CHP'li Nazlıaka - Son Dakika
Politika

CHP'li Nazlıaka

CHP\'li Nazlıaka

"Hükümet de yargı da kadınların maruz kaldığı tacize üç maymunu oynuyor. Yaşanan tüm olumsuzluklara rağmen kadınlar olarak direneceğiz"

08.07.2013 12:44
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

CHP Ankara Miletvekili Aylin Nazlıaka, hükümetin de yargının da kadınların maruz kaldığı tacizde üç maymunu oynadığını, ancak yaşanan tüm olumsuzluklara rağmen kadınlar olarak direneceklerini kaydetti.

Nazlıaka, Meclis'te düzenlediği basın toplantısında, erkeklerin 2013'ün ilk 6 ayında 88 kadın öldürdüğünü, 77 kadına tecavüz ettiğini, 117 kadını yaraladığını, 91 kadına cinsel tacizde bulunduğunu belirtti.

Kadına yönelik şiddetle ilgili bazı bakanlıkların verdiği rakamlarının çelişkili olduğunu iddia eden Nazlıaka, şöyle devam etti:

" Adalet Bakanlığı'na göre 2009'un ilk 7 ayında 953 kadın öldürülmüş. İçişleri Bakanlığı'na göre ise 2009'da 324 kadın öldürülmüş. Ama Fatma Şahin'in İçişleri Bakanlığı'na referansla açıkladığı verilere göre bu sayı 171. Bakanlıklar arası bir koordinasyon yok belli ama aynı bakanlık kendisiyle çelişkiye düşüyor. Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin, aynı gün cevapladığı iki farklı soru önergesinde aynı soruya iki farklı cevap vermiş. Şahin, Mülkiye Birtane'ye Mart-Eylül 2012 arasında 23 kadının öldürüldüğünü söylerken, Pervin Buldan'a Ocak-Eylül 2012'de 125 kadının öldürüldüğünü söylemiş."

Nazlıaka, bütün bunların AK Parti hükümetinin kadına yönelik şiddete ilişkin samimiyetsiz yaklaşımının izdüşümü olduğunu öne sürdü.

Taksim Gezi Parkı olaylarının aynı zamanda bir kadın direnişi olduğunu belirten Nazlıaka, "(Hayatıma karışma, giydiğime karışma, kaç çocuk sahibi olacağıma karışma, süreceğim rujun rengine karışma, bedenim üzerinden siyaset yapma yeter) diyen kadınların direnişiydi" dedi.

Başbakan Erdoğan'ın, Gezi Parkı olayları sırasında "Kabataş iskelesinde kendisine saldırıldığını söyleyen türbanlı genç bir kadını siyasi malzeme yaptığını" iddia eden Nazlıaka, İçişleri Bakanlığı'nın bu olayın faillerini bulmak zorunda olduğunu söyledi. Nazlıaka, "Başbakan tüm konuşmalarında Z.D.  kod  adlı arkadaşımızı  bir siyasi malzemeye çevirdi. Her miting konuşmasında bu arkadaşımızdan bahsettiğinde onun duygularını incittiğini gözardı etti" diye konuştu.

Hükümetin de yargının da kadınların maruz kaldığı tacizde üç maymunu oynadığını ileri süren Nazlıaka, ancak yaşanan tüm olumsuzluklara rağmen kadınlar olarak direneceklerini, mücadele edeceklerini ifade etti ve "Direne direne kazanacağız" şeklinde konuştu. -

Kaynak: AA

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Bursa'da şafak operasyonunda 113 kişi yakalandı
    13:04 Bursa'da şafak operasyonunda 113 kişi yakalandı

    Bursa'da polis ekipleri tarafından gerçekleştirilen şafak operasyonunda, aranan firari hükümlü ve şüphelilere yönelik yapılan baskınlarda 113 kişi yakalandı. Operasyonda, hırsızlık, dolandırıcılık, yağma, kasten öldürme, kasten yaralama, dolandırıcılık ve siber suç gibi suçlardan arananlar bulundu. Operasyona 540 personel katıldı ve 130 adrese eş zamanlı baskınlar düzenlendi. Firari hükümlüler cezaevine teslim edilirken, şüphelilerin işlemleri devam ediyor.

  • Şehzadeler Belediye Başkanı Gülşah Durbay Vatandaşları Makamında Ağırlıyor
    13:02 Şehzadeler Belediye Başkanı Gülşah Durbay Vatandaşları Makamında Ağırlıyor

    Şehzadeler ilçesinin yeni belediye başkanı Gülşah Durbay, vatandaşların beklenti ve taleplerini doğrudan dinlemek için onları belediyede ağırlıyor. Halkın sorunlarını, önerilerini ve isteklerini yakından takip eden Durbay, şehrin gelişimine ve refahına katkı sağlayacak projeleri hayata geçirmek için fikir alışverişleri yapıyor.

  • Battalgazi Belediye Başkanı Sosyal Konut İnşaatını İnceledi
    12:57 Battalgazi Belediye Başkanı Sosyal Konut İnşaatını İnceledi

    Battalgazi Belediye Başkanı Bayram Taşkın, sosyal konutların yapımına devam edildiği inşaat alanında incelemelerde bulundu. Taşkın, projenin ilerleyişi hakkında bilgi aldı ve vatandaşların daha sağlıklı ve konforlu yaşam şartlarına kavuşmalarını hedeflediklerini belirtti.

  • Taraklı Muhtarlarından Belediye Başkanı Pilavcı'ya Ziyaret
    12:53 Taraklı Muhtarlarından Belediye Başkanı Pilavcı'ya Ziyaret

    Sakarya'nın Taraklı ilçesinde 22 mahalle muhtarı, tekrar Belediye Başkanı seçilen İbrahim Pilavcı'ya hayırlı olsun ziyaretinde bulundu. Taraklı Muhtarlar Derneği Başkanı Harun Gündüz ve 21 mahalle muhtarı, Pilavcı'yı ziyaret ederek yeni dönemde başarılar diledi. Pilavcı, görev süresi boyunca muhtarlarla işbirliği içerisinde çalıştığını belirtti ve Taraklı için çalışmaya devam edeceklerini söyledi.

  • CHP Milletvekili Durmaz, Tokat'ta deprem sonrası köyleri ziyaret etti
    12:52 CHP Milletvekili Durmaz, Tokat'ta deprem sonrası köyleri ziyaret etti

    CHP Tokat Milletvekili Kadim Durmaz, Tokat'ın Sulusaray ilçesinde meydana gelen deprem sonrası depremden etkilenen köyleri ziyaret ederek, bölge halkının eksiklerini ve meydana gelen hasarı inceledi. Durmaz, deprem konusunda TBMM'de yaptıkları çalışmaları hatırlatarak, önlem planının olmamasını eleştirdi.

  • Kırgızistan Büyükelçisi Kayseri Belediye Başkanını Ziyaret Etti
    12:36 Kırgızistan Büyükelçisi Kayseri Belediye Başkanını Ziyaret Etti

    Kırgızistan'ın Ankara Büyükelçisi Ruslan Kazakbaev, Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç'ı makamında ziyaret etti. Ziyarette, iki ülke arasındaki ilişkilerin önemi vurgulandı.

  • İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı için İstanbul'a gelen çocukları misafir etti
    12:34 İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı için İstanbul'a gelen çocukları misafir etti

    İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, 15 ülkeden gelen çocukları 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı için İstanbul'da ağırladı. İmamoğlu, çocuklara seslenerek, onların enerji ve umut verdiğini belirtti. Uluslararası 23 Nisan Çocuk Festivali boyunca çocukların İstanbul'un farklı noktalarında eğleneceğini ve birbirlerinin kültürlerini tanıyacaklarını söyledi. İmamoğlu, çocukların evrensel bir dille sevgi ve arkadaşlık kurduklarını vurgulayarak, 23 Nisan'ın tüm dünya çocuklarının bayramı olduğunu ifade etti.

  • Adıyaman Valisi Osman Varol Çelikhan ilçesinde ziyaretlerde bulundu
    12:34 Adıyaman Valisi Osman Varol Çelikhan ilçesinde ziyaretlerde bulundu

    Adıyaman Valisi Osman Varol, Çelikhan ilçesinde kalıcı afet konutları, geçici yaşam merkezi ve çarşıyı ziyaret ederek esnaf ve depremzedelerle bir araya geldi. Ayrıca, devam eden çalışmaları inceleyen Vali Varol, yetkililerden bilgi aldı.

  • Bomba iddia! Cuhmurbaşkanı Erdoğan Fenerbahçe'yi bıraktı
    12:34 Bomba iddia! Cuhmurbaşkanı Erdoğan Fenerbahçe'yi bıraktı

    Fenerbahçeli olduğu bilinen Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın MKYK'da, "Ben artık Fenerbahçeli değilim. Milli Takım'ı tutuyorum" dediği iddia edildi.


Advertisement