Çü Kongre ve Kültür Merkezi Hizmete Girdi - Son Dakika
Yerel

Çü Kongre ve Kültür Merkezi Hizmete Girdi

Çukurova Üniversitesi (ÇÜ) Rektörü Prof.Dr.Alper Akınoğlu, "2004'te göreve geldiğimizde verdiğimiz sözü tuttuğumuzun kanıtı olan kongre merkezi sadece ÇÜ'nün değil, tüm Türkiye ve Adana'nın kongre merkezidir" dedi.Prof.Dr.Akınoğlu, ÇÜ...

13.07.2012 12:23

Çukurova Üniversitesi (ÇÜ) Rektörü Prof. Dr. Alper Akınoğlu, "2004'te göreve geldiğimizde verdiğimiz sözü tuttuğumuzun kanıtı olan kongre merkezi sadece ÇÜ'nün değil, tüm Türkiye ve Adana'nın kongre merkezidir" dedi.

Prof. Dr. Akınoğlu, ÇÜ yerleşkesindeki açılış töreninde yaptığı konuşmada, ÇÜ Kongre ve Kültür Merkezi'nin 2004 yılında rektörlük görevine başladıklarında kurdukları bir hayal olduğunu belirterek, bugün bu hayali gerçekleştirmenin mutluluğunu yaşadıklarını söyledi.

Uzun yıllar verdikleri uğraşlardan sonra, 40 milyon ödenek alarak bu merkezi yapmanın sevincini yaşadıklarını ifade eden Prof. Dr. Akınoğlu, Çukurova Üniversitesi Kongre ve Kültür Merkezi'nin, yalnız üniversitenin değil, Türkiye'nin gururu olacak konumda olduğunu dile getirdi.

Türkiye'nin güneyinde inci gibi parlayan Adana'nın çok büyük salonlara sahip olmadığını vurgulayan Prof. Dr. Akınoğlu, kongre merkezinin büyük bir ihtiyacı karşılayacağına işaret etti.

Prof. Dr. Akınoğlu, merkezin opera, senfoni orkestrası ve büyük müzik gruplarına hizmet verebileceğini belirterek, "Merkez, basının canlı yayınlarda kullanabileceği bir şekilde inşa edildi. Bu merkez uluslararası çok sayıda toplantıya ev sahipliği yapabilir. 2004'te göreve geldiğimizde verdiğimiz sözü tuttuğumuzun kanıtı olan kongre merkezi, sadece ÇÜ'nün değil tüm Türkiye ve Adana'nın kongre merkezidir" diye konuştu.

Merkezin Adana'nın turizmine ve bilimine katkı sağlayacağına inandıklarını söyleyen Prof. Dr. Akınoğlu, konuşmasını şöyle sürdürdü:

"Bu kongre merkezinin her aşaması heyecan vericiydi. Ana salonun yapımı yangına dayanıklı yanmaz kumaşlardan oluşmaktadır. Altında acil durumlarda 150 tonluk su depoları yer almaktadır. Salonu yaptırırken salonun acil ve olumsuz durumlardan korunması konusunda bütün önlemlerimizi aldık. Merkez, Devlet Hazinesi ve ÇÜ bütçesinden yapılmıştır. Rektörlüğümün son bulduğu bugünlerde böyle büyük bir projeye imza atmanın ve katkı sağlamanın gururunu yaşıyorum. Yeni rektör ve yönetimi en içten dileklerimle kutlayarak, görevlerinde başarılar diliyorum."

Konuşmaların ardından Prof. Dr. Akınoğlu ve beraberindekiler açılış kurdelesini keserek kongre merkezini hizmete açtı.

30 bin metrekare kapalı alana sahip kongre merkezi, 2 bin kişilik bir salon, 5 bin kişilik fuaye ve kokteyl alanı, bin kişilik bölünebilir salon ve 300 kişinin gösteri yapabileceği sahneden oluşuyor.

Muhabir: Emrah Yorulmaz/ Ali Güreli

Yayıncı: Tarkan Demir - ADANA

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Çü Kongre ve Kültür Merkezi Hizmete Girdi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement