Gazeteci Karakaya Son Yolculuğuna Uğurlanıyor - Son Dakika
Güncel

Gazeteci Karakaya Son Yolculuğuna Uğurlanıyor

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Suudi Arabistan ziyareti sırasında geçirdiği kalp krizi sonucu yaşamını yitiren Yeni Akit Gazetesi Genel Yayın Koordinatörü Hasan Karakaya için çalıştığı gazete binasının önünde tören düzenlendi.

01.01.2016 12:12

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Suudi Arabistan ziyareti sırasında geçirdiği kalp krizi sonucu yaşamını yitiren Yeni Akit Gazetesi Genel Yayın Koordinatörü Hasan Karakaya için çalıştığı gazete binasının önünde tören düzenlendi.

Karakaya'nın naaşı, cenaze nakil aracıyla Yeni Akit gazetesinin Bağcılar'daki binası önüne getirildi.

Yeni Akit Gazetesi İcra Kurulu Başkanı Mustafa Karahasanoğlu, 28 yıl beraber çalıştıkları Karakaya'nın iş ahlakına yakından tanık olduğunu söyledi.

Karakaya'nın güleç yüzlü, hoş sohbet eden biri olduğunu belirten Karahasanoğlu, "Asla asık suratlı olmayan biriydi. Hasan, imanından gelen bir coşkunlukla, davası için sert yazıyordu. Kılıçdaroğlu da taziye için aradı, 'bizimle alakalı çok yazdı ama gerçekten dürüst bir gazeteciydi' diyerek, hakkını teslim etti. En ufak şaibeli bir işe adı karışmayan sayılı gazetecilerden biriydi. Dava adamıydı. Mübarek bir yerde ruhunu teslim etti" dedi.

Karakaya'nın oğlu Fatih Karakaya da sert bir üslubu olduğu söylenen babasının tersine evde yumuşak biri olduğunu vurguladı.

Kendilerinin, bir babanın ötesinde koca bir çınar, çok değerli bir insanı kaybettiklerini dile getiren Karakaya, "Çok ayrı bir insandı. Savunduğu değerler üzerine canını vermeye hazırdı ve bu değerler uğruna canını çok güzel bir yerde verdi. Mekanı cennet olsun. Onun genetik ve kültürel mirasını bundan sonraki nesillere aktarmak için cenazesinin yanında kendisine söz veriyorum" diye konuştu.

"Acımız çok büyük"

Gazeteci Mustafa Karaalioğlu ise Hasan Karakaya ile son yıllarda yakından tanışma fırsatı bulduğunu söyledi.

Türkiye'nin son yıllarda içinden geçtiği değişim, büyük mücadele ve sert dönemlerde kendisiyle kader arkadaşlığı yaptığını belirten Karaalioğlu, "Hasan abiyi meslek yönüyle, zekasıyla, insan yönüyle tanıma fırsatı buldum. Buna çok mutlu oldum. Bir ağabeyimi kaybettim. Bir ölüm hiç bu kadar üzmemişti bizleri. Ona teklifte bulunmuştuk. Onunla çok çalışmak istedik. Bir meslek büyüğü olarak, örnek alınacak çok şey bıraktı bizlere. Acımız çok büyük" şeklinde konuştu.

Star Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Nuh Albayrak da Karakaya'ya Allah'tan rahmet dileyerek, "Bizzat benim meslekteki ustamdır. Türkiye gazetesinde sayfa sekreterliğini öğrendiğim kişidir. Benim üzerinde böyle bir hakkı var. Samimiyetimiz o günden bu yana kesilmeden devam etti. Kendisinin güzel bir hayat sürdüğüne şahidiz. Vedasına gıpta ettik" ifadesini kullandı.

Konuşmaların ardından, Kur'an-ı Kerim okundu, dua edildi.

Törene, Karakaya'nın eşi Aysel ve kızı Ayşenur Karakaya'nın yanı sıra gazeteciler Yusuf Ziya Cömert, Mehmet Ocaktan, Kanal 7 Yönetim Kurulu üyesi Mustafa Çelik, Karakaya'nın çalışma arkadaşları ve gazete okurları katıldı.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Gazeteci Karakaya Son Yolculuğuna Uğurlanıyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement