Facebook, Twitter ve YouTube Kapatıldı - Son Dakika
Güncel

Facebook, Twitter ve YouTube Kapatıldı

Mahkeme, adliyede şehit edilen Savcı Mehmet Selim Kiraz'ın teröristler tarafından rehin alınmasını içeren görsellerle ilgili sosyal medyaya erişim yasağı getirdi.

06.04.2015 14:02  Güncelleme: 14:41
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Twitter, YouTube ve Facebook'a girmeye çalışan kullanıcılar bir süredir sitelere erişim sağlayamıyor. Savcının rehin alınma karelerinin yayınlanması üzerine, yargıdan sosyal medyaya yönelik erişim engelleme kararı çıktığı belirtiliyor.

GEREKÇE: SAVCININ FOTOĞRAFI

Mahkeme kararına göre; sitelere getirilen erişim yasağı, Savcı Mehmet Selim Kiraz'ın geçen hafta teröristler tarafından rehin alınmasını içeren görsel materyallerden dolayı getirildi.

FACEBOOK'UN YASAĞI KALKTI

BTK Başkanı Tayfun Acarer konuyla ilgili yaptığı açıklamada Facebook'un ilgili içerikleri kaldırması dolayısıyla Facebook'a olan yasağın kalktığını kaydetti.

Ancak Twitter ve Youtube'a hala erişim sağlanamıyor.

Hürriyet Dünyası'na açıklama yapan Erişim Sağlayıcılar Birliği Başkanı (ESB) Bülent Kent, Cumhuriyet Savcılığı'ndan bu yönde bir yazının kendilerine geldiğini; ancak sürecin devam ettiğini kaydetti. ESB'nin kararının TTNET, Turkcell, SuperOnline, Avea ve diğer erişim sağlayıcılara kararın iletilmesi bekleniyor. İlk gelen bilgilere göre TTNET kararı uygulamaya aldığı için sosyal medyaya bu kanaldan ulaşım sağlanamıyor. Diğer operaratörlerin de adım adım bu kararı uygulaması bekleniyor.

İşte erişimin engellenmesiyle ilgili mahkeme kararı:



YENİ INTERNET YASASINDA NELER VAR?

İnternet ve sağlıkla ilgili düzenlemeleri de içeren "Torba Kanun Teklifi" TBMM Genel Kurulu'nda 27 Mart'ta TBMM Genel Kurulu'nda kabul edilmişti.

Yasa, sadece TİB Başkanı değil, Başbakan ya da bakanların da talebiyle 4 saat içinde internete erişim engellenebilmesine olanak tanıyor. Sakıncalı bulunan içerikler çıkarılıncaya kadar erişim yasağı devam edebiliyor. İçerik engellendikten sonra 24 saat içinde karar hakimin onayına sunuluyor. Hakim kararını 48 saat içinde açıklıyor.

Facebook, Twitter ve YouTube Kapatıldı
Kaynak: Haberler.Com

Son Dakika Güncel Facebook, Twitter ve YouTube Kapatıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (41)

  • muhammed: Pislikler temizlenıyo aga ne guzel işte Ak Parti allah başmızdan eksik etmesınn 6 24 Yanıtla
  • Yuh be: Yuuuuhh be. . . Bu kadar da olmaz. . Seçim öncesi. . Yine bir AKP klasiği mi yoksa?? 25 1 Yanıtla
  • özgürlük yaşamdır: seçim yaklaştı yine aynı hadiseler yaşancak 18 5 Yanıtla
  • çakal: youtube hiç açılmıyor ne saçma iş sonrada türkiye nie gelişmiyor sizn taa 13 8 Yanıtla
  • Sdllh: Yobazlaştırın halkı 15 5 Yanıtla
  • 1: Bu AKP nin sonu demekir 9 10 Yanıtla
  • vatandaşş: mahalle de bakkala, berbere, esnafa hemen çöker vergi memurları! iş bu sömürgecilerin şirketleri, cıa nın kurduğu feysbuk, yutup, tvitter ine geldimi kimsenin sesi çıkmıyor? bu nasıl devlet yönetimi? hani eşitlik? halkı bunlara bedavaya kim pazarlıyor? 15 1 Yanıtla
  • ismail: Darısı instagrama inşallah 9 6 Yanıtla
  • Ali: Varya çok fena küfür ettim bilesiniz bu nedir arkadaş seçim geliyor AKP Yusuf Yusuf birdaha oy yok bu dallamalara 8 5 Yanıtla
  • Isaacandreas: Secim yaklasti usta : Kediler yasakli kuşlar geri dondu 9 4 Yanıtla
  • Tüm yorumlar için tıklayınız
  • İran Hava Kuvvetleri Üssü yakınında patlama sesleri duyuldu
    06:58 İran Hava Kuvvetleri Üssü yakınında patlama sesleri duyuldu

    İran'ın İsfahan eyaletinin kuzeydoğusunda bulunan İran Hava Kuvvetleri Üssü yakınında patlama sesleri duyulduğu bildirildi. Patlamanın kaynağı henüz açıklanmadı ve nedeni bilinmiyor.

  • Tokat'ta meydana gelen depremlerin bilançosu gün ağarınca ortaya çıktı
    06:49 Tokat'ta meydana gelen depremlerin bilançosu gün ağarınca ortaya çıktı

    Tokat'ta önceki gün meydana gelen 5,6'lık depremin ardından gün ağarınca hasarın boyutu netlik kazandı. Dron ile havadan görüntülenen merkez üssünde hasarın boyutu gözler önüne serildi. Depremin etkisiyle oluşan hasarın tam boyutu ve zarar görenlerin durumuyla ilgili detaylı bilgilendirme yetkililer tarafından gün içerisinde yapılması bekleniyor.

  • İstanbul Şişli'deki Zorlu Holding binasına silahlı saldırı
    06:09 İstanbul Şişli'deki Zorlu Holding binasına silahlı saldırı

    İstanbul Şişli'de bulunan Zorlu Holding binasına kişi veya kişiler tarafından silahla ateş açıldı. Kurşunlar binanın camlarına isabet ederken içeride kimsenin olmaması olası bir faciayı önledi. Polis ekipleri saldırıyı gerçekleştiren kişi veya kişileri arama çalışmalarını sürdürüyor.

  • İzmir'de bir tekstil atölyesinde çıkan yangın bitişik binaya sıçradı
    06:06 İzmir'de bir tekstil atölyesinde çıkan yangın bitişik binaya sıçradı

    İzmir'in Konak ilçesinde bulunan bir tekstil atölyesinde çıkan yangın, bitişikteki binaya da sıçradı. Yangın, itfaiye ekiplerince söndürüldü ancak tekstil atölyesi kullanılamaz hale geldi ve binada hasar oluştu. Yangının çıkış sebebi henüz belirlenemedi ve soruşturma başlatıldı.

  • İzmir Konak'ta çıkan yangın itfaiye ekiplerince söndürüldü
    05:28 İzmir Konak'ta çıkan yangın itfaiye ekiplerince söndürüldü

    İzmir'in Konak ilçesinde bulunan bir tekstil atölyesinde çıkan yangın, itfaiye ekipleri tarafından söndürüldü. Yangın, tekstil malzemelerinin tutuşmasıyla büyüyerek bitişiğindeki binaya da sıçradı. İhbar üzerine olay yerine sağlık, polis ve itfaiye ekipleri sevk edildi. Yaklaşık 2 saat süren yoğun çalışmalar sonucunda yangın kontrol altına alındı. Yangın sonucunda tekstil atölyesi kullanılamaz hale gelirken, binada da hasar meydana geldi.

  • Fatih'te Psikolojik Sorunları Olan Kişi Üst Komşusunun Kapısını Kırmaya Çalıştı ve Ateşe Verdi
    04:52 Fatih'te Psikolojik Sorunları Olan Kişi Üst Komşusunun Kapısını Kırmaya Çalıştı ve Ateşe Verdi

    Fatih'te yaşanan olayda, psikolojik sorunları olan bir kişi, üst komşusunun çıkardığı sesten rahatsız olduğu için balyoz ve matkapla kapıyı kırmaya çalıştı. Başarılı olamayınca da kapıyı ateşe verdi. Polis, itfaiye ve özel harekat polisleri olaya müdahale ederek saldırganı etkisiz hale getirdi. Olay anı cep telefonu kamerasıyla kaydedildi.

  • Aksaray'da tıra çarpan otobüs kaza yaptı, 8 kişi yaralandı
    04:42 Aksaray'da tıra çarpan otobüs kaza yaptı, 8 kişi yaralandı

    Aksaray'da bir otomobilin aniden önüne geçmesi sonucu fren yapan bir tıra, arkadan gelen yolcu otobüsü çarptı. Çarpmanın etkisiyle otobüs kontrolden çıkarak bir fabrikanın bahçe duvarına çarptı. Kazada otobüs sürücüsü ve 7 yolcu olmak üzere toplam 8 kişi yaralandı. Yaralılar hastaneye kaldırılırken, tır ve otomobil sürücüsü gözaltına alındı. Kazayla ilgili tahkikat başlatıldı.


Advertisement