Davutoğlu: Çözüm Sürecini Kararlılıkla Sürdüreceğiz (3) - Son Dakika
Güncel

Davutoğlu: Çözüm Sürecini Kararlılıkla Sürdüreceğiz (3)

Davutoğlu: Çözüm Sürecini Kararlılıkla Sürdüreceğiz (3)

Toplu AÇILIŞ TÖRENİNDE 25 BİN KİŞİYE HİTAP ETTİ Başbakan Ahmet Davutoğlu, Kahramanmaraş'ta kamu ve belediye imkanlarıyla yaptırılan tesisler için düzenlenen toplu açılış törenine katıldı.

26.10.2014 17:27

Toplu AÇILIŞ TÖRENİNDE 25 BİN KİŞİYE HİTAP ETTİ

Başbakan Ahmet Davutoğlu, Kahramanmaraş'ta kamu ve belediye imkanlarıyla yaptırılan tesisler için düzenlenen toplu açılış törenine katıldı. Müftülük Meydanı'nda yapılan törende alanı dolduran 25 bin kişiye seslenen Davutoğlu, birlik çağrısı yaptı ve Yüksekova'da şehit edilen askerlere rahmet diledi.

AK Parti iktidarının 12 yıllık süreçte yaptıklarını anlatan ve desteğin sürdürülmesi çağrısında bulunan Davutoğlu, fitne tohumu ekmek isteyenlere izin vermeyeceklerini ifade ederek şöyle konuştu:

"Kim ne yaparsa yapsın, hangi tuzakları kurarsa kursun bu topraklar bize mezar olmadan emperyalistlerin piyonlarına mekan olmaz. Bu toprakların üzerinde fitne tohumları ekmek isteyenlere fırsat vermeyeceğiz. Malazgirt'ten süre gelen kardeşliğimize zarar vermeyeceğiz. Gün geldi istilacılar Anadolu topraklarını işgal etmek istendiğinde ve Kahramanmaraş'a geldiklerinde Rıdvan Hoca çıktı ve 'Hürriyeti olmayana cuma namazı vacip değildir. Önce hürriyet önce istiklal sonra cuma namazı' dedi. Bu topraklarda istiklalimizi hiçbir şekilde terk etmeyeceğiz, çiğnetmeyeceğiz. Rıdvan hocanın ve onunla hareket edenlerin ruhaniyetine selam olsun. Bacımın örtüsüne el uzatıldığında biran bile tereddüt etmeden cezasını veren Sütçü İmam'a, onların torunlarına, Senem Ayşe'ye selam olsun. İstiklali onlardan öğrendik, TBMM toplanmadan Ankara'da bir şehrin kendi kaderini eline alması gerektiğinde tereddüt etmeyeceğini Kahramanmaraşlılardan öğrendik. Bir şehir kendi kaderine sahip çıkarsa o meşale bütün bir ülkeye insanlığa onur ve izzet verir. Eğer bir şehir kendi kaderine sahip çıkarsa dünyanın en güçlü orduları dahi durduramaz idealini buradan öğrendik. Bugün de onu yapıyoruz ve Kahramanmaraş ruhu yaşadıkça milli irade bu topraklarda egemen olacak. Kimse bunu bozamayacak. Bu topraklarda fitne tohumu ekmek isteyenlere seslenerek diyoruz ki: biz hicretin ruhunu benimsemişiz, Hazreti Hüseyin'in ehli beytin yolunun yolcularıyız. Bizi kimse ayıramaz, bölemez, aramıza tefrika sokamaz. 28 şubatta bu topraklarda Sütçü İmam'ın torunlarına birçok yasaklar uygulandı. İşte burada başörtülü kardeşlerim ve başı açık kardeşlerim yan yana. Ama öyle dönemler geldi ki; Sütçü İmam'ın ruhunu azap edercesine başörtülü kardeşlerimiz kapı önlerinde bekletildi, tahkir edildi, 'dışarı dışarı' diye hakarete maruz bırakıldılar. Geçen sene TBMM'de 30 eylül reformlarından sonra Kahramanmaraşlı şair Erdem Beyazıt'ın kızı Sevde Hanım başörtüsüyle TBMM'ye dimdik girdi. İşte bizim Sütçü İmam'a sadakat ve ahdimiz budur. Bu sene de orta öğretimde başörtüsüne özgürlük verildi. Artık ülkede ayırım olmadan her bir kardeşim, bacım kamuda beraber çalışıyor, okulda beraber okuyor, meclise el ele beraber giriyor. İşte Sütçü İmam'ın rüyasındaki hülyasındaki ülke bu. Sütçü İmam'ın emanetine sahip çıktık mı? Onun yaptığı gibi başörtüsüne uzanan ellere haddini bildirdik mi? Bilinsin ki bu topraklarda bir daha kimse kıyafeti, inancı, düşüncesi dolayısıyla tahkir edilmeyecek, zulüm yapılmayacak, işkence yapılmayacak, her bir vatandaşımız onurlu ve başı dik şekilde bu topraklar üzerinde vatandaşlık haklarını kullanacak."

AK Parti iktidarı ile Türkiye'nin borç alan değil borç veren ülke konumuna geldiğini ve kendi savunma sanayisini oluşturduğunu dile getiren Başbakan Davutoğlu, milli iradeyi egemen kılan kadrolara çok oyunlar oynanıp tuzaklar kurulduğunu da vurgulayarak, "Gezi olaylarını bahane edip sokaklarda milleti millete kırdırmak istediler. 17 ve 25 Aralık ile baskı kurmaya kalktılar. Şimdi Kobani olayları ile aynı baskıyı yapmak istediler. Ama ülkemin güzel insanları çıktılar ve 30 martta gereken cevabı verdiler ve bu oyunlara 'dur' dediler. Sonra başka tezgahlar kuruldu baktılar ki milli iradeyle tek tek başa çıkamıyorlar, toplanıp çatı aday dediler dışarıdan gelen talimatla ortak aday çıkardılar. Ama millet 'Bize çatı değil milli iradeye dayalı temel lazım' dedi. 10 Ağustos'ta cumhurbaşkanımıza destek verildi ve seçildi" dedi.

KILIÇDAROĞLU'NA RESEPSİYON TEPKİSİ

Davutoğlu daha sonra Cumhurbaşkanlığı Köşkü'nde düzenlenecek 29 Ekim resepsiyonuna katılmayacağını söyleyen CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'na tepki gösterdi. Kılıçdaroğlu'nun açıklaması ile 10 Ağustos'ta Cumhurbaşkanı Erdoğan'a oy verenleri yok saydığını dile getiren Davutoğlu şunları söyledi:

"Şimdi Cumhurbaşkanımız '29 ekimde tüm Türkiye buyursun gelsin, resepsiyonda beraber olalım' diyor. Cumhurbaşkanı'nın bu davetine Kılıçdaroğlu 'oraya giden kirlenir' diye karşılık veriyor. Şimdi Kahramanmaraşlılar bu ne demek biliyor musunuz; yüzde 71 oy veren Kahramanmaraşlılara kirli demek. Buna izin verecek misiniz? Sizin oylarınız ana sütünüz kadar ak ve helaldir. Cumhurbaşkanımızı seçen sizsiniz, Kılıçdaroğlu değil. Tertemiz oylarla seçtiğiniz cumhurbaşkanına sahip çıkacak mısınız? Cumhurbaşkanlığı ne zaman kirlendi biliyor musunuz, 27 mayısta. Halkın iradesiyle seçilen Cumhurbaşkanı Cemal Bayar köşkte iken bir sabah darbeciler onu alıp merhum başbakan Adnan Menderes'in bulunduğu Yassıada'ya götürmek için geldiklerinde onlara direndi ve nerdeyse sürüklenerek zorla köşkten çıkarıldı. O sabah ve gece CHP ne yaptı biliyor musunuz? Bu Kılıçdaroğlu'nun partisi o darbecilere alkış tuttu. Çankaya'ya sürülen o lekeye sahip çıktı. Orayı kirleten biri varsa darbeci, cuntacı, vesayetçilere sahip çıkan Kılıçdaroğlu'nun zihniyetidir. Tarihinde ilk kez halkın oyuyla seçilen Cumhurbaşkanı'nın verdiği resepsiyona gitmek Türkiye'nin verdiği yüzde 53 oya saygı duymaktır. Tertemizdir bu oylar, milletin kendi iradesine sahip çıktığı oylardır."

'DAHA ÇOK OLACAĞIZ'

Başbakan Davutoğlu, son yıllarda yaptıkları çalışmalar ile mazlumları koruduğunu ve buna karşın içeride tuzaklar kurulduğunu ancak geri adım atmayacaklarını dile getirerek şöyle devam etti:

"Kılıçdaroğlu '1.5 milyon Suriyeliyi Türkiye'ye kabul etmek ihanettir' dedi. Şimdi ben Kahramanmaraşlıları bilen, ruhunu, irfanını, ahlakını bilen gönülden bir Kahramanmaraşlı olarak soruyorum; bizim kapımıza birisi gelse ve 'benim başımı sokacak yerim yok, üstümden bombalar yağıyor, zalim Esad füzelerle vuruyor beni himayene al' dese Kahramanmaraşlılar ne der? Zalime karşı mazluma sahip çıkmaz mı? Şimdi soruyorum; Suriye'de. Filistin'de, Somali'de, Arakan'da, dünyanın her yerinde zalime karşı mazluma sahip çıkmamızdan razı mısınız? İşte bizim siyasetimizin,vicdanımızın temeli,felsefesi budur. Onun için tuzaklar kuruyorlar. Baktılar aynı Selçuklu, Osmanlı gibi Türkiye Cumhuriyeti de çınar ağacı gibi mazlumları dallarının altında topluyor. sahip çıkıyor, onları her halükarda koruyor o zaman içimizde tekrar problem çıkarmaya çalıştılar. Son olayların arkasında bu vardır. Gezi, 17 Aralık ve Kobani olayları ile önümüzü kesmek istiyorlar. Buna izin verecek misiniz. Bize 'çok oldunuz' diyorlar. Bilsinler ki biz daha çok olacağız. Biz daha yolun başındayız. İnşallah 2023'te cumhuriyetin 100'üncü yılında çok daha güçlü bir Türkiye'ye herkes hazır olsun. Onun için ilk hedefimiz inşallah 2015 seçimlerini başarıyla tamamlamak. 2015 seçimleri öncesinde aynen 30 mart, cumhurbaşkanlığı seçimi öncesi gibi tuzaklar olabilir, provokatörler, kışkırtmacılar fesat çıkarabilirler. Bu tuzak ve desiseler karşısında yanımızda durmaya hazır mısınız? Bütün tuzak ve desiseler karşısında bu topraklarda milli irade ve seçtikleri hakim olacak demeye hazır mısınız?"

Başbakan Davutoğlu konuşmasının ardından törene katılanlarla birlikte yapımı tamamlanan 144 tesisin açılışını kurdele keserek gerçekleştirdi.

NOTLAR

1 SAAT GECİKTİ, 40 DAKİKA KONUŞTU

Başbakan Davutoğlu, daha önce saat 14.00'te başlayacağı açıklanan toplu açılış törenin yapıldığı Müftülük Meydanı'na 1 saat gecikmeli geldi. Saat 15.00 sıralarında meydana gelen Başbakan Davutoğlu, saat 15.20'de çıktığı platformda 40 dakika kaldı ve saat 16.00'da konuşmasını sonlandırdı.

HAKKARİ ŞEHİTLERİ İÇİN MÜZİK ÇALINMADI

Türkiye ve AK Parti bayraklarının dışında bayrağa izin verilmeyen meydana gelenler polisler tarafından üst aramalarından geçirilerek alana alındı. Hava sıcaklığının yaklaşık 23 derece olduğu kentte, toplu açılışın yapıldığı alana katılan yaklaşık 25 bin kişi sık sık tekbirler getirerek 'Şehitler ölmez vatan bölünmez' sloganları attı. Açılış töreninde Hakkari'nin Yüksekova İlçesi'ndeki saldırıda şehit olan 3 asker için de müzik çalınmadı. Başbakan Davutoğlu'nun mitingi sırasında; Gaziantep, Kayseri ve Adıyaman'dan takviye olarak kente gelenlerin de bulunduğu 2 bin 500 polis güvenlik önlemi aldı.

144 TESİS AÇILIŞI YAPILDI

Başbakan Davutoğlu, aralarında 221 milyona mal edilen Sütçü İmam Üniversitesi Tıp Fakültesi Araştırma ve Uygulama Hastanesi'nin de bulunduğu çok sayıda eğitim ve sağlık kurumu, pansiyon, cami, gençlik spor merkezi ile tarımsal proje bulunan 459 milyon 531 bin 116 liraya mal edilen 144 tesisin toplu açılışını yaptı.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Davutoğlu: Çözüm Sürecini Kararlılıkla Sürdüreceğiz (3) - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement