Coğrafya Öğretmeninden Bisikletle Mini Türkiye Turu - Son Dakika
Güncel

Coğrafya Öğretmeninden Bisikletle Mini Türkiye Turu

Tekirdağ'da yaşayan coğrafya öğretmeni 50 yaşındaki Gülşen Kurt, Tekirdağ-Adana bisiklet turunda Kemer ilçesine ulaştı.

07.08.2016 11:02

Tekirdağ'da yaşayan coğrafya öğretmeni 50 yaşındaki Gülşen Kurt, Tekirdağ-Adana bisiklet turunda Kemer ilçesine ulaştı.

Tekirdağ Namık Kemal Lisesi'nde coğrafya öğretmenliği yapan Kurt, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Tekirdağ-Adana bisiklet turuna "Hayalet rüzgar" adlı bisikletiyle 1 Temmuz'da "Kadın, bisiklet ve özgürlük" temasıyla başladığını anlattı.

Kurt, yaklaşık 1 aydır yollarda olduğunu ifade ederek, Erdek, Bandırma, Balıkesir, Susurluk, İzmir, Balıklıova, Seferihisar, Selçuk, Söke, Fethiye, Kaş, Finike ve Kaş'tan sonra Kemer'e ulaştığını söyledi.

Yolculuğa birkaç parça eşya ve yedek iç lastikle çıktığını ifade eden Kurt, "Yolculuğumun amacı, Türk kadınına ve bisikletçilere bisiklet ile çok uzun yollar alınabileceğini göstermek." dedi.

OHAL'i akaryakıt istasyonunda öğrendi

Kurt, bisikletin kadını özgürleştiren bir araç olduğunun altını çizerek, otomobil yolculuğunda her yeri göremezken, bisikletle her yeri görme şansını bulduğunu belirtti.

Şu ana kadar bisikletle bin 400 kilometre yol yaptığını vurgulayan Kurt, "Ben yaşanan bütün olayları yolculuğum sırasında öğreniyorum. Mesela darbe girişimini Didim'de ve Olağanüstü Hal'i (OHAL) ise Ortaca'da benzin istasyonunda öğrendim. Tesadüfen istasyonda polislerde vardı. Bana 'Sen yoluna devam et, senin düşündüğün gibi bir OHAL değil.' dediler. Ben de yoluma devam ettim." diye konuştu.

Kurt, Adana'da sona erecek yolculuğunun ardından bisikletle Nepal ve Hindistan gibi ülkelere gitme hedefinin olduğunu kaydetti.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Coğrafya Öğretmeninden Bisikletle Mini Türkiye Turu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement