42. ve 47. Gönüllü Alay çıkarmış Giresun'un Çanakkale ile Kardeş Kent olması, ülkemizin birlik ve beraberliği açısından büyük anlam taşımaktadır. Anadolu toprakları kolay kazanılmamıştır. Cumhuriyet kolay kurulmamıştır. Çanakkale'nin ve Giresun'un tarihi kimliği, kurtuluş mücadelesinde ortaya koydukları mücadele gelecek nesillere aktarılmalıdır. Çanakkale ile önümüzdeki dönemde birçok alanda işbirliği yapacağız" dedi.

Çanakkale Belediye Başkanı Ülgür Gökhan, Çanakkale ile Giresun arasında imzalanacak Kardeş Kent Protokol töreninin Çanakkale Savaşları'nın 100. Yılına denk gelmesinin ayrı bir önem taşıdığını vurguladı.

GİRESUN GÖNÜLLÜ ALAYLARININ KONAKLADIĞI KÖY ZİYARET EDİLECEK

Giresun Belediye Başkanı Kerim Aksu ve beraberindeki heyet 28 Şubat 2015 Cumartesi günü 42. ve 47. Gönüllü Alayın 7 ay konakladığı Çanakkale Salihler Köyü'nü de ziyaret edecekler.

Giresun Belediyesi daha önce yurt dışında Japonya'nın Sagae, Rusya'nın Taganrog, Azerbaycan'ın Şeki, İran'nın Urumiye ve Romanya'nın Yaş şehirleri ile yurt içinde ise, Tekirdağ ve Bursa'nın gemlik ilçesiyle kardeş şehir protokolü imzalanmıştı. Çanakkale ile imzalanacak kardeş şehir protokolü ile Giresun'un kardeş şehir sayısı toplam 8'e yükselmiş olacak. - GİRESUN

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Çanakkale ile Kardeş Kent Protokolü İmzalanıyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement