Dha Yurt Bülteni-5 - Son Dakika
Güncel

Dha Yurt Bülteni-5

1)EL BAB'DA PATLAMA: 3 YARALISURİYE'nin Halep kentine bağlı El Bab'da iki el yapımı patlayıcının infilak etmesi sonucu 2'si çocuk 3 Suriyeli yaralandı.

26.03.2017 13:30
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

1)EL BAB'DA PATLAMA: 3 YARALI

SURİYE'nin Halep kentine bağlı El Bab'da iki el yapımı patlayıcının infilak etmesi sonucu 2'si çocuk 3 Suriyeli yaralandı. Yaralılar, Kilis'te tedaviye alındı.

Halep kentine bağlı El Bab'ın doğusunda ayrı bölgelerde tuzaklanan iki el yapımı patlayıcının infilak etmesi sonucu 2'si çocuk 3 Suriyeli yaralandı. Yaralı Suriyeliler, Çobanbey Sıhhi Tahliye noktasında ambulanslara taşındı. Suriyeliler, sağlık görevlileri tarafından Kilis Devlet Hastanesi'ne getirilerek acil serviste tedaviye alındı.

Görüntü Dökümü

------------------------------

Ambulansın gelişi

Yaralı Suriyelinin indirilişi

Genel ve detay görüntüler

Haber-Kamera: Reşit ÇELEBİOĞLU-KİLİS-DHA)

GÖRÜNTÜ BOYUTU: 115 MB

============================================

2)BAKAN EROĞLU: MİLLETİN 'EVET' VE 'HAYIR' DEMESİNDEN SİZENE

ORMAN ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, Avrupa ülkelerinin referandumda 'hayır' çıkmasını istediğini ileri sürerek, " Milletin 'evet' ve 'hayır' demesinden size ne. Biz sizin işinize karışıyor muyuz?" dedi.  Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, Konya'nın Akşehir İlçesi'nde Ömer Halisdemir Kültür Merkezi'nde düzenlenen Devlet Su İşleri Tesisleri'nin toplu temel atma ve orman köylülerine kullandırılan 'Gelir Getirici Tür ve Orköy Kredi' sertifikalarının dağıtım törenine katıldı. Bakanlık olarak Konya'ya yapılan yatırımları anlatan Bakan Veysel Eroğlu, 16 Nisan'da yapılacak referanduma değinerek Avrupa ülkelerinin 'hayır' dediğini belirtti. Veysel Eroğlu, şunları söyledi:

" Almanya'nın, Hollanda'nın, Danimarka'nın yaptıklarını görüyorsunuz. Hayır, milletin 'evet' ve 'hayır' demesinden size ne. Biz sizin işinize karışıyor muyuz. Neden 'hayır' diyorlar, çünkü PKK'yı destekliyorlar. PKK 'hayır' diyor, 'evet' çıkarsa biz biteriz diyor. Zaten biteceksiniz. DEAŞ, PYD, YPG, bunların hepsi 'hayır' diyor. Alçak terör örgütü FETÖ'de hayır diyor. Millet feraset sahibi, artık FETÖ elebaşının ne hain olduğunu anladı. Senin suratında meymenet olmadığını anladı."

Görüntü Dökümü

------------------

Törenden ve Bakan Eroğlu'ndan detay

Bakan Eroğlu'nun konuşması

Bakan Eroğlu'nun ağaç dikmesi

Genel ve detay

(Haber- Kamera: Hasan DÖNMEZ KONYA DHA)

====================================

3)KANALA UÇAN OTOMOBİLİN ALKOLLÜ SÜRÜCÜSÜ AĞIR YARALANDI

MUĞLA'nın Köyceğiz ilçesinde, alkollü olarak kullandığı otomobiliyle sulama kanalına uçan 56 yaşındaki Ergül Yılmaz, yaralı olarak kurtarılıp, hastaneye kaldırıldı.Bugün saat 06.30 sıralarında Köyceğiz'den kırsal Hamitköy Mahallesi yönüne giden Ergül Yılmaz, kullandığı 48 EY 777 plakalı direksiyon hakimiyetini kaybetti. Kontrolden çıkan otomobil Hamitköy Mahallesi'nde, sulama kanalına uçarak, ters döndü. Yoldan geçen diğer araç sürücüleri, durumu jandarma, 112 Acil Servis ve itfaiyeye bildirdi. Olay yerine gelen itfaiye ve sağlık ekipleri, içi yaklaşk 1 metre derinliğinde suyla dolu kanala uçan otomobilin sürücüsü Yılmaz'ı araçtan çıkardı. Köyceğiz Devlet Hastanesi'ne kaldırılan Yılmaz, buradaki ilk müdahalenin ardından durumu ağır olduğu gerekçesiyle Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne sevk edildi. Yoğun bakım ünitesinde tedaviye alınan Yılmaz'ın sağlık durumunun ciddiyetini koruduğu bildirildi. Yılmaz'ın 2.60 promil alkollü olduğu belirlendi. Yılmaz'ın yakınları hastaneye akın ederken, jandarma kazayla ilgili soruşturma başlattı.

Görüntü Dökümü

-------------

-Yaralının kurtarılmasından fotoğraf

-Olay yerinden görüntü

-Genel ve detay görüntüler

(Haber-Kamera: Cihan KAYA/ KÖYCEĞİZ (Muğla),

===============================================

4)RİZE'DE DÜŞÜK KAMULAŞTIRMA BEDELİ PROTESTOSU

RİZE'de, Güney Çevre Yolu ve Salarha Tüneli inşaatı kapsamında yapılacak yollar ve köprülü kavşaklar nedeniyle Dalyan Mahallesi'nde kamulaştırılacak binalarda daireleri bulunan vatandaşlara ödeneceği açıklanan bedeller tepkilere neden oldu. Kamulaştırma bedellerini düşük bulan mahalle sakinleri, 'Devlet babadır, baba evladını sokağa atmaz' pankartı astı, bir araya gelerek tepkilerini dile getirdi. Dalyan Mahallesi girişine astıkları 'Devlet babadır, baba evladını sokağa atmaz' pankartı altında toplanan kadın-erkek yaklaşık 300 kişilik grup, 'Sesimizi duy reis', 'Tünele, yola karşı değiliz', 'Evimizin değerini istiyoruz', 'Rize'de 115 bin liraya ev var mı?' yazılı dövizler açtı, alkışlarla tempo tutarak düşük kamulaştırma bedellerini protesto etti.

"BU ALLAH'A REVA MIDIR?"

Kamulaştırılacak olan 250 bin liralık dairesine 105 bin lira verildiğini belirten Mansur Kızıltoprak, kendisini gibi çok kişinin daha mağdur edildiğini belirterek, " Devletten para istemiyoruz. Evlerimizin değerini istiyoruz. 250 bin liralık daireye 105 bin lira kamulaştırma bedeli veriyorlar. Bu Allah'a reva mıdır?" diye sordu. Rize'de kamulaştırma bedellerinin düşük olmasından kaynaklı büyük sorunlar yaşandığını dile getiren Bülent Akdemir ise, "Bilirkişilerin kağıt üzerinden yaptığı değerlendirmeyle 300 bin liralık daireye 108 bin lira veriyorlar. Rize'de bu paraya daire var mı? Şehir merkezinde 135 metrekare dairem var ama bana verilen bedel 108 bin lira. Birinci kata da, 10'uncu kata da aynı parayı verdiler. Yol yapacaklar, yapsınlar ama bizi yolun altına gömmesinler" diye yakındı. Verilen para ile daire alamayacağını belirten Perihan Sağlam ise, "Başka evimde yok. Ben nereye gideyim? 300 bin liraya aldığım eve 100 bin lira veriyorlar. Ben ne yapacağım?" diyerek dert yandı. Nurten Yüksekoğlu da, evi için 69 bin lira verildiğini belirterek, "Devlet yol yapmasın demiyorum ama bu parayla ben ne yapabilirim? Bana evimin gerçek değerini versinler" dedi.

"4 DAİREM GİDİYOR, 1 DAİRE ALAMIYORUM"

Kamulaştırılan 4 dairesine 269 bin lira bedel biçildiğini anlatan Hamit Öztürk de, "4 dairem gidiyor, bir ev alamıyorum. Olur mu? Bizi mağdur etmesinler. Dairelerimize 3'de 1 fiyatına bedel biçtiler" diyerek ağladı.

GÖZYAŞLARINI TUTAMADI

Yola, köprüye ve tünele karşı olmadığını belirten kamulaştırma mağdurlarından Ayşe Yılmaz da, "19 kişi bir evde yaşamak zorundayız. Bizi sokağa atmasınlar. Bin lira maaşla geçiniyoruz. Ben bu maaşla nereye gideceğim? Bize yardımcı olsunlar" diyerek gözyaşı döktü. Esra Yılmaz da, "Eşim yok. Çalışıp bir daire aldım. Ben 'Evet' kullanıyorsam onlarda vatandaşı mağdur etmemek için 'Hayır' kullanacak. Sadece evimizin değerini istiyoruz." dedi.Kamulaştırma mağdurları, Çarşamba günü AK Parti Rize İl Başkanlığı önünde toplanmak üzere dağıldı.

Görüntü Dökümü

------------------

Mahallenin havadan görüntüsü

Mahalle detayları

Vatandaşlarla röp.

Detaylar

(Haber-Kamera: Muhammet KAÇAR RİZE-DHA)

==========================================================

5)NUSRET'İN FENOMEN TUZ SERPME HAREKETİ PLAJA TAŞINDI

SOSYAL medya paylaşımlarıyla adından söz ettiren Nusret Gökçe'nin fenomen haline gelen tuz serpme hareketi, Antalya'da 3 arkadaşın kuma gömülme eğlencesiyle plaja taşındı.Antalya'nın dünyaca ünlü Konyaaltı Sahili, hava sıcaklığının mevsim normallerine dönmesiyle akına uğradı. Deniz suyu sıcaklığının 19, hava sıcaklığının ise 20 derece ölçüldüğü kent merkezinde yerli yabancı tatilciler soluğu sahilde aldı. Bazıları güneşlenmeyi tercih ederken bazıları ise, denizde yüzerek güneşli havanın tadını çıkardı. Küçük çocuklar ise anne ve babaları ile sahilde oynadı.

Sosyal medyadaki paylaşımlarıyla adından söz ettiren et restoranı sahibi Nusret Gökçe'nin tuz serpme hareketi, Konyaaltı sahilinde kuma gömülen 3 arkadaşın da eğlencesi oldu. 2 arkadaşını sadece başı dışarıda kalacak şekilde kuma gömen Hikmet Cançetin, sosyal medya paylaşımlarıyla fenomen olan Nusret Gökçe'nin tuz serpme hareketiyle çakıl taşı serperek eğlenceli vakit geçirdi. Nusret'in dünyada meşhur el hareketini taklit eden Cançetin, plajda ilgi odağı oldu.

GASTRONOMİ ÖĞRENCİSİ

Akdeniz Üniversitesi Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü 1'inci sınıf öğrencisi Hikmet Cançetin, "Biz mutfakta olduğumuz için sürekli Nusret'in esprisini yapıyoruz. Başarılı bir adam ve hikayesi de çok ilginç. Türkiye'nin markası bence. Gastronomi bölümü öğrencileri olarak düşüncemiz bu yönde" dedi.

Görüntü Dökümü

--------------

Sahildeki vatandaşlardan görüntü

Güneşlenen adamlardan görüntü

Köpek görüntüsü

Denize girenlerden görüntü

Piknik yapan ailelerden görüntü

Denize giren turistlerden görüntü

Küçük bir çocuktan görüntü

Denizdeki yaşlı bir adamdan görüntü

Deniz kenarında bekleyen vatandaşlardan görüntü

Güneşlenen bir kadının görüntüsü

Denize giren yaşlı adam ve arkadaşları ile röp

Kumsalda güneşlenen kadından görüntü

Dağdaki kardan görüntü

Kumsaldan görüntü

Oğluna çakıltaşı döken kadından görüntü

Üzeri kumla örtülü arkadaşlarının üzerine kum atan gençten görüntü

281 MB/// 02.31ö

Görüntü Dökümü

--------------

Hikmet Cançetin ve arkadaşları

Cançetin'in arkadaşlarına Nusret hareketi

RÖP: Hikmet Cançetin

HABER- KAMERA: Süleyman EKİN/ANTALYA,

====================================================

6)CAMİDEN KURAN ÇALAN 2 KİŞİ TUTUKLANDI

AKSARAY'ın Ortaköy İlçesi'nde bir camiden Kuran, su sebili, çay makinası ve mikrofon çaldığı öne sürülen2 kişi, sevk edildiği mahkeme tarafından tutuklandı. Hırsızlık güvenlik kamerası ile görüntülendi. Ortaköy İlçesi'ne bağlı Sinandı Gökkaya Köyü'ndeki Sinandı Gökkaya Camii'ne geçen 23 Mart günü gece yarası gelen 2 kişi, kapıyı kırıp içeri girdi. 2 kişi, mikrofon, ses sistemi, Kuran-ı Kerim, su sebili ve çay makinasını alıp kaçtı. Sabah namazını kılmak için camiye gelen imam ve cemaat, durumu fark edince jandarma haber verildi. Camiideki güvenlik kamera kayıtlarını inceleyen jandarma, şüphelilerin hırsızlıktan kaydı olan Hüseyin Erkek ve Orhan Adak'ın olduğunu belirledi. Erkek ve Adak, yapılan operasyonla saklandıkları evlerinde gözaltına alındı. Yapılan aramada camiden çaldıkları Kuran ve diğer eşyalar ile 3 otomobilden çaldıkları müzik sistemi ele geçirildi. 2 kişi çıkarıldığı mahkemece tutuklandı. Eşyalarda camiye teslim edildi.

(Görüntü Dökümü

------------

Güvenlik kamerası

(Haber: Hasan BÖLÜKBAŞ AKSARAY DHA)

=======================================================

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Dha Yurt Bülteni-5 - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement