Dha Yurt Bülteni-13 - Son Dakika
Güncel

Dha Yurt Bülteni-13

Dha Yurt Bülteni-13

KALKINMA BAKANI ELVAN: KILIÇDAROĞLU'NUN SÖYLEDİKLERİ YALANKALKINMA Bakanı Lütfi Elvan, CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu'nun söylediklerinin tamamının yalan olduğunu iddia etti.

25.03.2017 17:02
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

KALKINMA BAKANI ELVAN: KILIÇDAROĞLU'NUN SÖYLEDİKLERİ YALAN

KALKINMA Bakanı Lütfi Elvan, CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu'nun söylediklerinin tamamının yalan olduğunu iddia etti.

Mersin'de Akdeniz Pazarcılar Esnaf Odası üyeleri ile buluşan Elvan, Kılıçdaroğlu'nu eleştirdi. Elvan şunları söyledi:

"Sayın Kılıçdaroğlu, 'Yapılan anayasa değişikliği, diktatörlük ortaya çıkaracak. Bir gecede gerekirse muhtarlıkları, lokantaları ortadan kaldıracak. Ankara'yı başkent olarak kaldırıp İstanbul yapacak' diyor. Arkadaşlar söylediğinin tamamı yalan. Sizden ricam 18 maddelik değişikliğe bakın. Tamamıyla özgürlükler demokrasi üzerine inşa edilmiş, vesayeti ortadan kaldıran, gerçek anlamda halkı daha da güçlendiren milli iradenin bu ülkede hakim kılınmasını sağlayan değişiklikler. Gerçekten acıyorum bu kardeşimize. Bir ana muhalefet lideri kalkıp anayasa değişikliğinde olmayan bir şeyi söylüyorsa acınacak bir durumu var demektir. ya bilmiyor, ya da milletin gözüne bak baka yalan söylüyor."

7 DÜVELE KARŞI MÜCADELE EDİYORUZ

Avrupa'nın Türkiye'ye karşı tavrına dikkat çeken Elvan, "Şu anda biz 7 düvele karşı mücadele veriyoruz. Bunun farkında olalım. Bu ülkede siyasi istikrar olmazsa, asla ekonomik istikrar olmaz. Ekonomik istikrarın olmadığı bir ortamda ne yatırımdan, ne ihracattan ne de istihdamdan bahsedebilirsiniz" dedi.

Görüntü Dökümü

------------------------

Kalkınma Bakanı Lütfi Elvan'ın salondakilerle selamlaşması

Protokolden görüntüler

Salondan görüntüler

Katılımcılardan detay görüntüler

Kalkınma Bakanı Lütfi Elvan'ın konuşması

Genel ve detay görüntüler

Haber-Kamera: İbrahim MAŞE/ MERSİN,

==========================================

DP'Lİ UYSAL: "HAYIR DİYEREK TEKRAR BU ÜLKENİN SAHİBİ OLACAĞIZ"

ÇANAKKALE'ye gelen Demokrat Parti (DP) Genel Başkanı Gültekin Uysal, referanduma değinerek, " Çanakkale'de 'hayır' diyerek bir vatanın sahibi olduğumuz gibi, tekrar bugün de bir olarak, tek yumruk olarak, 'hayır' diyerek tekrar bu ülkenin sahibi olacağız" dedi.

DP Genel Başkanı Gültekin Uysal, DP Çanakkale İl Başkanlığı'nca Çanakkale Belediyesi Türkan Saylan Sosyal Tesisleri'nde düzenlenen toplantıda partililer ve halkla bir araya geldi. MHP 25'inci Dönem Milletvekili Kürşat Tuna, DP Çanakkale İl Başkanı Ahmet Öztürk, Kepez Belediye Başkanı CHP'li Ömer Faruk Mutan da toplantıya katıldı.

Açılış konuşması yapan DP İl Başkanı Ahmet Öztürk'ün ardından kürsüye gelen DP Genel Başkanı Gültekin Uysal, ülke gündemini değerlendirdi. Ülkenin pek çok meselesinin olduğunu vurgulayan Uysal, "Can alıcı, can yakıcı, memleketimizin, milletimizin önünde duran pek çok konumuz var. Ama maalesef bugün Türkiye gerçek gündemini konuşamayan bir ülkedir. Gerçek meselelerini hem demokratik kanallar içerisinde, hem hukuki kanallar içerisinde hem de toplumsal zeminde konuşmamamız için bilerek, isteyerek engellerinde oluşturulduğu ortadadır" dedi.

Eleştirilerini sürdüren Uysal, "Dün PKK ile bu ülkenin geleceğini şekillendirelim' dediler. Bir dönem bugün FETÖ dedikleri yapıyla 'ülkeyi yönetelim' dediler. Bugün de bir başka siyasi partiyle beraber kendi önceliklerini kendi zihinlerinin arkasında tuttukları başka planlarını milletin önüne koydular. Uyguladıkları 15 yıllık siyasetle Türkiye'yi içeriden ve dışarıdan operasyona açık hale getirdiler. ve bugün millete, sizlere ve millete diyorlar ki gelin bu 15 yıllık kötü gidişe son verelim. Türkiye'yi tek adamın inisiyatifine teslim edelim. Değerli Çanakkaleliler burada ortaya koyduğunuz ruh ile bu dayatmayı bizim kabul edebilme imkanımız var mı? Bunu kabul edebilme imkanımız yok. Aklın ve vicdanın kabul etmeyeceği, aklımıza ve vicdanımıza makul gelmeyecek hiçbir teklifi kabul edebilme imkanımız yok" diye konuştu.

Referanduma sunulacak anayasa değişikliğini de değerlendiren Uysal, "Çanakkale'de 'hayır' diyerek bir vatanın sahibi olduğumuz gibi, tekrar bugün de bir olarak, tek yumruk olarak, 'hayır' diyerek tekrar bu ülkenin sahibi olacağız" diye konuştu.

Görüntü Dökümü

--------------------------

Toplantıdan görüntü

DP Genel Başkanı Gültekin Uysal açıklama görüntüsü

Haber-Kamera: Mustafa SUİÇMEZ/ ÇANAKKALE,

===============================================

AĞBABA: BİZ BOZDAĞ'IN, HOCAEFENDİSİ'NE NASIL TOZ KONDURAMADIĞINI BİLİRİZ

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Malatya Milletvekili Veli Ağbaba, Adalet Bakanı Bekir Bozdağ'ın "FETÖ'nün Türk yargısının içerisinde güç sahibi, yetkisi sahibi olmasını sağlayan adımın faili ve müsebbibi CHP'dir" sözlerine tepki gösterdi. Ağbaba, "Biz Bekir Bozdağ'ın, Hocaefendi'sine nasıl toz konduramadığını, yatıp kalkıp geçmiş olsun mesajları gönderdiğini, sabah akşam nasıl Fethullah Gülen'i övdüğünü biliriz" dedi.

Malatya'da referandum çalışması yapan CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba, Ömer Halisdemir Konferans Salonu'nda yapılan toplantıda konuştu. Adalet Bakanı Bekir Bozdağ'ın açıklamalarına sert tepki gösteren Ağbaba, Bozdağ'ın geçmişte yaptığı konuşmaları hatırlatarak, "Bu kadar açık yalan söylemek sizin için bile fazlasıyla 'aşağı' bir harekettir" dedi. Ağbaba konuşması şöyle sürdürdü:

"AKP ile cemaat et ile tırnak gibi olmuş birer yapıdır. Bunlar öyle iç içedir ki birbirinden ayıramazsınız. Bunu gören AKP, başkalarına bu çamuru sıçratma telaşında. Yıllarca cemaat ile birlikte, vatanperver onurlu insanlara attıkları darbeci iftirası gibi, bu sefer de yine bu insanlara FETÖ'cü iftirasında bulunuyorlar. İnsan, namus denen kavramı bu kadar hor kullanmaz. Hukukun askıya alınmasından sorumlu Adalet Bakanı belli ki ar ve haya kavramlarını da askıya almış. Vicdan terazisine koysak teraziyi hareket ettiremeyecek kadar vicdan yoksunu insanlar, CHP'yi FETÖ'yü yaratmakla suçluyor."

Ak Parti yöneticilerinin yıllarca kürsüden Pensilvanya'ya kucak dolusu sevgiler gönderdiğini kaydeden Ağbaba, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Atamaları 'Muhterem Hocaefendi Hazretleri' dedikleri terör örgütü liderine sormadan yapmayanlar, icazet almadan karar almayanlar bugün CHP'yi suçlama alçaklığında bulunuyor. Biz Bekir Bozdağ'ın ne olduğunu da biliriz, kim olduğunu da biliriz. Hocaefendisine nasıl toz konduramadığını, yatıp kalkıp geçmiş olsun mesajları gönderdiğini, sabah akşam nasıl Fethullah Gülen'i övdüğünü biliriz. Süleyman Soylu'ya yaptığım çağrıyı Bekir Bozdağ'a da yapıyorum; birazcık ar, haya, namus sahibi iseniz bu konu hakkında daha fazla konuşmayın. Bu kadar açık yalan söylemek sizin için bile fazlasıyla 'aşağı' bir harekettir. AKP'lilerin son dönemde yaptığı bu iftiralar sistematik bir algı operasyonunun parçasıdır. Bakanlar sıraya girmiş FETÖ'yü devlete yerleştirenlerin kendileri olduğu Ağrı Dağı kadar gerçekken, suçu başkasına yıkmaya çalışıyorlar. Bakanlar Kurulunda ve AKP'nin yetkili organlarında alınmış bir karar bu. Akıllarınca tarihi tersten yazıp kendi suçlarını temizleyecekler. Ama bu leke çıkmaz. Ne yaparsanız yapın, mutlaka ama mutlaka yargılanacaksınız. Cemaat ile birlikte bu ülkeye verdiğiniz geri dönülmez zararın bedelini bağımsız yargı önünde vereceksiniz."

Görüntü Dökümü

-----------------

-Ağbaba nın konuşması

Haber: Mikail PELİT/MALATYA, -

==================================================

ŞEHİTLER ABİDESİ'NDE MUHTEŞEM KOREOGRAFİ

ÇAĞDAŞ Yaşamı Destekleme Derneği (ÇYDD) tarafından Çanakkale Şehitler Abidesi'nde bu yıl 11'incisi gerçekleştirilen buluşmada, öğrencilerin oluşturduğu Atatürk'e selam duran Mehmetçik figürü ve Türk bayrağı görünümündeki ülke haritası koreografisi beğeni topladı.

ÇYDD, ülke genelindeki 106 şubesinden gelen 2 bine yakın öğrenciyle Tarihi Gelibolu Yarımadası'ndaki Şehitler Abidesi buluşmasının 11'incisini gerçekleştirdi. Tarihi Gelibolu Yarımadası gezisine, Eceabat İlçesi'ne bağlı Kilitbahir Köyü'nde dağda yazılı olan ve 102 yıl önce düşmana geçiş vermeyen Mehmetçiğin "Çanakkale Geçilmez" destanını simgeleyen 'Dur Yolcu' yazısının bulunduğu noktadan başlayan ÇYDD gönüllülerine, Genel Başkan Yardımcısı Nihal Kızıl, Çanakkale Şube Başkanı Prof. Dr. Kenan Kaynaş de eşlik etti. Namazgah Tabyaları ve Seyit Onbaşı Anıtını ziyaret eden gönüllüler, ardından Şehitler Abidesi'ne geldi.

Gençler, Şehitler Abidesi önüne ellerinde taşıdıkları Mustafa Kemal Atatürk, ÇYDD Kurucusu Prof. Dr. Türkan Saylan ve şuan ki Genel Başkan Prof. Dr. Aysel Çelikel'in portreleri ile toplandı. Burada her yıl farklı bir tema ile oluşturdukları koreografiyi, bu yıl 'Mehmet Toprak Oldu' şiirinden esinlenerek, Atatürk'e selam duran bir Mehmetçik figürüyle yaptı. Ardından Türk bayrağı şeklindeki Türkiye haritası yine geziye gelen gençlerin bedenleriyle oluşturuldu. Bu koreografi, drone ile havadan görüntülendi. Bu anlara, şehitlik gezisi için Abidede bulunan diğer vatandalar da alkışlar ve coşkularıyla ortak oldu. Bu koreografi sırasında gençler, Atatürk'ün Gençliğe Hitabesini, Andımızı ve İstiklal Marşı okudu. Bu sırada bir kız öğrenci, fenalaşıp yere yığıldı. Yanındaki birkaç arkadaşı onunla ilgilenirken, diğerleri İstiklal Marşı'nı tamamladı. Şehitler Abidesi'ndeki programı öğle yemeği takip etti. Sonrasında gençler Yahya Çavuş Anıtı, 57. Alay Şehitliği ve Conkbayırı ve Atatürk Anıtını ziyaret etti. Gençler Atatürk'e, Gençliğin Atatürk'e cevabını okudu.

Etkinlikle ilgili açıklama yapan ÇYDD Genel Başkan Yardımcısı Nihal Kızıl, "Gençlerimizin buraya gelirken ki amacı, bağımsızlık ve Kurtuluş Savaşı'nın yapıldığı yerleri görmek, Atatürk'ün Cumhuriyet'i ne pahasına, nasıl kurduğunu ve bu uğurda ölen şehitlerimizi anmak amacını taşıyor. Bu uğurda toprak olan Mehmetlerimize vefa ve saygı göstermek ve toprağın da bize vatan olduğundan hareketle bu vatanın bölünmesine kesinlikle izin vermeyeceklerini, bu uğurda çalışacaklarını haykırmak istediler. Atatürk'ün Gençliğe Hitabesini okudular. Hep bir ağızdan ülkemizin bölünmesine, demokrasi, laiklik ve hukuktan vazgeçilmesine, bu yoldaki bütün çalışmalara hayır dediler" diye konuştu.

ÇYDD Çanakkale Şubesi Gençlikten Sorumlu Şube Yönetim Kurulu Üyesi Yrd. Doç. Dr. Selma Kayalak ise, "ÇYDD olarak bu yıl 11'nci Çanakkale Şehitler Abidesi buluşmamızı gerçekleştiriyoruz. Türkiye genelinde bizim 106 şubemiz var. 106 şubemizdeki gençlerimiz bugün burada toplandı. Yaklaşık 1800 öğrenciyle geldik. Bu yılki temamızı ise 'Mehmet Toprak Oldu' şiirinden esinlenerek hazırladık. Bugün biz de Atatürk'e asker olan ve Atatürk'e selam durmuş bir asker figürü yapalım istedik. Daha sonra ise ay yıldızlı Türkiye haritası yaptık. Çocuklarımız Türkiye'nin dört bir yanından geldiler ve haritalarda farklı noktalarda durdular" dedi.

Görüntü Dökümü

------------------------

Havadan dron ile çekilmiş görüntü

Gençlerin koreografi oluşturmasından görüntü

Genel Başkan Yardımcısı Nihal Kızıl'ın açıklaması

Yrd. Doç. Dr. Selma Kayalak'ın açıklaması

Genel ve Detay görüntü

Haber- Kamera: Burak GEZEN/ ÇANAKKALE,

=============================================

Ağbal: ABD'nin faiz arttırması, gelişmekte olan ülkeleri etkiliyor (EK)

TÜRKİYE 2 NOKTADA ÇOK GÜÇLÜ

Mali Müşavirler Odası'nı ziyaret eden Maliye Bakanı Naci Ağbal, Türkiye'nin artık uluslararası alanda 2 noktada çok güçlü olduğunu söyleyerek gurur duyduklarını açıkladı. Ağbal, "Bir tanesi kamu maliyesi, diğeri de bankacılık. Bankacılık rakamları iyi. Türkiye'nin bankalarının bugünkü mali durumu Avrupa'daki bir çok bankadan daha iyi. Türkiye'nin maliye politikasının durumu, bir çok Avrupa ülkesinden daha iyi. Bununla da iftihar ediyoruz. İçinde olduğumuz süreçte üretim ve yatırımı destekleyeceğiz. Üretimde üretim maliyetlerini, yatırımda yatırım maliyetlerini aşağı çekecek ilave vergi teşvikleri getireceğiz. Temel amacımız, genel olarak Türkiye'deki vergi yükünün aşağı çekilmesi. Vatandaştan çok vergi topla, çok harca düşüncesinin doğru bulmuyoruz" dedi.

Referanduma da değinen Ağbal, "Bu anayasa değişikliği kendimiz için, torunlarımız için, geleceğimiz için son derece önemli. 40 bin kere düşüneceğiz ve oylarımızı vereceğiz. Her parti, her taraf bu değişikliği size anlatacaktır ama bütün sözlerin üzerindeki söz milletin sözüdür. Onu da 16 Nisan'da göreceğiz. Biz bu değişikliğin ülkenin önünü açacağına inanıyoruz. Ekonomide, Türkiye'nin imkan ve kabiliyetlerini arttıracağız. Bu gün Türkiye çok farklı meydan okumalarla karşı karşıya. Türkiye'yi kapalı kutu olarak yada baş başayız diye düşünmeyin. Etrafımız ve bölgemizde aktif savaşlar var" diye konuştu.

Ağbal daha sonra Tarsus İlçesi'nde de referandumu anlattı.

Görüntü Dökümü

-------------------------

Naci Ağbal karşılanırken

Protokolden görüntüler

Salondan görüntüler

Katılımcılardan detay görüntüler

-Maliye Bakanı Ağbal'ın konuşması

Genel ve detay görüntüler

Haber-Kamera: İbrahim MAŞE/MERSİN,

===================================================

16 YAŞINDAKİ KIZI KAÇIRILAN ANNENİN FERYADI: KIZIM KÜÇÜK GELİN OLMASIN

TUNCELİ'nin Pertek İlçesi'ne bağlı Aşağıgülbahçe Köyü'nde yaşayan Songül Düzyar, 16 yaşındaki kızları Miase Düzyar'ın Urla'daki teyzesinin evinde kaldığını ve adını bildiği bir kişi tarafından 24 gün önce kaçırıldığını belirterek, "Kızım küçük gelin olmasın. O daha küçük, okusun istiyorum. Geleceği elinden alınmasın" dedi.

Pertek İlçesi'ne bağlı Aşağıgülbahçe Köyü'nde yaşayan Songül-Haydar Düzyar çiftinin 16 yaşındaki kızları Miasse Düzyar, okul okuduğu Urla'da 24 gün önce kaçırıldı. Urla'da ve Tunceli'de, jandarma ve polise şikayette bulunmalarına rağmen kızlarından bir haber alamadığını belirten anne Düzyar, kızının hayatınden endişe ettiğini söyledi. Aynı kişinin 6 ay önce de kızını kaçırdığını, polis ve jandarmanın kısa süre içerisinde yaptığı çalışma ile kurtarılarak kendilerine verildiğini anlatan anne Düzyar, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Betül SAYAN KAYA'dan kızının bulunması konusunda yardım istedi.

"OKULDAN ÇIKMIŞ SERVİSE BİNERKEN KAÇIRILMIŞ"

Eşi Haydar ile birlikte hayvancılık yaptığı için köyde hayvanların yanında kaldığını belirterek, gazetecilere konuşmak için ilçeye tek başına geldiğini anlatan anne Düzyar, "Biz hayvancılık yapıyoruz. Eşim hayvanların yanında kaldı ben geldim. 2 kız bir oğlum var. En küçük kızım özürlü, sürekli onunla ilgileniyorum. Ortanca kızım yani Miase, Urla'da teyzesinin yanında Urla Hakan Yılay Meslek Lisesi'nde okuyordu. Kızım akşam okul çıkışında okul servisine binmek istediği sırada A. Karataş isimli sahış tarafından zorla kaçırılmış. Görgü tanıkları da var, durumu polise, jandarmaya bildirmişler. Ama kimse ilgilenmemiş. Biz de burada jandarmaya, polise, savcılığa gittik şikayetçi olduk. Ama 24 gün oldu, hiç kimse bize yardımcı olmadı. Kızımdan hiç haber alamıyorum. Ben kızımın bulunmasını istiyorum. 24 gündür kayıptır, artık hayatından endişe duyuyorum. Kızım ölmüş mü, kalmış mı? Ben artık ne yapacağımı bilmiyorum. Gece gündüz üzüntüden kahroluyorum" dedi.

"AYNI ADAM İKİNCİ KEZ KAÇIRDI"

Kızının A. Karataş tarafından 6 ay önce de kaçırıldığını ancak jandarmanın kısa sürede kızını kurtardığını anlatan anne Düzyar, şöyle konuştu:

"Benim kızım daha çok küçük, 16 yaşında ve lisede okuyor. Ben kızımın okumasını istiyorum. Geçen yıl Ekim ayında yine aynı şahıs tarafından kaçırılmıştı. Şikayet ettik, alıp bize teslim ettiler. 6 ay önce kaçıran şahıs tekrar kaçırdı, kızım çok küçük neden kaçırdılar, ne yapacaklar? Bilmiyoruz. Herkes çocuk gelinlere karşı olduğunu söylüyor. Kaldı ki kızımın yaşı çok küçük, zorla kaçırılmış. Ama nereye gittik, şikayet ettiysek sonuç alamadık. Ben kızımın kesinlikle okumasını istiyorum, kızımın yaşı küçük ve bu yaşta gelin olmasın."

"KIZIM BULUNSUN TEKRAR OKULA GİTSİN"

Aile Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Betül SAYAN KAYA'ya da çağrıda bulunarak yardım isteyen anne Dzyar, "Biz jandarmaya, polise gittik. Bize söylenen şu; 'mutlaka yakalanacak birgün, bir arama noktasında yakalanır' diyorlar. Neden adresine gitmiyorlar? Neden evlerini aramıyorlar? Ben burada aile bakanımıza sesleniyorum; lütfen bize yardımcı olsunlar, Kızım bulunsun, tekrar okuluna gönderilsin. Kızımın hayatından endişe ediyorum, lütfen sayın bakanımız bu konuda bizlere yardımcı olsun. Yetkililere gerekli talimatları versin, ben bir anneyim, kızımı istiyorum, geleceği elinden alınmasın" şeklinde konuştu.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ

------------------------------

-Annenin konuşması

-Anne kızının fotoğrafını gösterirken

-Genel ve detay görüntüler

Haber-Kamera: Ferit DEMİR/TUNCELİ, -

===================================================

GAZİANTEP'TE, ÜLKÜCÜLER 57'NCİ ALAY İÇİN YÜRÜDÜ

GAZİANTEP'te, Ülkü Ocakları tarafından 18 Mart Çanakkale Deniz Zaferi'nin 102'nci yıl dönümü nedeniyle '57'nci Alay Ahde Vefa Yürüyüşü' düzenlendi.

Kırkayak Parkı'nda toplanan çok sayıda kişi, ellerindeki Türk bayraklarıyla sloganlar atarak Balıklı Parkı'na kadar yürüdü. Burada saygı duruşunda bulunup İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından konuşan Ülkü Ocakları İl Başkanı Mehmet Fuat Yozbatıran, bazı grupların ülkücüleri bölmeye çalıştığını kaydederek, şöyle konuştu:

"Fitne ehli, bizi hedef kitle olarak belirlediyse, yanılmaktadır. Çabaları beyhudedir, boştur. Ülkücü harekat her zaman kılavuzunun izinde, liderinin emrindedir. 'Lidere sadakat şerefimizdir' söylemi bizim için bir sözdür. Hepinizin malumu olduğu üzere bir referandum süreci yaşıyoruz. Liderimizin sözü sözümüz, yolu yolumuzdur. O sözünü söylemiş ve bizim için başka bir söz yoktur. Her fırsatta fitne çıkaranlar bilmelidir ki her ihanetleri saflarımızı sıklaştırmaktadır. Ülkücü, ülkücünün öz kardeşidir."

MHP İl Başkanı Muhittin Taşdoğan ise ülkenin düşmanlar tarafından kuşatıldığını ifade ederek, "Bu kuşatmanın kurtuluşu, bu kuşatmanın çıkışı, bu kuşatmanın yarılışı bir bozkurtla mümkündür. Soruyorum size gençler, tanıyor musunuz? Harekatın lideri, Devlet Bahçeli. Görüyor musunuz gençler? Bin 400 yıl sonra yine bir bozkurdun peşindeyiz" dedi.

Konuşmaların ardından Nevruz Bayramı kutlaması yapıldı. Taşdoğan ve Yozbatıran, alana getirilen örste temsili olarak demir dövdü.

Görüntü Dökümü

---------------------------------

Kalabalığın toplanması

Kalabalığın yürümesi

Kalabalığın ellerindeki Türk Bayrakları

Gruptakilerin sloganlar atması

Mehmet Fuat Yozbatıran'ın konuşması

Muhitten Taşdoğan'ın konuşması

Örsde temsili demir dövülmesi

Genel ve detay görüntüler

Haber-Kamera: Eyyüp BURUN-GAZİANTEP-DHA)

==========================================

TURİSTİK TESİS DEĞİL HUZUREVİ İSTEDİLER

MUĞLA'nın Bodrum ilçesindeki 30 dönümlük araziye turistik tesis yapacağı belirtilen iş adamı Ali Ağaoğlu'na mektup gönderen Muğla Çevre Platformu, bundan vazgeçip, yerine yaşlı ve kimsesiz vatandaşlar için huzurevi yapılmasını istedi.

Bodrum'un Yalıçiftlik Mahallesi'ndeki Gerenkuyu Koyu'nda denize sıfır 30 dönümlük arazide bugün açıklama yapan Muğla Çevre Platformu (MUÇEP) ve Bodrum Kent Konseyi üyesi Rezzan Şebin, iş adamı Ali Ağaoğlu'nun bu araziye turistik tesis inşa edeceğini söyledi. Gerenkuyu Koyu'nda, yaz aylarında Bodrum halkının ve binlerce yerli turistin denize girdiğini dile getiren Şebin, 1 kilometre uzunluğunda sahil şeridi bulunan araziye turistik tesis yapmaktan vazgeçilerek yaşlılar ve kimsesizler için ömürlerini geçirecek bir huzurevi yapılmasını istedi. Gerenkuyu'nun Bodrum'un rutubeti en az sessiz sakin koylarından biri olduğunu söyleyen Şebin, "Buraya genellikle ilçemizin köylerimizin yaşlıları gelir, yaz kış dinlenir rahat nefes alır. Burası Bodrumluların ve yerel turistlerin rahatça denize girebildiği iki üç koydan biri olarak kalmıştır. Sayın Ali Ağaoğlu'nun turistik tesis yapması ile birlikte bu koy da halka kapanacak. Ağaoğlu'na bugün mektup göndererek isteğimizi belirttik. Buraya bir huzur evi yapsın ve insanlar ömürlerinin son günlerini burada huzur içinde geçirsinler, kendilerinin buradan alacağı hayır duaları çok fazla olacaktır" dedi.

Bisikleti ile tura çıkan ve Bodrum'daki bir yat acentesinde yöneticilik yapan 33 yaşındaki bir çocuk annesi Deniz Sezgün de "Burası mavi yolculuğun Gökova'da başladığı ilk ve bakir kalan son koylardan birisi. 17 yıldır burada yaşıyorum. Yatların günübirlik tur teknelerinin rahatlıkla girebildiği konaklayabildiği, insanların rahatça denize girip gün boyu dinlenebildiği bir yer. Bodrum'da turistik tesis yapılan her koyun halka kapandığına tanık oluyoruz. Sayın Ağaoğlu da halka yönelik bir tesis yapar ve koyu kullanıma kapatmaz ise hem örnek bir yatırımcı olur hem de bir ilki gerçekleştirmiş olur" dedi.

Görüntü Dökümü

-------------------------

-Araziden görüntü,

-Rezzan Şebin'in konuşması,

-Deniz Sezgün'ün konuşması.

Haber-Kamera: Yaşar ANTER/ BODRUM (Muğla), DHA)

================================================

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Dha Yurt Bülteni-13 - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement