Çanakkaleli Hayırseverden Balıkesir'e Sağlık Meslek Lisesi - Son Dakika
Yerel

Çanakkaleli Hayırseverden Balıkesir'e Sağlık Meslek Lisesi

Çanakkaleli Hayırseverden Balıkesir\'e Sağlık Meslek Lisesi

Çanakkaleli hayırsever Fernur Sözen, Balıkesir'in Edremit ilçesinde sağlık meslek lisesi yaptırıyor.

04.07.2013 15:36

Çanakkaleli hayırsever Fernur Sözen, Balıkesir'in Edremit ilçesinde sağlık meslek lisesi yaptırıyor. Balıkesir'de 3. kez okul yaptıran Sözen, "Son nefesime kadar bu ülkeye hizmet etmek istiyorum" dedi.

Çanakkaleli hayırsever Fernur Sözen, tarafından yaptırılması planlanan sağlık meslek lisesi için Balıkesir Valiliği'nde protokol imzalandı. Vali Ahmet Turhan, Vali Yardımcısı Selda Dural, Milli Eğitim İl Müdürü Sabri Caner ve Edremit Kaymakamı Osman Tunç'un katıldığı protokol imza töreni düzenlendi. Vali Turhan, "Bugün çok mutluyuz. Fernur Sözen gibi bir hayırseverin Balıkesir'de olması bizim bir şans. Daha önce Çanakkale sınırlarında eğitimde olsun, sosyal alanlarda olsun 5 tesisi bu ülkeye kazandırdı. Balıkesir olarak biz 3.'sünü kazandıracağız. Daha önce bir turizm meslek lisesi, 5 ay önce ilköğretim okulu bugünde sağlık meslek lisesi protokolü imzalayacağız. Balıkesir için çok çok anlamlı. Fernur Hanım'a Türk Milleti adına gönülden teşekkür ediyorum. Hayırseverlerimizin gönülden yaptığı destekler adeta bir sıçrama etkisi oluşturuyor. Balıkesir'in başarısında bu yatırımların ciddi kazanç olduğunu düşünüyorum" dedi.

Hayırsever Ferbur Sözen ise duygu dolu bir konuşma yaptı. Sözen, "7 yılda 8. kez devletimizle buluşuyoruz. Konumuz Edremit'te yapılacak olan sağlık meslek lisesi. Herkesin yaşıyorken hayatta idealleri vardır, hayalleri vardır. Benimde çocukluğumdan beri hayalim böyle projelere imza atabilmekti. Çok şükür teker teker gerçekleşmeye başladı. Bunların olmasını çok istedim, dua ettim. Eğitim kurumlarında okuyan çocuklarımız bu ülkenin geleceği olacaklar. Onlar geleceğin iş kadınları, bilim adamları, öğretmenleri bu ülkenin sahibi olacaklarına inanıyorum. Onların gözü ile büyük bir umutla bakıyorum geleceğe. Ben Çanakkale'den şehitler diyarından geliyorum. Gencecik insanların gözlerini kırpmadan canlarını verdikleri yerde, ben malım, zamanımı, heyecanımı vermişim, bir şey yapmışım yada bir şey vermişim gibi gelmiyor kendime. Son nefesime kadar bu ülkeye hizmet etmek istiyorum. Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün kurduğu ve binlerce şehidin kanı ile sulanan bu vatan topraklarına bende vatan borcumu ödeme adına çıktım bu gönül yolculuğuna" dedi.

Konuşmaların ardından protokol imzalandı. Vali Ahmet Turhan'ın teşekkürlerini sunduğu Fernur Sözen, yardımların devam edeceği sinyalini verdi. - BALIKESİR

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Çanakkaleli Hayırseverden Balıkesir'e Sağlık Meslek Lisesi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement