Dha Yurt Bülteni-8 - Son Dakika
Güncel

Dha Yurt Bülteni-8

Dha Yurt Bülteni-8

1)CHP LİDERİ KILIÇDAROĞLU SİVAS'TACUMHURİYET Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, partisince düzenlenen 'Türkiye'de küçükbaş hayvancılığın soruları ve CHP'nin çözüm önerileri' konulu çalıştaya katılmak üzere Sivas'a geldi.

01.12.2016 12:53

1)CHP LİDERİ KILIÇDAROĞLU SİVAS'TA

CUMHURİYET Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, partisince düzenlenen 'Türkiye'de küçükbaş hayvancılığın soruları ve CHP'nin çözüm önerileri' konulu çalıştaya katılmak üzere Sivas'a geldi. Karayolu ile kente gelen CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nu Bölge Trafik Müdürlüğü önünde, CHP Sivas Milletvekili Ali Akyıldız, CHP Edirne Milletvekili Okay Gaytancıoğlu, CHP Sivas İl Başkanı Ulaş Karasu ile partililer karşıladı. Partililer ile tokalaşan Kılıçdaroğlu, daha sonra Sivil Toplum Kuruluşu temsilcileri ile toplantı yapmak üzere Ticaret ve Sanayi Odası'na geçti. Partililerce girişte karşılanan Kılıçdaroğlu'nun STK temsilcileri ile yaptığı toplantı basına kapalı olarak gerçekleştirildi.

Görüntü Dökümü:

--------------------------

-Kılıçdaroğlu'nun gelişi

-Partililerce karşılanması

-Toplantı salonundan görüntü

Haber-Kamera: Eraydın AYTEKİN-Gökhan CEYLAN-Hüsnü Ümit AVCI/SİVAS,

======================================================

2)RUS BAKAN LAVROV, GAZİPAŞA-ALANYA HAVALİMANI'NA İNDİ

RUSYA Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov'un özel uçağı Antalya'da Gazipaşa- Alanya Havalimanı'na geldi. Dün akşam özel uçakla saat 19.10'da inen bakanı havalimanı işletmecisi TAV Gazipaşa yöneticileri ile Rus Okulu öğrencileri çiçeklerle karşıladı. Alanya'da bugün yapılan Türkiye-Rusya Ortak Stratejik Planlama Grubu Toplantısı'na katılan Lavrov ve Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu iki ülke ilişkilerini masaya görüştü. Lavrov saat 14.00'te Gazipaşa-Alanya Havalimanı'ndan İtalya'nın başkenti Roma'ya uçacak.

GÖRÜNTÜ GEÇİLECEK

ANTALYA -

======================================================

3)DERİK KAYMAKAMI SAFİTÜRK'ÜN ŞEHİT EDİLMESİ İLE İLGİLİ 20 TUTUKLAMA

MARDİN'in Derik İlçesi'nde Kaymakam Muhammed Fatih Safitürk'ün makam odasına konulan bombayla şehit edilmesi olayı ile ilgili yürütülen soruşturma devam ederken, jandarma tarafından gözaltına alınan 35 şüpheliden 20'si tutuklandı. Aralarında kaymakamlık yazı işleri müdürü T.E.'nin de aralarında bulunduğu 36 şüphelinin polisteki sorgusu sürdürülüyor. Derik İlçe Kaymakamı Muhammed Fatih Safitürk'ün şehit olduğu saldırıya ilişkin jandarma başlatılan soruşturma çerçevesinde gözaltına alınan 35 şüpheli, jandarmadaki ifade işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildi. Şüphelilerden 6'sı savcılıkta serbest bırakılırken, 29'u tutuklanma talebiyle mahkemeye sevk edildi. Mahkeme, 9 kişiyi adli kontrol şartıyla serbest bırakırken, 20 kişinin tutuklanmasına karar verdi.

71 KİŞİ GÖZALTINA ALINMIŞTI

Derik Kaymakamı 35 yaşındaki Muhammet Fatih Safitürk'ün 10 Kasım'da şehit edilmesi ile ilgili Mardin Valisi Mustafa Yaman, saldırıda kullanılan bombanın kargo 8 Kasım'da Kaymakamlık binasına getirilerek makam odasına yerleştirildiğini 2 gün sonra T.E. ve Belediye çalışanı V.E. tarafından uzaktan kumanda ile patlatıldığını açıklamıştı. Kaldırıldığı Gaziantep Dr. Ersin Arslan Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde 1 gün sonra kurtarılamayarak şehit düşen Derik Kaymakamı Safitürk'e yönelik saldırı ardından soruşturma tamamlandı. Soruşturma kapsamında Derik Kaymakamlığı yazı işleri müdürü T.E., Sakarya'da cenaze törenine katıldıktan sonra gittiği İstanbul'da gözaltına alınmıştı. Şehit Safitürk'ün cenaze töreninde oldukça üzgün görünen T.E.'nin aileyi teselli etmeye çalışması dikkat çekmişti. Halen gözaltında bulunan T.E.'nin de aralarında bulunduğu diğer şüphelilerle ilgili Mardin Emniyet Müdürlüğü ekiplerinin soruşturması sürdürülüyor.

MARDİN, -

=======================================================

4)POLİS MERKEZİNE ATILAN 2 PATLAYICI KARA ŞEHİTLİĞİ GİRİŞİNE DÜŞTÜ

DİYARBAKIR Merkez Yenişehir İlçesi'nde bulunan Şehitlik Polis Merkezi'ne yüzleri maskeli 2 çocuk tarafından el yapımı 2 patlayıcı ile atıldı. El yapımı patlayıcılar polis merkezinin yan tarafından bulunan Kara Şehitliği'nin girişine isabet etti.

Merkez Yenişehir İlçesi Şehitlik Polis hizmet binasına bu sabah gelen çocuk oldukları belirtilen yüzleri maskeli 2 kişi, ellerindeki el yapımı patlayıcıyı attı. Çevresi bariyerlerle kaplı polis merkezine isabet etmeyen el yapımı patlayıcılar, hemen yanındaki Kara Şehitliği girişine düştü. Patlayıcıların inflak etmesi sonucu karşıda bulunan biriş yerinin camları kırıldı. Mobese ve güvenlik kameralarını inceleyen polis, saldırıyı 14-16 yaşlarındaki 2 ocuğun gerçekleştirdiğini belirlerken, olay yerinden delil topladı. Soruşturma araştırmanın sürdüğü açıklandı.

Canan ALTINTAŞ/DİYARBAKIR,

=======================================================

5)İŞÇİ SERVİSLERİ ÇARPIŞTI: 14 YARALI

MANİSA'nın Turgutlu İlçesi'nde, kavşaktan yola çıkan kamyonete çarpmamak için ani fren yapan işçi servisi otobüsüne, peşinden gelen bir diğer servis midibüsünün arkadan çarptığı kazada 14 kişi yaralandı. Kaza anı, bir işyerinin güvenlik kamerasınca kaydedildi.Kaza, bugün saat 09.00 sıralarında, Yeni Garaj Kavşağı'nda meydana geldi. Yönetimindeki 45 J 7049 plakalı işçi servisi otobüsüyle giden Mürsel Öztürk, kavşaktan ana yola çıkan bir kamyonete çarpmamak için ani fren yaptı. Bunun üzerine Ankara yönüne giden Sezai Yavuzer yönetimindeki 45 ZC 5389 plakalı midibüsle, Öztürk'ün kullandığı otobüse arkadan çarptı. Çarpmanın etkisiyle araçlarda bulunan Galip Aslan, Kader Çubukkıran, Mehmet Özman, Rukiye Aslan, Raziye Koçer, Sezai Yavuzer, Nurdan Biçer, Saime Esmez, Uğur Küçüksakal, İsa Akçelebi ve Fettah Önoğlu ile ismi öğrenilemeyen 3 kişi yaralandı. 14 yaralı, ambulanslarla çevre hastanelere kaldırıldı. Yaralıların sağlık durumunun iyi olduğu öğrenildi. E-96 Karayolu'nda ulaşım, bir süre Salihli yönüne tek şeritten sağlandı. Polis, kazayla ilgili soruşturma başlattı. Kaza anı bir işyerinin güvenlik kamerasınca görüntülendi.

Görüntü Dökümü

--------------------------

Kaza yerinden görüntü

Güvenlik kamerasından görüntü

Genel ve Detay görüntü

(Haber- Kamera: Doğan ÇİZMECİ/ TURGUTLU (Manisa),

==========================================================

6)ÖLDÜRDÜĞÜ EŞİNİN MAAŞINI ALMAK İSTEDİ, SGK 'HAYIR' DEDİ

ERZURUM'da öldürüğü eşinin maaşını almak için Sosyal Güvenlik Kurumu'na başvuran Halil İbrahim Kızılkaya'ya 'hayır' yanıtı verildi. Ağırlaştırılmış ömür boyu hapis cezasına çarptırılan kocaya yattığı cezaevine cevap yazısı gönderilerek, eşinin maaşını alamayacağı bildirildi. Neslihan Kızılkaya'nın ölüm aylığı 2 çocuğuna bağlandı.

İşsiz 43 yaşındaki Halil İbrahim Kızılkaya ile Atatürk Üniversitesi Tıp Fakültesi Yakutiye Araştırma Hastanesinde güvenlik görevlisi olarak çalışan 31 yaşındaki Neslihan Kızılkaya şiddetli geçimsizlik nedeniyle boşandı. Olaydan bir ay sonra geçen 28 Mart günü merkez Palandöken İlçesi Müftü Solakzade Mahallesi, Elmadağı Sokakta telefon kulübesinden 2 çocuğunun annesi eski eşini arayan Halil İbrahim Kızılkaya, boşanma kesinleşmediği için soyadı değişmeyen Neslihan Kızılkaya ile buluştu. İddiaya göre konuşmaya başlayan ikili arasında tartışma çıktı. Halil İbrahim Kızılkaya yanındaki bıçakla Neslihan Kızılkaya'nın boynunu 3 yerinden kesti, daha sonra göğsüne 4 bıçak darbesi vurarak öldürdü. Kızılkaya ardından aynı bıçakla kendi boğazını keserek intihara kalkıştı. Neslihan Kızılkaya toprağa verilirken, hastanede tedavi gördükten sonra taburcu edilen Halil İbrahim Kızılkaya, 4 Nisan günü çıkarıldığı 2'nci Sulh Ceza Hakimliğinde tutuklandı. Neslihan Kızılkaya'nın ağabeyi Halit Tunalı Sulh Hukuk Mahkemesi'ne başvurarak 13 yaşındaki Haktan ve 4 yaşındaki Başak'ın vesayetini aldı.

'MAAŞIN YARISI BANA VERİLSİN'

Halil İbrahim Kızılkaya hakkında 1'inci Ağır Ceza Mahkemesinde dava açıldı. Eşini öldürmekten E-Tipi Cezaevi'nde kalan Halil İbrahim Kızılkaya yargılama aşamasında SGK'ya dilekçe ile başvurarak, öldürdüğü eşinden kalan ölüm aylığının yarısının çocuklarına yarısının da kendisine verilmesini talep etti. Bu durumu öğrenen ağabeyi Halit Tunalı, SGK'ya giderek durumu yetkililere bildirdi. SGK yetkilileri ise mahkeme sonlandığında kararı kendilerine ulaştırılmasını istedi. 1'inci Ağır Ceza Mahkemesi'nde 6 Eylül günü görülen karar duruşmasında Halil İbrahim Kızılkaya, 'kasten nitelikli insan öldürme' suçundan ağırlaştırılmış ömür boyu hapis cezasına mahkum edildi. Heyet, Halil İbrahim Kızılkaya'ya tahrik ve takdir indirimi yapmadı. 1'inci Ağır Ceza Mahkemesi hazırlanan gerekçeli kararın bir örneğini de SGK İl Müdürlüğüne gönderdi.

MAAŞ 2 ÇOCUĞUNA BAĞLANDI

Mahkeme kararı sonrası SGK, Halil İbrahim Kızılkaya'nın yattığı E Tipi Cezaevine yazı göndererek, maaş başvurusuna olumsuz yanıt verdi. Kız kardeşi Neslihan Kızılkaya'nın maaşının yeğenlerine bağlandığını söyleyen Halit Tunalı, "Kız kardeşimin ölüm aylığı çocuklarına bağlandı. O katilin kız kardeşimin parasını yemeye hakkı yok. Nitekim yasalarımız da buna izin vermedi. Yeğenlerim bu ay 360'ar lira olan annelerinin maaşını aldılar" dedi.

YASA NE DİYOR?

5510 sayılı Sosyal Sigortalar ve Genel Sağlık Sigortası Kanunu'na göre 900 gün sigorta primi yatan bir kişi hayatını kaybederse geriye kalan çocukları ve eşine ölüm aylığı bağlanabiliyor. Yine aynı kanuna göre eş katili kişi maaştan faydalanamıyor. Ölüm aylığı bağlanmadan önce de araştırmalar yapılıp, maaş bağlanıp bağlanamayacağı yetkililer tarafından belirleniyor.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ: ARŞİV

-Olay yeri

- Erzurum adliyesi

-Cenaze töreni

( Haber: Hümeyra PARDELİ/ ERZURUM,

NOT: Cinayet ve cenaze töreni ile ilgili görüntüler 28 ve 29 Mart'ta geçilmişti

=========================================================

Kaynak: DHA

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement