Gazzeli Aileden Başbakan Erdoğan'a "Bizi Bırakmayın" Çağrısı - Son Dakika
Yerel

Gazzeli Aileden Başbakan Erdoğan'a "Bizi Bırakmayın" Çağrısı

Gazzeli Aileden Başbakan Erdoğan\'a "Bizi Bırakmayın" Çağrısı

Gazzeli Shbair: "Başbakan Erdoğan'a diyorum eğer Arapların başbakanı bizi bıraksa, siz bizi bırakmayın" "Sadece Erdoğan'a bakıyoruz.

17.07.2014 12:57

YILDIZ NEVİN GÜNDOĞMUŞ - Gazzeli Shbair ailesi, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'dan, Gazze'yi bırakmaması isteğinde bulundu.

Gazze'den üniversite eğitimi için Eskişehir'e 2 yıl önce gelen Kamel Shbair (32), AA muhabirine yaptığı açıklamada, Anadolu Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Bilgisayar Mühendisliği Bölümü'nde yüksek lisans yaptığını söyledi.

İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırıları dolayısıyla Gazze'ye dönüş yolları kapalı olduğu için yüksek lisansını bir yıl uzattığını anlatan Shbair, geçen yıl Kasım ayında eşi Şirin Shbair ile Neda (5) ve Ahmed (3) adlı iki çocuğunu Eskişehir'e getirdiğini bildirdi.

İki sene öncede bölgede yaşanan savaşa şahit olduğunu dile getiren Shbair, "Geçen sene çocuklarımla, hanımımla konuşmak istiyordum. Sadece ayda bir sefer konuşabildim. İsrail, elektrikleri, interneti kesiyor çünkü. Savaştan dolayı onları buraya getirdim çünkü başka çözüm bulamadım" dedi.

Türkiye'de "çalışma izni" olmadığı için çalışamadığını aktaran Shbair, "Çalışmak istiyorum ama çalışamam. Çalışma Bakanlığı'na başvurdum ve bana, 'bir fabrika veya şirket bulursanız, onlar dilekçe yazabilirler sonra size izin verebiliriz' dediler ama maalesef bulamadım" diye konuştu.

Saldırılarda henüz yakınlarını kaybetmediklerini ancak komşularının evlerinin bombalandığını dile getiren Shbari, şunları kaydetti:

"Ben geçen sene de savaşı yaşadım. Savaşın nasıl olduğunu biliyorum. Çocuklar, bombalardan dolayı kolayca ölüyor. Onlara buradan bir şey yapamıyorum. Dua ediyorum sadece. Ayrıca burada arkadaşlarımıza anlatıyoruz. Filistin'de ne oluyor bilmiyorlar maalesef. İsrail yanlış tarih yazmış, kitaplar çıkarmış. Bu yüzden arkadaşlar bu kitapları okuyarak, yanlış bilgiler ediniyorlar. 'Filistin'in durumu böyle, yanlış anlamayın' diye doğruları anlatıyorum."

-"Filistin'deki çocukların hayatı çok zor"

"Savaş çıkınca çocuklar çok korkuyorlar" diyen Shbair, şöyle devam etti:

"Ben de babayım. Çocuklar çok korkuyor. Bombaların sesi çok kötü geliyor. Kan görüyorlar, çok kötü oluyorlar. Bizim için fark etmez, bunları önceden gördük. 70 senedir bu Filistin işgali devam ediyor. 2 sene sonra yine İsrail'le savaş çıkabilir ama biz çocuklar için korkuyoruz. Filistin'deki çocukların hayatı çok zor. Babam, annem ve kardeşlerim orada. Onları çok özlüyorum. İnternet yoluyla konuştum. Zor durumdalarmış. Onlar için dua ediyorum. Türkiye'deyim ama gözlerim, kalbim orada. Gazze'ye gitmek istiyorum fakat çocuklar için Türkiye'de kalmak istiyorum. Karar veremiyorum belki oturma izni verirlerse en az 2-3 sene burada oturacağız, hem çalışacağız hem de babalarımıza, kardeşlerimize yardım edeceğiz, para göndereceğiz."

-"Türkiye'ye gelme sebebim Erdoğan"

Yüksek Lisans yapmak için Türkiye'nin ilk tercihi olduğunu belirten Shbair, şöyle konuştu:

"Çünkü birincisi Türkiye Müslüman bir ülke, ikincisi Erdoğan'dan dolayı. O'nu Davos'ta gördük. O zamana kadar kimse Gazze için bir kelime söylemedi ama Başbakanınız Allah razı olsun Davos'ta haklı bir kelime söyledi. Bu yüzden 'Türkiye çok güzel oraya gideceğim' dedim. Başbakanınızın açıklamalarını takip ediyorum. O bize yardım etmek istiyor. Hayatımda en çok başbakanınızla görüşmeyi temenni ediyorum ve çok şeyler anlatmak istiyorum. Geçen sene Mursi'ye ve Türkiye'ye baktık. Mursi bize yardım ediyordu, gitti maalesef Filistin'in durumu çok kötü oldu. Şimdi biz sadece Türkiye'ye bakıyoruz. Başbakanınız inşallah bize yardım edebilir hem siyasi hem manevi hem medya olarak. Allah razı olsun biz bu destekleri bekliyoruz."

Doğduğu günden beri savaşla iç içe yaşadıklarını ifade eden Shbair, Filistin'de güzel bir yer görmediğini, İsrail'in güzel olan her yeri bombaladığını aktardı.

Mavi Marmara olayını da anımsatan Shbair, "Başbakan Erdoğan'ı Filistin'e davet ediyorum. Oraya gidin, sizi bekliyoruz. Filistin'de çok fakir aileler, insanlar var. Başbakan Erdoğan'a diyorum eğer Arapların başbakanı bizi bıraksa, siz bizi bırakmayın. Gerçekten şimdi ki halimizde Mısır'daki Sisi bizi bırakmış, savaştan önce hiçbir kelime demedi. Bu yüzden Sisi'ye artık bakmıyoruz. Sadece Erdoğan'a bakıyoruz. Bu yüzden başbakanınızdan rica ediyorum, Gazze'ye gidin ya da önemli insanları buraya gönderin."

-"Savaş hızlı bir şekilde bitsin istiyorum"

Kamel Shbair'in 8 aylık hamile eşi Şirin Shbair (30) da Filistin'den Türkiye'ye çok zor koşullarda geldiğini anlatarak, "Gazze çok küçük bir yer, bütün mahallelerde ya bir esir vardır ya da bombalananlar. Benim aileme hamd olsun hiçbir şey olmadı. Bombalardan çok güçlü bir sis geliyor. Bomba uzak bir yerde olsa, biz biliyoruz ne olduğunu. Bu savaş hızlı bir şekilde bitsin istiyorum. Dua ediyorum ki inşallah bu savaşı siz göremeyin, Müslüman ülkeler görmesin" şeklinde konuştu.

Şimdiye kadar saldırıda hayatını kaybedenlerden birinin de kendisi gibi hamile bir kadın olduğuna dikkati çeken Şirin Shbair, şunları bildirdi:

"Bakın İsrail bize ne yapıyor... Allah büyük. Sadece kendi çocuklarım değil bütün çocuklara temenni ediyorum. İnşallah güzel bir hayat yaşarlar. Çocuklar şu ana kadar bomba ve silah biliyorlar. Filistin'de bir oyun var 'arap ve yahud' diye. Arap kim Filistin, yahud kim İsrail. Oyuncak silahlarla oynuyorlar. Bunu görmek ve çocuklarıma öğretmek istemiyorum. Bütün çocuklarımız normal bir hayat yaşamak istiyor, Amerikan ve sizin çocuklarınız gibi, savaş görmek istemiyor." - Eskişehir

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Gazzeli Aileden Başbakan Erdoğan'a 'Bizi Bırakmayın' Çağrısı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement