Erciş'te İlaçlama Çalışmaları - Son Dakika
Yerel

Erciş'te İlaçlama Çalışmaları

Erciş Belediyesi, havaların ısınmasıyla halk sağlığını ve çevreyi korumak amacıyla ilçe merkezi ve bağlı mahallelerde, sahilde ve bataklıklarda ilaçlama çalışmalarına başladı.

23.06.2015 12:17

Erciş Belediyesi, havaların ısınmasıyla halk sağlığını ve çevreyi korumak amacıyla ilçe merkezi ve bağlı mahallelerde, sahilde ve bataklıklarda ilaçlama çalışmalarına başladı.

Bulaşıcı hastalıkları önlemek, sivrisinek ve haşerelerin üremesinin önüne geçmek için sıvı larvasit ve tablet uygulaması yapan belediye ekipleri, ilçe merkezinde de düzenli olarak ilaçlama yapıyor.

İlçe merkezi, kıyı şeridi ve bataklıkların olduğu kırsal alanlarda iki araç ve dört teknik personelle çalışma yürüten belediye ekipleri, yaz sezonu boyunca 07.30-23.30 saatlerinde çalışmalarına devam edecek.

Çalışmalarda kullanılan ilaçların Dünya Sağlık Örgütü tarafından önerilen ilaç listesinden seçildiğini belirten Erciş Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürü Adem Seven, larva mücadelesinde kullanılan ilaçların biyolojik ve IGR grubu ilaçlar olduğuna dikkati çekti.

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Erciş'te İlaçlama Çalışmaları - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement