Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Diyarbakır Ziyareti - Diyarbakır - Son Dakika
Güncel

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Diyarbakır Ziyareti - Diyarbakır

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ : Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Diyarbakır'a gelişi ve otobüs içerisinden vatandaşları selamlaması Esnafın televizyondan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın konuşmasını izlemesi Aydınlık Yarınlar İçin Hak ve Özgürlükler Eğitim Kültür ve Yardımlaşma Derneği Başkanı Ferzende Lale'nin konuşması Kanaat Önderi Molla Tayyip Elçi'nin konuşması DOSİAD Başkanı Özkılıç'ın konuşması DOGÜNSİFED Başkanı Bedirhanoğlu'nun konuşması Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Diyarbakır ziyareti Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Başbakan Binali Yıldırım ile düzenlenen toplantıda bir araya gelen sivil toplum kuruluşu temsilcileri ve kanaat önderleri görüşmenin verimli geçtiğini ve kendilerini memnun ettiğini ifade ettiler Kanaat Önderi Molla Tayyip Elçi: "Cumhurbaşkanı ve hükümetimizin bölge ile ilgilenmesi ve buraya sahip çıkması, yıkımları tamir etmesi ve yıkılan gönülleri imar etmesi hususunda yaptığı girişimleri takdir ediyoruz.

29.05.2016 11:06

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ :

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Diyarbakır'a gelişi ve otobüs içerisinden vatandaşları selamlaması

Esnafın televizyondan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın konuşmasını izlemesi

Aydınlık Yarınlar İçin Hak ve Özgürlükler Eğitim Kültür ve Yardımlaşma Derneği Başkanı Ferzende Lale'nin konuşması

Kanaat Önderi Molla Tayyip Elçi'nin konuşması

DOSİAD Başkanı Özkılıç'ın konuşması

DOGÜNSİFED Başkanı Bedirhanoğlu'nun konuşması Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Diyarbakır ziyareti

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Başbakan Binali Yıldırım ile düzenlenen toplantıda bir araya gelen sivil toplum kuruluşu temsilcileri ve kanaat önderleri görüşmenin verimli geçtiğini ve kendilerini memnun ettiğini ifade ettiler

Kanaat Önderi Molla Tayyip Elçi:

"Cumhurbaşkanı ve hükümetimizin bölge ile ilgilenmesi ve buraya sahip çıkması, yıkımları tamir etmesi ve yıkılan gönülleri imar etmesi hususunda yaptığı girişimleri takdir ediyoruz. Memleketimize ve buradaki vatandaşlara sahip çıkmasını önemsiyoruz"

DOSİAD Başkanı Özkılıç:

"Sayın Cumhurbaşkanı ekonomik olarak yaraların sarılacağı, Sur ilçesi ve diğer bölgelerdeki sıkıntıların en kısa zamanda çözüme kavuşturulacağını dile getirdi. Olaylar nedeniyle göç etmiş, iş yerleri ve evleri yakılmış yıkılmış kişilerin zarar ziyanların giderilmesi konusunda iyi şeylerin olacağını bekliyoruz"

DOGÜNSİFED Başkanı Bedirhanoğlu:

"Bu dönemlerde Cumhurbaşkanı, Başbakan ve Bakanların bölgeyi ziyaret etmesi, vatandaşların sorunlarıyla ilgileniyor olması bölgenin toparlanma sürecinde vatandaşlara moral veriyor ve onları motive ediyor"

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Diyarbakır'daki bir otelde düzenlenen toplantıda bir araya gelen sivil toplum kuruluşu temsilcileri ve kanaat önderleri görüşmenin bölge açısından önemli olduğunu ve kendilerini memnun ettiğini belirttiler.

Dün bir oteldeki toplantıda bulunan Aydınlık Yarınlar İçin Hak ve Özgürlükler Eğitim Kültür ve Yardımlaşma Derneği (AYDER) Başkanı Ferzende Lale, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Başbakan Yıldırım'ın ziyaretinin Türk ve Kürt kardeşliğini pekiştirdiğini söyledi.

Lale, "Cumhurbaşkanımızın Doğu ve Güneydoğu'ya pozitif ayrımlar yaparak yatırımlar yapılacağını söylemesi ve Türk Kürt kardeşliğine vurgu yapması bizim için yeterlidir. Sivil toplum kuruluşları ve kanaat önderleriyle istişarede bulunması bölgenin sesinin duyulması açısından önemlidir. Güzel, mutlu günlerimizi yakındır." dedi.

Kanaat Önderi Molla Tayyip Elçi de, görüşmenin bölge açısından önemli olduğuna dikkat çekerek, şöyle konuştu:

"Cumhurbaşkanı ve hükümetimizin bölge ile ilgilenmesi ve buraya sahip çıkması, yıkımları tamir etmesi ve yıkılan gönülleri imar etmesi hususunda yaptığı girişimleri takdir ediyoruz. Memleketimize ve buradaki vatandaşlara sahip çıkmasını önemsiyoruz. Cumhurbaşkanımız birlik ve beraberlik mesajları verdi. Irkı dili ve coğrafyası ne olursa olsun tüm insanların ümmet ortak noktasında eşit olduklarına vurgu yaptılar. Müminler ancak kardeştir şiarıyla bir olmayı ülke ve İslam düşmanlarına karşı beraber olmayı ifade ettiler. Bunlar önemli mesajlardır. Biz de aynı fikirdeyiz. Eşit vatandaşlar olarak Kürdüyle, Arabıyla, Türkü ile hep beraber bu ülkeyi ümmete rehber olabilecek bir ülke olma hususunda elimizden gelen çabayı göstermemiz gerekir."

Diyarbakır Organize Sanayi İşadamları Derneği (DOSİAD) Başkanı Aziz Özkılıç da ziyaretin sosyal ve ekonomik olarak bölge için önemli olduğunu söyledi.

Özkılıç, şöyle konuştu:

"Toplantıda, kardeşliğe, birliğe ve beraberliğe yönelik konuşmalar oldu. Sayın Cumhurbaşkanı ekonomik olarak yaraların sarılacağı, Sur ilçesi ve diğer bölgelerdeki sıkıntıların en kısa zamanda çözüme kavuşturulacağını dile getirdi. Olaylar nedeniyle göç etmiş, iş yerleri ve evleri yakılmış, yıkılmış, kişilerin zarar ziyanların giderilmesi konusunda iyi şeylerin olacağını bekliyoruz. Bankalar ve finansal konuları içeren hazırladığımız raporu kendisine sunduk. Bu konuda olumlu adımların atılacağına inanıyoruz. Sayın Cumhurbaşkanımız, geneli itibariyle yapıcı konuşmalar yaptı."

Doğu Güneydoğu Sanayici ve İşadamları Dernekleri Federasyonu (DOGÜNSİFED) Başkanı Şahismail Bedirhanoğlu, bölgenin sıkıntılı bir süreç yaşadığını bu aşamada Cumhurbaşkanı ve Başbakanın ziyaretinin daha da anlam kazandığını söyledi.

Bedirhanoğlu, "Bu dönemlerde Cumhurbaşkanı, Başbakan ve Bakanların bölgeyi ziyaret etmesi, vatandaşların sorunlarıyla ilgileniyor olması bölgenin toparlanma sürecinde vatandaşlara moral veriyor ve onları motive ediyor." dedi.

Cumhurbaşkanın terör mağduru esnaflara yapılacak yardımın devam edeceği yönündeki sözlerinin önemli olduğunu belirten Bedirhanoğlu, "Sur içi esnafının ve bu olayların olduğu bölgelerde özellikle esnaflara ve orada yaşayan mağdur vatandaşlara devletin değişik kurumlar üzerinden yaptığı bir takım destekler var. Bu yardımların önemli bir değeri vardır. Cumhurbaşkanımız ve Başkanımız, durum normalleşinceye kadar bu desteklerin sürdürüleceğini ifade etti. Önümüzdeki dönemlerde her şey daha güzel olur diye düşünüyoruz. Tam da bu sırada yapılan ziyareti çok önemli ve anlamlı buluyorum." şeklinde konuştu.

Bedirhanoğlu, bölgenin yıllarca sorunlar yaşadığını çözüm sürecinde ise muazzam bir iklim oluştuğunu sözlerine ekledi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan\'ın Diyarbakır Ziyareti - Diyarbakır
Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Diyarbakır Ziyareti - Diyarbakır - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement