Eyüp Sultan İftarları Bosna ve Makedonya'da - Son Dakika
Yerel

Eyüp Sultan İftarları Bosna ve Makedonya'da

Eyüp Belediye Başkanı Remzi Aydın ve hayırseverler tarafından organize edilen iftar programlarında Balkanlardaki binlerce Müslüman aynı sofrada bir araya gelerek, dünyada zulüm altındaki Müslümanların huzur ve barışı için dua etti.

21.06.2016 11:40

Eyüp Belediye Başkanı Remzi Aydın ve hayırseverler tarafından organize edilen iftar programlarında Balkanlardaki binlerce Müslüman aynı sofrada bir araya gelerek, dünyada zulüm altındaki Müslümanların huzur ve barışı için dua etti.

Eyüp Belediyesi'nin Makedonya'da Kalkandelen ve Gostivarlılar, Bosna Hersek'te de Brcko'lular için verdiği iftarlarda, Eyüp'ten Evlad-ı Fatihana gönül köprüsü kuruldu. Alibeyköy'den de 100'ün üzerinde Balkan kökenli vatandaş da hayatlarında ilk kez Bosna ve Makedonya'ya gitti. İftar sofrasında eller İslam aleminin huzuru, birliği ve beraberliği için semaya açıldı.

Eyüp Belediyesi tarafından ilk olarak Bosna Hersek'in sınır şehirlerinden Brcko'da Müslümanlar için iftar verildi. 2014'te meydana gelen Avrupa'nın en büyük sel felaketinde de 6 tır destekle Bosna'nın Brcko şehrine yardım elini uzatan ilk belediye olan Eyüp Belediyesi yetkilileri, Brcko'lular tarafından sevgiyle karşılandı, iftar sonrası dualar edildi.

Bosna Hersek'in ardından Makedonya'ya geçilirken, Üsküp'ün Kalkandelen şehrinde iki bin kişilik iftar verildi. İftar yemeğine çok sayıda Balkanlarda yaşayan soydaşımız katıldı. İftar öncesi salonda bulunan din adamları tarafından ezan vaktine kadar Kur'an tilaveti gerçekleştirildi. Ezanın okunmasıyla birlikte oruçlar açıldı. Yemeğin ardından eller semaya açılarak, Balkanlar'dan Ortadoğu'ya, Doğu Türkistan'dan Afrika ülkelerine kadar tüm mazlum İslam ülkelerindeki zulmün sona ermesi ve akan gözyaşlarının durması için dua edildi.

"GÖNÜLLERİMİZİ BİR ARAYA GETİRMEK İÇİN GELDİK"

Eyüp Belediye Başkanı Remzi Aydın yaptığı açıklamada, "Zamanında dedeleri buradan Türkiye'ye gelmiş insanlarımız var. Bu insanlarımızı bir kısmı bu program kapsamında bugün buraya geldi ve akrabaları ile buluştular. Balkan coğrafyasıyla tarihsel ve kültürel bağlarımız var. Birbirimizle et ve tırnak gibiyiz. Aynı inancın, kültürün, medeniyetin insanlarıyız. Araya ufak fasılalar girmişse de, son 10 Balkan insanımızla daha çok bir araya geliyor, onlarla her konuda yardımlaşmaya ve birbirimizi desteklemeye çalışıyoruz" dedi.

İFTAR SOFRALARI DOLDU TAŞTI

Eyüp Belediyesi, Kalkandelen'de verdiği için verdiği iftarın ardından Gostivar'da 2 bin 500 kişi için bir iftar yemeği verdi. Gostivar'da büyük bir meydana kurulan iftar sofraları, ezan saati yaklaştıkça 7'den 70'e soydaşlarla doldu. Genci yaşlısıyla Gostivarlılar Eyüp Belediyesi'nin iftarında bir araya geldi.

ÜSKÜP'E İLK KEZ GİTTİLER, AKRABALARIYLA KUCAKLAŞTILAR

Gostivar'da verilen iftar yemeğine Eyüp Belediye Başkanı Remzi Aydın'ın yanı sıra AK Parti İstanbul Milletvekilleri Aziz Babuşcu, Hüseyin Bürge, Şirin Ünal ve Hasan Turan, Türkiye'nin Makedonya Büyükelçisi Ömür Şölendil, Makedonya Devlet Bakanı Furkan Çako, AK Parti Eyüp İlçe Başkanı Süleyman Aykaç, Gostivarlılar Derneği Başkanı Orhan Sipahi, Tüm Balkanlılar Derneği Başkanı Mehmet Selamet ve çok sayıda dernek temsilcisi ile, hayatlarında ilk kez memleketlerine gelen Alibeyköy'de yaşayan Balkan kökenli vatandaşlar katıldı. - İSTANBUL

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Eyüp Sultan İftarları Bosna ve Makedonya'da - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement