Gaziler Günü - Son Dakika
Güncel

Gaziler Günü

Kars'ın Sarıkamış ilçesinde Gaziler Günü dolayısıyla tören yapıldı.

19.09.2016 13:12

Kars'ın Sarıkamış ilçesinde Gaziler Günü dolayısıyla tören yapıldı.

Hükümet Konağı önünde düzenlenen tören, Atatürk Anıtı'na çelenklerin sunulması, saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı.

Türkiye Muharip Gaziler Derneği Sarıkamış Şubesi Başkan Vekili Beyaz Reçber, yaptığı konuşmada, her yıl kutlanan 19 Eylül Gaziler Günü'nün bir kahramanlık günü olduğunu söyledi.

Son günlerde yaşanan terör olaylarında polis ve askerlerin şehit haberlerinin toplumu derinden yaraladığını belirten Reçber, "Gazi bir milletin çocukları olarak, gazi rütbesi almış biz gaziler vatanın ve milletin bölünmez bütünlüğü, vatanı ve ay yıldızlı al bayrağı için Atatürk ilkeleri doğrultusunda havada, karada ve denizde, her zaman her yerde, şehit ve gazi olmaya hazır olduğumuz gibi, hazır olan evlatlar yetiştirmeye devam edeceğiz." diye konuştu.

Konuşmanın ardından protokol üyeleri ve katılımcılar, ilçedeki şehitlikleri ziyaret ederek, dua etti.

Törene, Kaymakam Yusuf İzzet Karaman, 9. Komando Tugay Komutanı Piyade Albay Bilgin Çetinbağ, Belediye Başkanı Göksal Toksoy, Cumhuriyet Savcısı Nurettin Adıgözel, gaziler, daire amirleri, askeri erkan, siyasi partilerin ilçe başkanları ve vatandaşlar katıldı.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Gaziler Günü - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement