"15 Bin Değil 25 Bin Kapasiteli Stat İstiyoruz" - Son Dakika
Güncel

"15 Bin Değil 25 Bin Kapasiteli Stat İstiyoruz"

İzmir'de Göztepe taraftarları, sosyal medyadaki taraftar siteleri aracılığıyla Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç'a çağrıda bulundu.

07.02.2015 16:22  Güncelleme: 16:56

İzmir'de Göztepe taraftarları, sosyal medyadaki taraftar siteleri aracılığıyla Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç'a çağrıda bulundu. Sarı kırmızılılar, geçen hafta kente gelerek statlarda inceleme yapan Bakan Kılıç'a yönelik yazdıkları açık mektupta, Göztepe'ye yapılacak yeni stadın mevcut Gürsel Aksel Tesisleri yerine Uzundere'ye 25 bin kapasiteyle inşa edilmesini istedi. Göztepelilerin mektuplarında şu ifadeler yer aldı:

İzmir'imize ve Göztepe'mize yeni statlar kazandırılmasına ilişkin çalışmalarınızı ve görüşlerinizi, basına yansıyan açıklamalarınızdan ve haberlerden dikkatle takip ediyoruz. Uzun yıllar sonra da olsa, İzmir'imize ve Göztepe'mize yönelik statlar yapılması konusu bizleri heyecanlandırmıştır. Bu yöndeki çabalarınız ve çalışmalarınız için öncelikle teşekkür ederiz. Ancak, hemen ilk başta belirtmek isteriz ki; Gürsel Aksel Tesisleri'mize yapılacağını duyurduğunuz 15 BİN kapasiteli stat Göztepe'mizin geleceğine yönelik iddialarımıza uygun ve hedeflerimizi karşılayabilecek yeterlilikte değildir. Çünkü; yapılacak stadın ömrünün en az 50 yıl olacağını düşündüğümüzde, yapılacağını açıkladığınız 15 bin kapasiteli bir stat Göztepe'mizin potansiyelinin ve vizyonunun dar bir çizgiye çekilmesi demektir ve Göztepemize 15 bin kapasiteli bir stadı yeterli görmek; "Haddinizi bilin, ülkemiz futbolunda hegemonya kurmuş 3'lü İstanbul oligarşisi ile rekabeti aklınızdan geçirmeyin, hele ki Avrupa'yı hayal bile etmeyin" anlamı taşımaktadır. Ayrıca mevcut stat projelerinde; deplasman takımları taraftarlarına, basına, localara ve güvenlik birimlerine ayrılacak alanlar da hesaba katıldığında, ortaya ciddi bir kapasite düşümü çıkacağından İzmir'in en fazla taraftarına sahip Göztepemizin 15 bin kapasiteli stada mahkum edilmesi kabul edilemez.

Bir diğer arz etmek istediğimiz önemli husus da, Göztepe'mizin doğduğu yer olan semtimiz ve Gürsel Aksel Tesisleri'mizle ilgilidir. Göztepe'mizin semtle bağını kuran, güçlendiren ve gelecek nesillere ruhunu kazandıran Gürsel Aksel Tesisleri'miz korunarak, mevcut hali iyileştirilerek altyapımızın ve semt sakinlerimizin kullanımına sunulmaya devam edilmelidir. Gürsel Aksel'e stat yapmak sadece kapasite olarak değil, aynı zamanda semt dokusuna zarar verecek ve maç günlerinde özellikle deplasman takım taraftarlarının geliş gidişleri bakımından da ciddi riskler ve sorunlar yaratacak bir projedir."

Mektupta İzmir'in stat sorunlarının bir polemik konusu haline getirilmiş olmasından Göztepe taraftarları rahatsızlık duyulduğu, diğer il ve ilçelere dev tesisler yapılırken Gürsel Aksel'e yapılmak istenen 15 bin kapasiteli stat yapılmak istenmesinin gereksinim ve hedeflerine karşılamaktan uzak olduğu kaydedildi. Taraftarların mektubunda şöyle devam edildi.

"Mevcut projenin yerine, başta kulübümüz ve taraftarlarımız olmak üzere kent yönetimlerimizle, konunun uzmanı akademik meslek odalarıyla beraber yeni bir yer üretilerek ihtiyaçlarımızı ve hedeflerimizi karşılayacak en az 25 bin kapasiteli UEFA standartlarında bir stadın yapılması sağlanmalıdır. Özetle; yukarıda da ifade etmeye çalıştığımız gibi stat konusu, mevcut haliyle Göztepemizin ve semtimizin geleceğe yönelik çıkarları bakımından ne yazık ki kabul edilebilir değildir. Bu bağlamda, hakkımız ve ihtiyacımız olan stadımızın Uzundere bölgesi öncelikli olmak üzere çok daha uygun bir yere yapılması için desteklerinizi istiyor, çalışmalarınızı bekliyoruz. Saygılarımızla." - İzmir

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel '15 Bin Değil 25 Bin Kapasiteli Stat İstiyoruz' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement