Cezaevinde Uzayın Derinliklerine Yolculuk - Son Dakika
Güncel

Cezaevinde Uzayın Derinliklerine Yolculuk

Cezaevinde Uzayın Derinliklerine Yolculuk

Antalya Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanlığı’nın düzenlediği “Planetaryum” etkinliği, Antalya L Tipi Kapalı Ceza İnfaz Kurumu’nda gerçekleşti.

26.02.2015 12:20

Antalya Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanlığı'nın düzenlediği "Planetaryum" etkinliği, Antalya L Tipi Kapalı Ceza İnfaz Kurumu'nda gerçekleşti.

Çocuklar, kadın hükümlüler ve anne yanında kalan 0-6 yaş gurubundaki çocuklar, Ceza İnfaz Kurumu Kapalı Spor Salonu'na kurulan Planetaryum çadırı ile evrenin derinliklerine keyifli bir yolculuk yaptı. Uzay çadırında fen bilimleri, biyoloji, uzay, hayvanlar ve doğa gibi bilimsel konuları içeren gösterimler büyük beğeni topladı. Uzay çadırı içerisinde 360 derece açıyla üç boyutlu olarak gerçeğini aratmayan uzay görüntüleriyle çocuklar eğlenceli dakikalar geçirdi.

SİVİL HAYATA ADAPTE OLUYORLAR

Ceza İnfaz Kurumu Savcısı Ertan Ünsal, etkinlikten duyduğu mutluluğu dile getirerek, "Bu etkinliğin kurumumuzda kalan hükümlü ve tutukluların sivil hayata entegrasyonlarına katkı sağlayacağını düşünüyorum. Antalya Büyükşehir Belediyesi'ne teşekkür ediyorum" dedi.

Kurum Müdürü Şeref Tatlı ise, "Amacımız, burada kalan çocuklara gençlere hatta yetişkin hükümlü ve tutuklulara gökyüzünü ve uzayı tanıtmak, onları burada olsalar bile bu konuları araştırmaya teşvik etmek" diye konuştu. - ANTALYA

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Cezaevinde Uzayın Derinliklerine Yolculuk - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement