Edirne'den Kısa Kısa - Son Dakika
Güncel

Edirne'den Kısa Kısa

Edirne\'den Kısa Kısa

Sağlıklı böbrek için günde bir bardak su içilmesi gerektiği bildirildi.

09.03.2017 18:06

Sağlıklı böbrek için günde bir bardak su içilmesi gerektiği bildirildi.Edirne İl Sağlık Müdürlüğünden yapılan açıklamada, tüm dünyada olduğu gibi Türkiye'de de 9 Mart'ın Dünya Böbrek Günü olarak kutlandığı belirtildi.Böbreklerin beyin, kalp, karaciğer ve akciğer gibi yaşamsal öneme sahip organlarından birisi olduğu aktarılan açıklamada, şunlar kaydedildi: "Böbrek hastalıkları, basit idrar ve kan testleri kullanılarak erken saptandığında sıklıkla önlenebilir veya ilerlemesi geciktirilebilir olmasına karşın, farkındalığının ve erken tanısının düşük olması, birçok olguda buna olanak vermemektedir. Bu nedenle, hastalık sıklıkla son dönem böbrek hastalığı evresine ilerlemekte, yüksek sakatlık, ölüm oranları ve kötü yaşam kalitesiyle hasta sağlığını kaybetmektedir. Kronik böbrek hastalığı için yüksek risk grupları içinde şeker hastalığı, tansiyon yüksekliği, kalp-damar hastalığı, ailesinde böbrek hastalığı olanlar ile yaşlılar bulunmaktadır. Diğer risk faktörleri arasında, obezite, sigara, böbrek taşı, tekrarlayan idrar yolu enfeksiyonları, sık ağrı kesici ilaç kullanımı ve bağ dokusu hastalıkları sayılabilir."

Kronik böbrek hastalığından korunmak için düzenli egzersiz yapılması, sağlıklı beslenilmesi ve ideal kilonun korunması gerektiği belirtilen açıklamada, "Tuz alımı azaltılmalı, günlük su alımına dikkat edilmeli, sigaradan ve aşırı alkol tüketiminden kaçınılmalı ve ağrı kesici ilaçlar gereksiz kullanılmamalıdır." ifadeleri kullanıldı.

-Halk oylamasına doğru

Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan'ın CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun belediye başkanları ve MYK üyeleriyle referandum sürecini değerlendirmek için Ankara'da düzenlediği toplantıya katıldığı bildirildi.

Edirne Belediyesinden yapılan açıklamaya göre, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu referandum sürecinde partisinin yaptığı çalışmalarla ilgili bilgi verdi.

Toplantıda, CHP'li belediye başkanları, Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan ve MYK üyeleri yer aldı.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Edirne'den Kısa Kısa - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement