Denizlerin Kuru Fasulyesi" Bollaşacak - Son Dakika
Güncel

Denizlerin Kuru Fasulyesi" Bollaşacak

Hamsiden sonra en fazla avlanan balık türü olan ve halk dilinde "denizlerin kuru fasulyesi" olarak adlandırılan istavrit, ilerleyen haftalarda istenilen miktara ulaşacak.

27.09.2014 11:29  Güncelleme: 11:35

GÜLTEKİN YETGİN - Hamsiden sonra en fazla avlanan ikinci balık türü olan ve halk dilinde "denizlerin kuru fasulyesi" olarak adlandırılan istavritin, ilerleyen haftalarda çok bol olmasa da istenilen miktarda avlanacağı belirtiliyor.

Denizlerde av yasağının ardından palamut balığının yanında avlanan istavritin av miktarı artınca, fiyatlarda da düşüş yaşandı. İstavrit, deniz suyunun soğumasıyla ilerleyen haftalarda istenilen miktarda avlanarak kilogramı 5 ile 8 lira arasında tüketime sunulacak.

Piraziz Su Ürünleri Kooperatifi Başkanı Hamdi Arslan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, hava sıcaklıklarının yüksek olması nedeniyle bol miktarda istavrit avlanamadığını söyledi.

Son bir haftadır deniz suyunun soğumasıyla bölgede iyi bir istavrit avı gerçekleştiğini belirten Arslan, "Bunu da yine deniz suyunun çok sıcak olmasına bağlıyoruz. Balık açık sularda. İstavrit de diğer balıklar gibi suların serinlemesiyle gelmeye başlayacaktır" dedi.

"Hamsinin ardından en bol balık istavrit"

Hamsiden sonra denizde en bol miktarda istavrit balığının mevcut olduğunu dile getiren Arslan, şunları kaydetti:

"İstavriti her zaman 'denizlerin kuru fasulyesi' olarak görüyoruz. İlk başlarda 15 liraydı, 10 liraya kadar düştü, şimdi 7-8 lira gibi satılıyor tezgahlarda. Bollaştığı zaman 5 liraya düşeceğini tahmin ediyoruz. Önümüzdeki aylarda biraz avcılık da yoğun olacak, fiyatlar ucuzlayınca tüketim de bollaşacak. Vatandaşların sofrası yine balıkla şenlenecek. Palamut balığının yanı sıra istavrit de tüketeceğiz."

Giresun Belediyesi Çotanak Balık Pazarı'nda balıkçılık yapan Taşkın Saka ise bu yılki istavritlerin en ve boy olarak iyi olduğunu belirterek, "İstavritin beklentisi iyi. Balığın ilerleyen dönemlerde ne olacağı belli olmaz ama beklentilerimiz bol olması yönünde" diye konuştu. - Giresun

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Denizlerin Kuru Fasulyesi' Bollaşacak - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement