CHP İstanbul Milletvekili Serter Açıklaması - Son Dakika
Politika

CHP İstanbul Milletvekili Serter Açıklaması

CHP İstanbul Milletvekili Nur Serter, "Özellikle seçim sürecine girdiğimiz bu günlerde Milli Eğitimde AKP tipi kadrolaşmanın sonuçlarını somut olarak görmeye başladık" dedi.

06.03.2015 11:52

CHP İstanbul Milletvekili Nur Serter, "Özellikle seçim sürecine girdiğimiz bu günlerde Milli Eğitimde AKP tipi kadrolaşmanın sonuçlarını somut olarak görmeye başladık" dedi.

Serter, Meclis'te düzenlediği basın toplantısında, Milli Eğitim Bakanlığı'nda yönetim kadrolarındaki kişilerin birebir siyasetin içinde yer alan açıklamalar yaptığını savundu.

İzmir Balçova Milli Eğitim Müdürü'nün Facebook sayfasında "İnsanlık tarihinin en büyük cezası CHP zihniyetine ve partisine çalışmak ve oy vermektir" diye yazıldığını öne süren Serter, söz konusu kişi hakkında soruşturma başlatılması gerektiğini belirterek, kendilerinin de suç duyurusunda bulunacaklarını kaydetti.

Burdur İl Milli Eğitim Müdürü'nün bütün okullara, ana okullarından başlatılarak uygulanmak üzere öğrencilere yemek duası okutulmasına ilişkin bir yazı gönderdiğini belirten Serter, yemek duasına karşı olmadığını ancak söz konusu yazıda önerilen duanın tamamen dinsel içerikli olduğunu ifade etti. Serter, farklı inançlara sahip ailelerin çocuklarının da bu okullarda eğitim gördüğünün unutulmaması gerektiğini söyledi.

Serter, Uşak'ta bir ilköğretim okulunun 3. sınıfında "zikir yarışması" yapıldığını, İstanbul'daki bir ilköğretim okulunda ise "zikirmatik" dağıtıldığını ifade ederek, bu faaliyetlerin çocuklar üzerinde olumsuz etki yaratacağını dile getirdi.

Kaynak: AA

Son Dakika Politika CHP İstanbul Milletvekili Serter Açıklaması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement