Edirne Valisi Duruer'den Keşan Çıkartması - Son Dakika
Yerel

Edirne Valisi Duruer'den Keşan Çıkartması

Edirne Valisi Duruer\'den Keşan Çıkartması

Edirne Valisi Hasan Duruer, Keşan'da incelemelerde bulundu.

28.09.2012 13:23

Edirne Valisi Hasan Duruer, Keşan'da incelemelerde bulundu.

Edirne Valisi Hasan Duruer, Keşan ilçesine ilk ziyaretini gerçekleştirerek, görüşmelerde ve çeşitli ziyaretlerde bulundu.

Edirne Valisi Duruer ve beraberindeki Edirne İl Kültür ve Turizm Müdürü İrfan Özcan'ı, Hükümet Konağı önünde Keşan Kaymakamı Bekir Dınkırcı, Keşan Belediye Başkan Vekili Zeynep Gürel, Keşan Cumhuriyet Başsavcısı Tamer Ünüvar, daire amirleri, kamu kurum ve kuruluşları ile siyasi partilerin temsilcileri, muhtarlar karşıladı. buradaki karşılamanın ardından Duruer ve beraberindekiler, Kaymakamlık Makamı'na geçti.

Burada ilk kez Keşan'a gelen Vali Hasan Duruer'e, Keşan ile ilgili bir slayt gösterisi izletildi. Slayt sunumunun ardından makama alınan Duruer, Keşan'ın turizm potansiyeli açısından önemli bir ilçe olduğunu dile getirerek, Keşan'da genel bir kalkınma hamlesi yapmayı planladıklarını söyledi.

Her ayın bir gününü Keşan için ayırmayı istediğini ifade eden Hasan Duruer, "Valilik olarak bir ayağımızın da Keşan'da olması gerekiyor. Keşan'da bulunan potansiyeli harekete geçirmeliyiz. Ayrıca, Kaymakamımızın Keşan'a yeni gelmiş olmasına rağmen, bize verdiği brifing ile burada başarılı olacağını gösteriyor." dedi.

Duruer, daha sonra Keşan Kaymakamı Bekir Dınkırcı ve beraberindeki heyet ile, Keşan Ticaret ve Sanayi Odası'nın yeni hizmet binasına gitti. Burada KTSO Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Helvacıoğlu ve KTSO Meclis Başkanı Celil Tanyolaç ile görüşen

Hasan Duruer ve beraberindeki heyet, daha sonra Tarihi Hamam'a geçti.

TARİHİ YERLERİ ZİYARET ETTİ

Duruer, buradaki ilk incelemesinin ardından Tarihi Hamam'ın restore edilerek kültür amacıyla kullanılabileceğini belirtti. Basın mensuplarının Tarihi Hamam'ın, mevcut haliyle 12 Mayıs 2011 tarihinde Edirne'de gerçekleştirilen 44 tesisin açılış töreninde Başbakan Recep Tayyip Erdoğan tarafından açıldığı bildirilen Hasan Duruer, restorasyon yapılmadan açılışın nasıl yapıldığını belirterek şaşkınlığını dile getirdi.

Duruer ve beraberindeki heyetin diğer durağı Hersekzade Ahmet Paşa Camii oldu. Burada da Keşan İlçe Müftüsü Süleyman Yeniçeri tarafından karşılanan Hasan Duruer, caminin bahçesindeki şadırvanın üzerinde bulunan taşa "Ayet El Kürsi"den alıntılar ve "Yedi Uyurlar"ın isimlerin kazındığını görünce, "İlk defa böyle bir çeşme görüyorum." dedi. Camii ile ilgili olarak Yeniçeri'den bilgiler alan Duruer, caminin Edirne Vakıflar İl Müdürlüğü tarafından onarılması için yetkililere talimat verdi. Hasan Duruer, camideki incelemesinin ardından, 500. Yıl için asılan pankartın artık özelliğini yitirdiğini ve kaldırılması gerektiğini söyledi.

Edirne Valisi Duruer ve beraberindeki heyet, daha sonra

Keşan İlçe Milli Eğitim Müdürü Feryaz Yüksel'i ziyaret etti.

Ziyaret sırasında Yüksel,tarafından okullarla ilgili bilgilendirilen Hasan Duruer'e Keşan İlçe Milli Eğitim Müdürü Yüksel tarafından, Keşan'daki ilköğretim bazındaki okulların sınıf mevcudunun ortalama 23 öğrenci, lise bazında ise 25 öğrenci olduğunu belirtirken, Keşan'da lise seviyesinden üniversitelere gönderilen öğrenci oranının %52 olduğunu, SBS'deki başarı oranının ise %67 olduğunu bildirildi.Duruer de bu oranların başarılı sayılamayacağını söyledi.

Buradaki incelemelerin ardından başka bir yere gitmek için hareket etmek için araçlara yönelen Hasan Duruer ve beraberindeki heyetin dikkatini etraftaki çocuklar çekti. Duruer ve beraberindekiler, çocukların yanına giderek, "okul saatinde burada ne işiniz var?" diye sordu. Çocuklardan, "Evlerimiz yıkılıyor. Ondan evimizin yanına geldik" cevabını alan Hasan Duruer, "Bu evler de sizler için yapılıyor. Hem bu evler daha güzel olacak." dedi. Keşan İlçe Milli Eğitim Müdürü Feryaz Yüksel ise okullarında olması gereken çocukların neden evlerinde olmadığı yönünde araştırma yapması için Keşan Kaymakamı Bekir Dınkırcı'dan talimat aldı.

Buradaki ziyaretin ardından İl Özel İdaresi Keşan Bakımevi'ni geçen Edirne Valisi Hasan Duruer ve beraberindeki heyeti, Şantiye Sorumlusu Savaş Gülen tarafından karşılandı. Gülen, çalışmalar hakkında bilgi verdiği Hasan Duruer'e kamyona ihtiyaç duyduklarını iletti. Ayrıca, emisyon asfalt yapıldığını ve bu asfaltın diğer asfalt türüne göre %20 daha ucuza ve daha sağlam üretildiğini öğrenen Duruer, "O halde neden emisyon asfaltı yapmıyoruz?" diye sordu. Yeni bir sistem olduğu için emisyon asfaltın çok kullanılmadığı, ancak ilerleyen zamanda bu sisteme geçileceği dile getirildi. İl Özel İdaresi Keşan Bakımevi'nin bulunduğu alana 150 yataklı hastane yapılmasının istendiği bilgisini de alan

Hasan Duruer, "Hemen çıkalım. Hastane daha önemli. Ben bu işi dağ başında da yaparım." dedi.

KEŞAN'IN SATIR ETİNİ TATTI

Duruer ve beraberindekiler, ziyaretlerin ardından öğlen yemeği için Keşan Değirmen Tepe Restaurant'a geçti. Burada Keşan'ın tescilli satır etinin yanı sıra, peynir helvasından yiyen Hasan Duruer ve beraberindeki heyet, Keşan'ın simgesi olan Değirmen'e çıkarak etrafa baktı. Duruer, Keşan Orman Fidanlığı, Keşan Ticaret Borsası, Keşan Halk Kütüphanesi'ni de ziyaret ettikten sonra Keşan'dan ayrıldı. (TB)

28.09.2012 13: 00: 10

TSI

NNNN - EDİRNE

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Edirne Valisi Duruer'den Keşan Çıkartması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement