Dha Yurt Bülteni-5 - Son Dakika
Güncel

Dha Yurt Bülteni-5

Dha Yurt Bülteni-5

1)BAKAN MÜEZZİNOĞLU ŞİRVAN'DAN SEVİNDİRİCİ HABER BEKLİYORBALIKESİR'de sivil toplum örgütleri temsilcileriyle biraraya gelen Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, Siirt'in Şirvan ilçesindeki maden kazasının ardından göçük altında kalan işçilerin arasında canlı olabileceği...

18.11.2016 12:59

1)BAKAN MÜEZZİNOĞLU ŞİRVAN'DAN SEVİNDİRİCİ HABER BEKLİYOR

BALIKESİR'de sivil toplum örgütleri temsilcileriyle biraraya gelen Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, Siirt'in Şirvan ilçesindeki maden kazasının ardından göçük altında kalan işçilerin arasında canlı olabileceği ihtimali üzerinde durarak, "İnşallah bugün onlarla ilgili sevindirici haberler alırız" dedi.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Mehmet Müezzinoğlu bugün saat 10.30'da İstanbul'dan Balıkesir'e helikopterle geldi ve Onhann Otel'de düzenlenen toplantıda sivil toplum örgütlerinin temsilcileriyle buluştu. Toplantıya Balıkesir Valisi Ersin Yazıcı, AK Partili Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Edip Uğur, AK Parti Balıkesir milletvekilleri Sema Kırcı ve Kasım Bostan ile ilçe belediye başkanları, siyasi parti temsilcileri, ticaret, sanayi odası, ticaret borsası, işçi ve memur sendikalarıyla, meslek odalarının başkanları ve muhtarlar katıldı.

"CANLI KURTARMA OLABİLİR"

Toplantı öncesi konuşan Bakan Müezzinoğlu, Siirt'in Şirvan ilçesindeki maden faciasıyla ilgili "Dün gece itibariyle Şirvan'da heyelan vesilesiyle bakır madeni ocağında bir kaza yaşandı. Heyelan altında kalan 15 çalışandan dördünün ne yazık ki cesetleri çıkarıldı. Enkaz altında kalan diğer işçilerin çıkarılması için çalışmalar sürüyor. Tabii ki çalışanlarımıza geçmiş olsun diyorum, vefat eden işçilerimize Allah'tan rahmet diliyorum. Göçük altında 8 kamyon, 3 çalışma makinesi de var. Bunların içinde canlı kurtarma olabilir. İnşallah bugün onlarla ilgili sevindirici haberler alırız diye temenni ediyorum" dedi.

ÇALIŞMA HAYATI KONUŞULDU

Balıkesir'deki sivil toplum örgütü temsilcilerinden çalışma hayatının dinamikleri ve çalışma hayatı ile ilgili öneri ve taleplerini alan Müezzinoğlu, Bakanlığın çalışmaları dışında Balıkesir ile ilgili konularda da görüş alışverişinde bulundu. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı olarak öncelikle büyük illerden başlayarak valilerin ev sahipliğinde bu toplantıları yapacaklarını belirten Müezzinoğlu, katılanlara teşekkür etti.

Bakanın açıklamalarının ardından toplantı basına kapatıldı. Bakan Müezzinoğlu, Valilik, Büyükşehir Belediyesi ve AK Parti İl Başkanlığı'nı da ziyaret edecek.

Görüntü Dökümü

---------------------

-Bakan Mehmet Müezzinoğlu'ndan detay görüntü,

-Bakanı Mehmet Müezzinoğlu'nun konuşması.

( Haber: Hilmi DUYAR - Kamera: Coşkun YAMAN/ BALIKESİR,

=========================================================

2)SARNIÇTA TÜNEL KAZIP DEFİNE ARARKEN YAKALANDILAR

KONYA'da kar maskeli 26 yaşındaki Bayram A. ile 35 yaşındaki Saffet Urgancı, kullanılmayan 4 metre derinliğindeki sarnıcın içinde yaklaşık 4 metre tünel kazıp define ararken yakalandı.  Olay, merkez Meram İlçesi Gödene Mahallesi'nde boş bir arazide kullanılmayan sarnıçta meydana geldi. Çevredekiler sarnıca ellerinde kazma kürekle kar maskeli kişilerin girdiğinin görmesi üzerine polise bildirdi. Araziye gelen polis, sarnıcın yanında Bayram A.'yı yakaladı. Bu sırada polisin geldiğinden habersiz olan sarnıcın içinde kazma ve kürekle tünel kazıp define arayan Saffet U., sarnıcın kuyusundan yukarı çıktı. 2 kişi polis tarafından gözaltına alındı. Polis, içeride başka birilerinin daha olabileceği ihtimali üzerine AFAD ve itfaiye ekiplerinden yardım istedi. AFAD ekipleri, halatlarla sarnıca ve definecilerin kazdıkları tünele girip incelemede bulundu. Yapılan incelemede başka bir kişiye rastlanılmazken, kazıda kullanılan kazma ve kürek ele geçirildi. Polis, gözaltına aldığı Saffet U.'ya "Sen buradan nasıl çıktın?" diye sorması üzerine "Biz çıkarız komiserim" demesi dikkat çekti. Gözaltına alınan şüpheliler ifadelerinin ardından serbest bırakılırken, haklarında başlatılan Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Kanunu'na muhalefet suçundan idari para cezası uygulanacağı öğrenildi.

Görüntü Dökümü

---------------------

-Şüphelilerden detay

-Şüphelilerin olayı anlatması

-Sarnıçtan detay

-Afad ekiplerinin sarnıçta ve tünelde arama yapması

-Tünel ve sarnıç içinden detay

-Genel ve detay

(Haber- kamera: Hasan DÖNMEZ KONYA DHA)

============================================================

3)SİLAHLI SALDIRIDA YARALANAN BAŞKAN YARDIMCISI SATICI: KİMSE İLE ALACAK-VERECEK SORUNUM YOK

DİYARBAKIR'da önceki gün silahlı saldırıda ayağından yaralanan Bağlar Belediye Başkan Yardımcısı Murat Satıcı, kimse ile alacak-verecek sorunu olmadığını, siyaset yaptığı için olayın siyasi de, şahsi de olabileceğini ve bunun da soruşturma sonunda ortaya çıkacağını söyledi. Merkez Kayapınar İlçesi 75 Metrelik yolda önceki gece bir kafeden çıkıp aracına bindiği sırada yanında duran başka bir araçtan kendisine ateş açılması sonucu yaralanan Bağlar Belediyesi Başkan Yardımcısı Murat Satıcı'a yapılan saldırıyla ilgili soruşturma sürüyor. Saldırı anını anlatan Satıcı, aracının kapısını açtığı sırada başka bir aracın gelip yanında durduğunu ve silahı gördüğü anda kendini aracın içine attığını söyledi. Satıcı, "4 el ateş açıldı, 1 kurşun sağ bacağıma isabet etti, 2 kurşun da sol bacağımdan sıyırdı" dedi. Saldırıdan sonra kendisini evinde ziyaret eden polisin, 2 kişinin fotoğrafını gösterdiğini de söyleyen Belediye Başkan Yardımcısı Murat Satıcı, "Bana ateş edenleri görmedim. Bunu polisi de söyledim. Benim kimse ile alacak verecek sorunum yoktur. Siyaset yaptığım için olay siyasi de, şahsi de olabilir. Bu da soruşturma sonunda ortaya çıkacaktır" diye konuştu.

DHA-Güvenlik - Türkiye- Diyarbakır - DİYARBAKIR,

DİYARBAKIR, -

=============================================================

4)VALİLİĞE FETÖ İHBARI YAPAN SAHTE MİT'Çİ YAKALANDI

SAKARYA Valiliği'ne, Milli İstihbarat Teşkilatı (MİT) adını kullanarak gönderdiği yazıda bir kişinin Fethullahçı Terör Örgütü üyesi olduğu ihbarında bulunan pazar esnafı Levent Akçay yakalandı. Üzerinden sahte MİT kimliği çıkan Levent Akçay'ın ihbar mektubunda yazdığı kişi ile aralarında husumet bulunduğu belirlendi.

Sakarya Valiliği'ne, PTT Kargo aracılığıyla gelen bir ihbar mektubunda Milli İstihbarat Teşkilatı'nın ismi ve logosu kullanılarak Milli Eğitim Müdürlüğü'nde görevli bir kişinin FETÖ üyesi olduğu ileri sürüldü. Yazının sahte olduğunu belirleyen Sakarya Valiliği, olayı Sakarya Cumhuriyet Başsavcılığı'na iletti. Savcılık talimatıyla Sakarya Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi konuyla ilgili inceleme başlattı. İhbar mektubunun gönderildiği PTT Şubesi'ndeki kameraları inceleyen polis, mektubu 34 yaşındaki Levent Akçay'ın gönderdiğini tespit etti. Polis, bunun üzerine şehir merkezinde düzenlediği operasyonda şüpheliyi yakalayarak gözaltına aldı. İl genelindeki pazar yerlerinde esnaflık yaptığı öğrenilen Levent Akçay'ın üzerinde MİT adına düzenlenmiş sahte kimlik bulundu. Levent Akçay polis sorgusunda Milli İstihbarat Teşkilatı'na 2010 yılında başvurduğunu, ancak kabul edilmediğini ve daha sonra kendisine sahte kimlik hazırladığını söyledi.

Levent Akçay'ın ihbar mektubunda yazdığı kişi ile aralarında husumet olduğu öğrenildi. Polisin yaptığı sorgulamada Levent Akçay'ın daha önceden sahtecilik suçundan kaydı olduğu tespit edildi. Emniyetteki sorgusu tamamlanan Levent Akçay adliyeye sevk edildi.

Görüntü Dökümü

---------------------

Sahte kimlikten görüntü

İhbar mektubundan görüntü

Zanlının adliyeye sevk edilmesi

(Haber-Kamera: Zafer TOKUŞ- Aziz GÜVENER-SAKARYA/DHA

=====================================================

5)BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ YAYLALARDA MAHSUR KALANLARI KURTARDI

Trabzon Büyükşehir Belediyesi ekipleri, Sürmene ve Araklı ilçeleri yaylalarında kar nedeniyle mahsur kalanlara ulaşarak aşağılara inmelerini sağladı.

Sürmene ilçesi Büyük Yayla ve Araklı ilçesi Yılantaş Yaylası'nda kar nedeniyle mahsur kalanların olduğu yönünde ihbar alınması üzerine harekete geçen ekipler iş makineleri ile yaylalara ulaştı. Kar kalınlığının 50 santimetreyi bulduğu yayla yollarını açarak yaylalara ulaşan ekipler, mahsur kalan 7 kişi ile bin 400 küçükbaş hayvanı yaylalardan aşağı indirdi.

Yayla mevsiminin sona erdiğini hatırlatan Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu uyarıda bulundu, yaylalarda olanların bir an önce inmesi gerektiğini kaydetti.

TRABZON -

=======================================================

6)ERCİYES DAĞINDA SUNİ KAR MAKİNALARI KAR YAĞDIRMAYA BAŞLADI

YENİ kayak sezonunu erken açmak isteyen Erciyes Anonim Şirketi, Erciyes dağındaki 4 ayrı pistten Tekir yaylasındaki suni kar makinalarını çalıştırmaya başladı. Erciyes Aş. Yönetim Kurulu Başkanı Murat Cahit Cıngı, meteorolojik şartlara göre 1 Aralık'tan itibaren yerli ve yabancı turistlerin kayabileceklerini söyledi.

Büyükşehir belediyesine bağlı Erciyes Aş. Yönetim Kurulu başkanı Murat Cahit Cıngı, " Beyaz altın diyarı" olarak adlandırılan, toz karı ile meşhur Erciyes dağında hava sıcaklığının eksi 4 derecenin altına düşmesiyle birlikte, 164 suni kar makinasının devreye alındığını, iylk olarak Tekir yaylasındaki pistlerin doldurulmasına çalıştıklarını söyledi. Cıngı " Erciyes dağında kayak sezonunu öncelikle açmak için elimizdeki 164 kar makinasıyla pistlere su kar yağdırmaya başladık. Meteorolojik verilere göre bu hafta sonundan itibaren gelecek ikinci soğuk hava dalgasıyla birlikte yeni sezonu bir an önce açmak istiyoruz. Sanıyorum 1 Aralık'tan itibaren pistlerimiz tamamen dolmuş olacak" şeklinde konuştu

Görüntü dökümü:

-----------------------

-Suni kar makinalarının pistlere kar yağdırması

-Detaylar

( Haber: Oktay ENSARİ/KAYSERİ, DHA)

Görüntü bilgisi : Özel

===============================================

7)ÜRETTİKLERİNİ SERGİLEDİLER

ADALET Bakanlığı İş Yurtları Kurumu tarafından yürütülen eğitim çalışmaları sonrasında cezaevlerindeki hükümlülerin ürettiği el sanatları ve tarım ürünleri, 16'ncı kez kapılarını açan ürün ve el sanatları fuarında görücüye çıktı. Adalet Bakan Yardımcısı Bilal Uçar'ın yanı sıra yargı dünyasının önemli isimlerinin katıldığı fuardaki ürünler büyük ilgi gördü.

Adalet Bakanlığı Ceza İnfaz Kurumları ile Tutuk evlerindeki iş yurtları Kurumu'nun eğitim çalışmalarına katılan hükümlülerin ürettiği ürünler içini fuar düzenlendi. Ürün ve El Sanatları Fuarı, İzmir'de kapılarını 16'ncı kez açtı. Bostanlı sahil kenarındaki etkinlik alanındaki fuarın açılışında, Adalet Bakan Yardımcısı Bilal Uçar, İzmir Valisi Erol Ayyıldız'ın yanı sıra yargı ve siyaset dünyasının önemli isimleri de hazır bulundu. İzmir Cumhuriyet Başsavcısı Mustafa Doğru'nun açılış konuşmasını yaptığı törende, kürsüye gelen Ceza ve Tevkif Evleri Genel Müdürü Enis Yavuz Yıldırım, "Bu yıl bu fuarı 16'ncı kez yapıyoruz. Hükümlü ve tutukluların eğitim ve iyileştirme için topluma kazandırmak için insan odaklı projelere geliştirildi. Eğitim ve iyileştirme ceza infaz sisteminin en önemli argümanları haline getirilmiştir. Örnek gösterilecek duruma gelmiştir. Bireyi kazanmaya cezaevine girdiği daha yüksek değerlerle topluma dönmesini istedikö dedi. Bakan Yardımcısı Bilal Uçar da, "Türkiye kamuoyunun yeni fark ettiği bir hususu, hükümlülerin eğitim çalışmaları sonrasında ürettikleri ürünleri İzmir'in güzel insanlarına fuar olarak sunuyoruz. Cezaevlerinde bulunan hükümlü ve tutuklular bizim için diğer vatandaşlarımız gibi kıymetlidir. Suç işlese de cezasını infaz ettiği sırada insan onuruna cezasının infaz edilmesi, infazdan sonra da onun topluma kazandırılması ıslah edilmesi çok önemli" dedi.

Açılış töreninden sonra Adalet Bakan Yardımcısı Bilal Uçar ile diğer yöneticiler, fuarda bulunan 77 Ceza ve Tutukevi'nin katılımıyla açılan fuarı gezdi. Stantları tek tek gezen Bakan yardımcısı, ürünler hakkında bilgi aldı. Bazı yiyeceklerin de tadına baktı. Bakan Yardımcısı Uçar, deri ürünleri ile tekstil ürünlerinin sergilendiği bölümlerde de derini mont denedi, şapka taktı. Bu anlarda, bakanlık bürokratları arasında sık sık şakalaşmalarda yaşandı.

EN DİKKAT ÇEKEN BÖLÜM MAHKUMLARINI İLKEL ALETLERİ OLDU

Fuarda denetimli serbestlik şartıyla serbest bırakılan suçluların, kullandıkları elektronik kelepçelerin tanıtıldığı bölüm de yeraldı. Ayrıca en dikkat çeken bölüm ise, hükümlü ve tutukluların, iş yurtlarındaki eğitimlere katıldıkları anda ürettikleri ürünler ile kurslara katılmadıkları durumlarda kendi yaptıkları ürünlerin sergilendiği alan oldu. Bu alanda, kullanılması yasak olan ancak mahkumların kendi imkanlarıyla yarattıkları telefon kartlarından oyun kağıtları, kesici ve delici aletler sergilendi.

Görüntü Dökümü

-----------

-Konuşmalardan görüntü

-Stand gezilmesinden görüntü.

İZMİR/DHA

==========================================================

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Dha Yurt Bülteni-5 - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement