Dha Yurt Bülteni - 12 - Son Dakika
Güncel

Dha Yurt Bülteni - 12

Dha Yurt Bülteni - 12

MARDİN VALİSİ YAMAN: KAYMAKAMIN ŞEHİT EDİLMESİ İLE İLGİLİ 71 KİŞİ GÖZALTINDADIR (EK)Görüntü Dökümü----------------------Olayın faillerinden Kaymakamlık Yazıişleri Müdürü T.

15.11.2016 18:39

MARDİN VALİSİ YAMAN: KAYMAKAMIN ŞEHİT EDİLMESİ İLE İLGİLİ 71 KİŞİ GÖZALTINDADIR (EK)

Görüntü Dökümü

---------------------

-Olayın faillerinden Kaymakamlık Yazıişleri Müdürü T.E nin fotosu (15 Temmuz darbe girişiminden sonra düzanlanan mitingte kaymakamın arkasındaki kırmızı tişörtlü

DERİK(MARDİN)DHA

====================================================================

Baba-oğul, Başbakana ve cami imamına hakaretten yargılanıyor

ESKİŞEHİR'de darbe girişimi gecesi camide sela okunduğu için Başbakan Binali Yııldırım ve cami imamı Ali Türk'e hakaret ettikleri öne sürülen 45 yaşındaki Özcan Yılmaz ile oğlu 20 yaşındaki Alper Yılmaz ağır ceza mahkemesinde yargılanıyor.

Olay, 16 Temmuz darbe girişimi gecesi Eskişehir'in Sazova Mahallesi Karabayır Bağları mevkiinde meydana geldi. İddialara göre inşaat işçiliği ve düğünlerde müzisyenlik yapan Özcan Yılmaz gece saat 02.00 sıralarında Karabayır Bağları Camii'nde sela verilmesine sinirlenerek cami önüne gitti. Alkollü olduğu öne sürülen Yılmaz burada bağırarak Başbakan Binali Yıldırım'a ve cami imamına küfür etti. Cami imamı Ali Türk ertesi gün güvenlik kamerası görüntülerinden cami önüne gelip küfür eden kişinin Özcan Yılmaz ile oğlu Alper Yılmaz olduğunu görünce polis merkezine giderek şikayetçi oldu. İfadeleri alınıp serbest adli kontrol kararı ile serbest bırakılan baba Özcan Yılmaz ile oğlu Alper Yılmaz hakkında Eskişehir 2'iinci Ağır ceza Mahkemesi'nde 'Anayasal düzeni ortadan kaldırmaya teşebbüs etmek, Birden fazla kişiyle tehdit, hakaret, silahlı terör örgütüne üye olmak' suçlarından dava açıldı.

Davanın ilk duruşması bugün 2'nci Ağır Ceza Mahkemesi'nde yapıldı. Duruşmaya tutuksuz sanıklar Özcan Yılmaz ve oğlu Alper Yılmaz ile, sanıklardan davacı olan cami imamı Ali Türk katıldı. Başbakan Binali Yıldırım'ın avukatı ise mazeret dilekçesi göndererek duruşmaya katılmadı.

Karabayır Bağları Camii imamı Ali Türk, sanıklardan şikayetçi olduğunu söyleyerek, " Diyanet İşleri Başkanlığı'ndan bize mesaj yoluyla sela okunması talimatı geldi. Ben de camiye giderek merkezi ezan sistemini açtım. Sela bitmek üzereyken dışarıdan birilerinin bana, başbakana yönelik bağırarak küfür ettiğini duydum. Korktuğum için hemen eve gittim. Daha sonra kamera kayıtlarından küfür edenlerin bu şahıslar olduğunu gördüm. Şikayetçiyim"dedi

Sanıklardan Özcan Yılmaz suçlamaları kabul etmeyerek olay gecesi aşırı alkollü olduğunu söyledi. Özcan Yılmaz savunmasında şöyle konuştu:

"Ben olay günü bir düğünde davul çalıyordum. Darbe olduğundan haberim yoktu. Düğünde alkol aldıktan sonra eve geldim ve sela sesi duydum. 45 yaşındayım ve ilk kez gece sela okunduğuna şahit oldum. Kim öldü bu saatte? dedim. Camiye gittim, eşim de ben aşırı alkollü olduğum için arkamdan oğlumu göndermiş. Caminin etrafında hocaya bağırdım. Sonra oğlum beni eve getirmiş, sızıp kalmışım. Bir şey hatırlamıyorum. Başbakana, cumhurbaşkanına hakaret etmedim. FETÖ ile herhangi bir irtibatım kesinlikle yok. Fethullah Gülen'i sadece medyadan tanırım."

Özel bir şirkette kuryelik yapan Alper Yılmaz ise, "Babam çok sarhoştu ve ayakta duracak hali yoktu. Babam sadece neyin selası bu, savaş mı çıktı? diye bağırıyordu. Cumhurbaşkanı ve Başbakana hakaret ettiğini duymadım. FETÖ ile hiçbir bağlantımız yoktur" dedi

Mahkeme heyeti tutuksuz sanıkların adli kontrol kararlarının devam etmesine, Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından sanıklar hakkında 'Cumhurbaşkanına hakaret' suçundan da bir soruşturma açılması nedeniyle, bu soruşturmanın sonucunun beklenilmesine ve tanıkların dinlenmesi için duruşmayı 29 Aralık 2016 tarihine erteledi.

Görüntü dökümü:

------------------

-Cami imamı Ali Türk'ün duruşma sonrasında adliye önünde gazetecilere olayla ilgili açıklamada bulunmasından çekilen görüntüler

Haber-Kamera: Hakan TÜRKTAN-ESKİŞEHİR,

===============================================

Ünlü oyuncu Bodrum'da iş kazası geçirdi

MUĞLA'nın Bodrum ilçesinde çekilen Bodrum Masalı dizisi setinde gözüne kimyasal madde sıçrayan Murat Aygen, 3 gün karanlık odada kaldı.

Bodrum'un çeşitli mahallelerinde ve mekanlarında çekimleri devam eden, Kanal D'de yayınlanan Bodrum Masalı dizisinde Evren karakterine hayat veren Murat Aygen'in, sette sağ gözüne kimyasal madde sıçradı. İyileşme sürecinde zor anlar yaşayan Aygen, gözüyle ilgili Instagram hesabından fotoğraf paylaştı.

Bir süre ara verdiği çekimlere geri dönen Aygen, "1 hafta önce gözüme kimyasal madde kaçtı. Göz kapağımın altı ve içi yandı. 3 gün karanlık odada kaldım. Şu anda iyiyim. Lensimi taktığım için adaptasyon zorluğu yaşıyorum" dedi. Kızının Bodrum gibi sakin bir ortamda büyüyecek olmasının sevindirici olduğunu söyleyen Aygen, "Bodrum'u çok seviyorum. Zaten yıllardır gelip gittiğim yarı yerleşik olduğum bir yerdi. Hepten yerleştik. Umarım çok uzun sürer bu proje de, burada kalırız. Bodrum'da uzun süreli yaşamadım ama tatil amaçlı kaldım. Burası kışın ayrı güzel. İstanbul'da olmamak beni zorlamayacak. Zaten gidip geliyorum. Günübirlik bile olsa gidip geliyorum. Benim de 13 aylık bir bebeğim var. Onun da böyle Bodrum gibi sakin bir ortamda büyüyecek olması güzel. Bu proje de kaymaklı ekmek kadayıfı oldu" dedi.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:

----------------------------

-Murat Aygen ile röp.

Haber-Kamera: Nilüfer DEMİR/ BODRUM Muğla, DHA)

====================================================================

Bingöl'de PKK sığınağı bulundu

BİNGÖL İl Jandarma Komutanlığı ekipleri tarafından yürütülen operasyonlarda, merkez Oğuldere Köyü kırsalında, içerisinde çok sayıda yaşam malzemesi bulunan terör örgütü PKK'ya ait 1 sığınak bulundu.

Bingöl Valiliği tarafından yazılı olarak yapılan açıklamada, "Bingöl İl Jandarma Komutanlığı'na bağlı birlikler tarafından, bölücü terör örgütü mensuplarının faaliyetlerine karşı yürütülen istihbari çalışmalar neticesinde, 14 Kasım 2016 tarihide Bingöl İli merkez ilçesi Oğuldere Köyü kırsalında bölücü terör örgütü mensuplarına ait 1 sığınak içerisinde; 1 adet saç soba, 2 çift mekap ayakkabı, 5 adet çay bardağı, 5 kilogram çay, 1 adet demlik, 3 kilo makarna, 1 adet puşi, 10 metre şeffaf naylon, 5 metre beyaz renkli bez ele geçirilmiştir. Güvenlik güçlerimiz, bölge halkımızın da desteğiyle huzur ve güvenliği sağlamak maksadıyla, ilimiz genelinde teröristlerle mücadelesini kararlılıkla sürdürecektir" denildi.

Mesut BUDRAÇ/BİNGÖL,

====================================================================

Bursa'da toplu ulaşıma zam (2)

"KİLOMETRE BAŞINA EN UYGUN FİYAT BURSA'DA"

Bursa Büyükşehir Belediyesi, toplu ulaşım ücretlerine yapılan zamla ilgili açıklama yaptı. Açıklamada, Bursaray'ın 39 kilometre uzunluktaki hattında taşıma ücretlerine yapılan düzenleme ile tam 2.60 TL, indirimli 1.85 TL olduğu belirtilerek, Türkiye'de kilometre başına en uygun fiyat tarifesinin Bursa'da uygulandığı kaydedildi. Yeni düzenleme ile 65 dakika olan aktarma indirimi süresi 90 dakikaya çıkarıldığı da kaydedilen açıklamada indirimli abonman kartları da yarıyıl tatiline kadar fiyat artışında etkilenmeyeceği ifade edildi.

Açıklamada, Bursaray Görükle, Emek ve Kestel hatları, şehir içi tramvay hatları ve yeni hat yatırımlarının yanı sıra mevcut otobüslerin sürekli yenilenmesi nedeniyle maliyetlerin de sürekli artması yüzünden UKOME kararıyla toplu ulaşım ücretlerinde düzenleme yapıldığı kaydedildi.

DHA-Genel - Türkiye-Bursa/ Merkez - DHA

====================================================================

İZBAN'da anlaşma sağlandı ek haber (2)

"DETAYLAR BEKLENİYOR"

İzmir'de banliyö hattı işletmeciliği yapan İZBAN'da 8 Kasım Salı gününden bu yana süren grevin Ankara'da yapılan görüşmede anlaşma sağlanmasının ardından seferlerin yarın (Çarşamba) saat 05.40'ta başlayacağı belirtildi. Türkiye İşçi Sendikaları Konfederasyonu (Türk-İş) İzmir 3. Bölge Temsilcilisi Süleyman Yıldırım, "8 günden buyana İZBAN'da süregelen grevin, bugün itibariyle Ankara'da tarafların yaptığı görüşmenin ardından sonlandırıldığı yönünde bir açıklama yapıldı. İzmir halkına, Türkiye'ye, Devlet Demiryolları'na ve işçilere hayırlı olmasını diliyorum. Yaptığımız temaslar neticesinde toplu iş sözleşmesinin karşılıklı herkesi mutlu edecek şekilde bağıtlandığı yönünde bilgi aldık. Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu'nun da twitter üzerinden yaptığı paylaşımda da grevin sonlandırıldığını gördük. Bir şekilde bu belirsizliğin ortadan kalkması nedeniyle mutluyuz. Toplu sözleşme Ankara'da saat 14.00'te bir araya gelindi, biraz önce de toplu iş sözleşmesinin sonuçlandığını öğrendik, detayları da ilerleyen saatlerde sendika temsilcisi arkadaşlarımız İzmir'e dönünce açıklayacaktır. Sonuçta olaylar buralara gelmeyebilirdi, grevler hoş bir şey değil. Türk-İş olarak Türkiye Cumhuriyeti'nin bayrağını bütünlüğünü tartışmayız, asla sermaye ve emek düşmanı olmadık. Ancak bizim sorunlarımızın olduğunu dile getirdik, burada çalışan 304 kişiden 105'inin asgari ücret seviyesinde olduğunu defalarca ifade ettik. Yerel yöneticilerimiz maalesef bunu duymazdan geldi ve taleplerimiz yerine getirilmedi. Hem uzlaşmadan yana olduk ama kimse kusura bakmasın bizim de taleplerimiz karşılık bulmadığı için biz de grev hakkımızı kullandık. Bir çok sivil toplum örgütü destek verdi, onlara da teşekkür ediyoruz" diye konuştu. Demiryol-İş İZBAN İşyeri Temsilcisi Ahmet Güler ise "Kısa süre önce toplu sözleşmenin imzalandığını öğrendik. Toplu sözleşme bağıtlandığına göre yarından saat 05.40'tan itibaren seferler başlayacaktır. Açıkçası detaylara hakim olmadığımız için sevinelim mi sevinmeyelim mi bilemedik" dedi.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ

--------------

-Süleyman Yıldırım ile röp.

-Ahmet Güler ile röp.

-Genel ve detay görüntü

Haber: İZMİR, Kamera: Yasin TİNBEK/ İZMİR, DHA)

========================================================================

63 yaşındaki kadının ölümüne 6 gözaltı

Afyonkarahisar'ın Bolvadin İlçesi'nde 63 yaşındaki Satı Kan'ın evde el ve ayakları bağlı halde ölü bulunmasıyla ilgili, cinayet şüphesiyle 6 kişi gözaltına alındı. Afyonkarahisar Emniyet Müdürlüğü'nde oluşturulan özel ekibin yakaladığı şüpheliler kadının evine hırsızlık amacıyla girdiklerini kabul etti.

Bolvadin'e bağlı Kale Mahallesi'nde oğluyla aynı apartmanda oturan Satı Kan, geçen 3 Kasım'da eve gelen 13 yaşındaki torunu tarafından el ve ayakları bağlı halde hareketsiz yatarken bulundu. Çocuğun haber vermesi üzerine eve gelen yakınları, polis ve sağlık ekiplerinden yardım istedi. Olay yerine gelen ekipler, vücudunda darp izlerine rastlanan kadının yaşamını yitirdiğini belirledi.

BEYAZ OTOMOBİLİ TAKİBE ALDI

Olayın aydınlatılması için Afyonkarahisar Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü'nde özel ekip oluşturuldu. Olay yerinin çevresindeki güvenlik kameralarını inceleyen ekip, olaydan birkaç gün önce Satı Kan ve gelinini pazara giderken bir otomobilin takip ettiğini fark etti. Farklı kameralardan beyaz otomobilin plaka ve içindekilere ait görüntülere ulaşan polis, incelemelerini bunun üzerinde yoğunlaştırdı.

HIRSIZLIK İÇİN EVE GİRMİŞLER

MOBESE ve güvenlik kamerası görüntülerinden plakası açıklanmayan otomobili takibe alan ekip, otomobilin olay günü Satı Kan'ın evinin bulunduğu bölgede bir işyerinin kamerası tarafından görüntülendiğini tespit etti. Yapılan sorgulamada otomobilin kiralık olduğu belirlenirken, Afyonkarahisar merkezdeki şirketten aracı kiralayan kişinin M.A. olduğu bilgisine ulaşıldı. M.A.'yı Bolvadin'de gözaltına alan ekip, kimliği tespit edilen A.A., Ö.A., A.T.T.'yi de Bolvadin'de gözaltına aldı. Satı Kan'ın evine hırsızlık için girdiklerini kabul eden şüphelilerin ifadeleri doğrultusunda olaya karıştığı öğrenilen A.Ö. ve İ.Ö. ise Antalya'da gözaltına aldı.

6 ŞÜPHELİ ADLİYEDE

Afyonkarahisar Emniyet Müdürlüğü'nde sorgulanan sanıklar M.A., A.A., Ö.A., A.Ö. ve İ.Ö., Bolvadin Adliyesi'ne çıkartılmak üzere Bolvadin'e götürüldü. Sorgusu Bolvadin'de gerçekleştirilen A.T.T. ise oradan adliyeye sevk edildi. 6 şüphelinin adliyedeki işlemlerinin sürdüğü belirtildi.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ

----------------------

Zanlılar ve emniyet dış plan

Haber- Kamera: Onur BAYRAM/ AFYONKARAHİSAR,

=======================================================

Eşiyle konuşurken öldü

Adana'da 54 yaşındaki Ramazan Murat Zülam, kaldığı otel odasında, eşi 48 yaşındaki Hatice Zülam ile telefon görüşürken geçirdiği kalp krizi sonucu öldü.

İstanbul'da yaşayan 8 yıllık evli Hatice ile Ramazan Murat Zülam çifti, 4 ay önce ekonomik sıkıntılar yüzünden ayrıldı. Kızını yanına alan Hatice Zülam, Adana'da oturan annesinin yanına yerleşti. Bir süre sonra işlerini düzelten Ramazan Murat Zülam da Adana'ya gelip bir otele yerleşti. Yeniden bir araya gelmeye karar veren çift, 2000 Evler mahallesinde bir ev tuttu. Eşyalarını taşıyıncaya kadar otelde kalmayı sürdüren Ramazan Murat Zülam, pazar günü akşam saatlerinde odasına girdi.

Hatice Zülam, eşini arayıp konuşmak istedi. Çift sohbet ederken Ramazan Murat Zülam'ın telefonu aniden kesildi. Eşini tekrar arayan Hatice Zülam, cevap alamadı. Bunun üzerine kalp rahatsızlığı olan eşinin hayatından endişe eden Hatice Zülam, kaldığı otelin adını bilmediği için Polis Merkezi'ne giderek kayıp başvurusunda bulundu. Polis, Ramazan Murat Zülam'ı bulmak için çalışma başlattı. Kayalıbağ Mahallesi'nde bir otele gelen Hatice Zülam, otel görevlisinin "Dışarı çıktı, daha dönmedi" demesine rağmen ısrarla odaya çıkınca Ramazan Murat Zülam'ın yatakta cesedini buldu.

İhbar üzerine olay yerine gelen ekiplerin yaptığı incelemede Ramazan Murat Zülam'ın kalp krizi sonucu öldüğü belirlendi.

Görüntü Dökümü

-------------------------

Ölü bulunan şahsın kaynanasının ağlarken görüntüsü

Olay yeri inceleme polisleri

Polislerinin ölen şahsın eşi ile görüşmesi

Kadının konuşması

Bir vatandaşın konuşması

Şahsın ölü bulunduğu otelden pan görüntü

Ölen şahsın sağlık fotoğrafı

Haber-Kamera: Fatih KARAÇALI/ ADANA,

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Dha Yurt Bülteni - 12 - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement