CHP Bursa Milletvekili Sarıbal Açıklaması - Son Dakika
Politika

CHP Bursa Milletvekili Sarıbal Açıklaması

CHP Bursa Milletvekili Orhan Sarıbal, bankalar tarafından çalışanlara verilen promosyonun, emeklilere de verilmesini istedi.

03.09.2015 13:32

CHP Bursa Milletvekili Orhan Sarıbal, bankalar tarafından çalışanlara verilen promosyonun, emeklilere de verilmesini istedi.

Sarıbal, parlamentoda düzenlediği basın toplantısında, AK Parti'nin, 13 yıllık iktidarı döneminde kamu gelirlerini artırmak için dolaylı vergileri ÖTV ve KDV üzerinden artırdığını savundu.

AK Parti döneminde kamu çalışanlarının reel ücretlerinde en az yüzde 25'lik kayıp olduğunu öne süren Sarıbal, bu rakamların, kamu çalışanlarının milli gelirden aldığı payın, AK Parti döneminde daha da azaldığını ortaya koyduğunu söyledi.

Sarıbal, 2016 ve 2017 yıllarını kapsayan toplu sözleşmenin, kamu çalışanlarının 20014 ve 2015 yılı kayıplarını bile karşılamaktan uzak olduğunu ileri sürdü.

Ek ödemelerinin tümünün, emekliliğe ve emekli aylığına yansıtılması gerektiğini ifade eden Sarıbal, "Bankalar tarafından çalışanlara verilen promosyon emeklilere de verilmelidir. Toplu iş sözleşmesi sonuçlarından etkilenen emeklilerin de toplu sözleşme masasında temsil edilmeleri sağlanmalıdır. Emeklilere yılda iki maaş tutarında ikramiye verilmelidir" diye konuştu.

Kaynak: AA

Son Dakika Politika CHP Bursa Milletvekili Sarıbal Açıklaması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement