Fetö'nün Darbe Girişimine Tepkiler - Son Dakika
Güncel

Fetö'nün Darbe Girişimine Tepkiler

Diyarbakır, Siirt, Şırnak, Elazığ ve Mardin'de çok sayıda vatandaş, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimine tepki gösterdi.

21.07.2016 01:17

Diyarbakır, Siirt, Şırnak, Elazığ ve Mardin'de çok sayıda vatandaş, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimine tepki gösterdi.

Kayapınar ilçesinde vatandaşlar, ellerinde Türk bayraklarıyla Park Ormanı'nda bir araya geldi.

Körler Derneği Diyarbakır Şube Başkanı Akif Karakaş, yaptığı açıklamada, görme engelli vatandaşlar olarak alanda olmaktan duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

Karakaş, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın eve dönme çağrısı yapana kadar alanda olacaklarını kaydetti.

Vatandaşlardan Abdurrahim Deniz ise darbe girişiminden dolayı insanların katledildiğini ve mağdur olduğunu dile getirdi.

Siirt

Valilik önünde bir araya gelen binlerce kişi "Şehitler ölmez vatan bölünmez", "Dik dur eğilme, millet seninle", "Siirt burada darbeciler nerede", "Darbeye karşı omuz omuza" şeklinde slogan attı.

Etkinlikteki bazı vatandaşlar, Kızılay çadırında darbelerin bir daha yaşanmaması için dua etti.

Vatandaşlar, etkinliğin ardından ellerinde Türk bayraklarıyla şehir turu attılar. Yürüyüşün ardından Valilik önüne gelen vatandaşlar burada nöbet tutmaya devam etti.

Siirt'in Eruh ilçesinde ise çok sayıda vatandaş darbe girişimine tepki göstermek amacıyla Cumhuriyet meydanında toplandı.

İlçe Kaymakamı Murtaza Dayanç, burada yaptığı konuşmada, şer odaklarının bir araya gelerek Türkiye Cumhuriyetini ele geçirmek, anayasal düzenini ortadan kaldırmak ve milletin geleceğine ipotek koymak için saldırdıklarını belirtti.

Yapılan girişimin terör eylemi olduğunu ifade eden Dayanç şunları kaydetti:

"Bu milletin tankıyla, uçaklarıyla, helikopterleriyle bu millete saldırdılar. Bu milletin meclisini bombaladılar, yok etmek istediler. Ama bu aziz millet üstün feraseti ve cesaretiyle bu alçaklara bu hainlere en güzel cevabını canıyla, kanıyla verdi. Bu aziz şehitlerimizin ruhu şad olsun. Bu olayı gerçekleştirenler TSK'nın içindeki şer odaklarıdır. TSK'nın asil fertleri Türk milletinin 78 milyonu bağrından kopmuş kahraman evlatlarıdır."

Elazığ

Elazığ'da belediye çalışanları mehteran ekibi eşliğinde, FETÖ'nün darbe girişimini protesto etti.

Kentin dört bir yanındaki vatandaşlar havanın kararmaya başlamasıyla İzzetpaşa Meydanı'na akın etti. Elazığ Belediyesi çalışanları da mehteran ekibi eşliğinde Ahmet Aytar Meydanı'ndan başlayarak Gazi Caddesi boyunca yürüyüp meydana giriş yaptı.

Gruba eşlik eden Belediye Başkanı Mücahit Yanılmaz, meydandaki platformda darbeyi kınayan bir konuşma yaptı.

Ellerinde Türk bayrağı bulunan ve darbe karşıtı slogan atan vatandaşların, demokrasi nöbeti devam ediyor.

Mardin

Mardin'de FETÖ'nün darbe girişimine yönelik protestolar sürüyor.

AK Parti, MHP, Saadet Partisi, HÜDA PAR, bazı sendika ve sivil toplum kuruluşu temsilcilerinin de aralarında bulunduğu çok sayıda vatandaş, ellerinde Türk bayraklarıyla AK Parti İl Başkanlığı önünde bir araya geldi.

Alandaki vatandaşlar, "Darbeler tutmaz, ezanlar susmaz", "Recep Tayyip Erdoğan", "Mardin burada, FETÖ nerede", "İdam isteriz" şeklinde slogan attı.

AK Parti İl Başkanı Mehmet Ali Dündar, etkinlikte yaptığı konuşmada, vatandaşların dik duruşuyla FETÖ'nün darbe girişiminin sonuçsuz kaldığını söyledi.

Dündar, meydanda toplanan vatandaşların darbe karşısında bir ve beraber olduğunu vurguladı.

Darbe girişiminde şehit olanların hatırası için mevlit okutuldu, vatandaşlara pilav dağıtıldı. Etkinliğe Mardin Valisi Mustafa Yaman da katıldı.

Batman

Batman'da FETÖ'nün darbe girişimini kınamak amacıyla valilik önünde miting düzenlendi.

Özgür-Der Genel Başkanı Rıdvan Kaya, burada yaptığı açıklamada, 15 Temmuz'da darbe girişiminde bulunanları 1980 askeri darbesinden, 28 Şubat'tan tanıdıklarını söyledi.

Kaya, şöyle konuştu:

"27 Mayıs'ta o darbeci zihniyetle halkın üzerine o tankları yürüten bu zihniyeti biz gördük. 12 Martları, 12 Eylülleri, 28 Şubat'ı hep birlikte yaşadık. Müslümanların kimliğine, onuruna, şiarımız olan baş örtüsüne, Kuran'a, Kuran kurslarına topyekün İslami kimliğimize karşı düşmanlıklarını vahşice, alçakça, hukuksuzca kusmaktan çekinmeyen zalimleri bir kez daha gördük, tanıdık. Aynı zihniyet, aynı mantık 15 Temmuz gecesi bir kez daha dişlerini göstermeye kalktı."

" Yasin Börü'yü hatırlattı"

Kaya, sözlerini şöyle sürdürdü:

" Mehmet Karaaslan, zalimler tarafından katledildi. Ankara'da Umut Işık kardeşimiz sadece 17 yaşındaydı. Aynı Siyonistlerin Mavi Marmara'da katledilen Furkan Doğan gibi, aynı Allah düşmanı zalimlerin katlettiği Yasin Börü kardeşimiz gibi bu katiller Umut kardeşimizi de katlettiler. Vahşice katledilmelerini gerektirecek ne suç işlemişlerdi. Bizler Müslümanız, rabbimizden başkasından kimseye boyun eğmeyiz. Hakkımıza, hukukumuza, namusumuza karşı koyan tankları, toplara, helikopterlere asla boyun eğmemekti onların suçları."

Mitingde sık sık "Dik dur eğilme Batman seninle", "Şehitler ölmez vatan bölünmez" ve "Darbeler tutmaz ezanlar susmaz" sloganları atıldı.

Şırnak

Şırnak'ın Kasrik Beldesinde AK Parti Şırnak İl Kadın Kollarınca darbeye tepki gösterildi.

Partililer, ellerinde Türk bayraklarıyla darbeye tepki göstermek için Kasrik beldesine bağlı Davut Köyüne kadar yürüyüş yaptı.

AK Parti Şırnak İl Kadın Kolları Başkanı Hatice Atan, yaptığı açıklamada, demokrasi nöbeti için bir araya geldiklerini söyledi.

Atan, şöyle konuştu:

"Vatan, bayrak, demokrasi için darbecilere geçit vermemeliyiz. Bu akşam kadını, genci, yaşlısı, çocuğu herkes sokaklara döküldü. Bizler terörle anılan Cudi ve Gabar dağının birleştiği noktadan tekrar terörü lanetliyoruz ve FETÖ'nün amacına ulaşmaması için devletine, bayrağına, ülkesine, vatandaşına, çocukların geleceği için demokrasi nöbetini tutmaya ve uyumamaya devam edelim."

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Fetö'nün Darbe Girişimine Tepkiler - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement