Gündem Özeti / 14 Eylül 2015 - Son Dakika
Güncel

Gündem Özeti / 14 Eylül 2015

Kurucusu: Mustafa Kemal Atatürk / 6 Nisan 1920 1- Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, TÜBA Başkanı Prof. Dr. Ahmet Cevat Acar, Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Mehmet Görmez ve TRT Genel Müdürü Şenol Göka'yı Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde kabul edecek.

14.09.2015 00:00
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Kurucusu: Mustafa Kemal Atatürk/ 6 Nisan 1920

1- Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, TÜBA Başkanı Prof. Dr. Ahmet Cevat Acar, Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Mehmet Görmez ve TRT Genel Müdürü Şenol Göka'yı Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde kabul edecek.

(Ankara/15.30/17.00/18.00)

2- CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, iş adamlarıyla bir araya gelerek CHP'nin sorunlara yaklaşımı ve çözümlerine ilişkin düşüncelerini açıklayacak.

(Bursa/19.00)

YASAMA YÜRÜTME SİYASET

1- Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Ayşen Gürcan, İstanbul Ticaret Üniversitesinin 2015-2016 Akademik Yılı Açılış Töreni'ne katılacak.

(İstanbul/10.00)

2- Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Kutbettin Arzu, 32. Dünya Veteriner Hekimliği Kongresine katılacak, Bitkisel Biyoçeşitlilik, Geofit Araştırma ve Eğitim Merkezi Müdürlüğünü ziyaret edecek.

(İstanbul/10.00/15.00)

3- AK Parti'nin yeni Merkez Yürütme Kurulu'nda (MYK) Ekonomi İşlerinden Sorumlu Genel Başkan Yardımcılığına getirilen Naci Ağbal, görevi Mehmet Muş'tan devralacak.

(Ankara/11.00)

DÜNYA-DİPLOMASİ

1- Kıbrıs müzakereleri çerçevesinde KKTC Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı ile Rum Yönetimi Lideri Nikos Anastasiadis Lefkoşa'daki ara bölgede bir araya gelecek.

2- Suriye'deki iç savaş ve bölgedeki yansımaları izleniyor.

(Şam/Halep)

3- Irak'ın başkenti Bağdat'ta 18 Türk işçinin kaçırılmasıyla ilgili gelişmeler takip ediliyor.

- ABD öncülüğündeki uluslararası koalisyonun, terör örgütü DAEŞ hedeflerine düzenlediği hava saldırıları ve Irak'taki çatışmalara ilişkin gelişmeler izleniyor.

(Erbil/Bağdat)

4- Yemen'deki çatışmalar ve yaşanan gelişmeler takip ediliyor.

(Sana)

5- Mısır'da seçilmiş cumhurbaşkanı Muhammed Mursi'nin "Katar adına casusluk" suçlamasıyla yargılandığı davanın duruşması görülecek.

(Kahire)

6- İsrail askerlerinin Yahudi yerleşimciler eşliğinde Mescid-i Aksa'ya girişi ve ardından Filistinlilere müdahalesi ile yaşanan olaylara ilişkin gelişmeler takip ediliyor.

(Kudüs)

EKONOMİ

1- TÜİK, ağustos ayı Tarım Ürünleri Üretici Fiyat Endeksi ile temmuz ayına ilişkin süt ve süt ürünleri ile kümes hayvancılığı üretimi istatistiklerini açıklayacak.

(Ankara/10.00)

2- TOBB, TÜSİAD, MÜSİAD, Memur-Sen, Türkiye Kamu-Sen, Türk-İş, TİSK, TBB, HAK-İŞ, TESK, TÜRMOB ve TZOB "terör" konusunda ortak basın toplantısı düzenleyecek.

(Ankara/11.00)

SPOR

1- Spor Toto Süper Lig'de 4. hafta Kayserispor- Trabzonspor maçıyla tamamlanacak.

(Kayseri/21.00)

2- Galatasaray'ın, UEFA Şampiyonlar Ligi C Grubu'nda İspanya'nın Atletico Madrid takımıyla yapacağı maç öncesinde Teknik Direktör Hamza Hamzaoğlu, Türk Telekom Arena'da basın toplantısı düzenleyecek. Sarı-kırmızılılar, Atletico Madrid maçını hazırlıklarını Florya Metin Oktay Tesisleri'nde yapacağı antrenmanla tamamlayacak.

(İstanbul/13.30/16.00)

3- Atletico Madrid Teknik Direktörü Diego Simeone, Türk Telekom Arena'da basın toplantısı düzenleyecek. İspanyol ekibi basın toplantısının ardından aynı statta çalışacak.

(İstanbul/17.45/18.30)

4- PTT 1. Lig'de 4. hafta Alanyaspor- Kayseri Erciyesspor maçıyla tamamlanacak.

(Alanya/20.00)

5- Spor Toto 2. Lig'de Beyaz Grup'ta Hatayspor- Kahramanmaraşspor karşılaşması oynanacak.

(Antakya/15.30)

6- Erkekler Hentbol Süper Lig'de 2015-2016 sezonu ilk haftası 3 maçla tamamlanacak.

***

Anadolu Ajansının yayımladığı haber, görüntü, fotoğraf ve internet ile wap için oluşturduğu her türlü bilgi, abone olmayanlar tarafından hiçbir şekilde kullanılamaz. Abonelerimiz de sözleşme kapsamı dışında bu yayınları çoğaltamaz, başka kurum ve kuruluşlara aktaramaz. Aykırı davrananlar hakkında, hukuki ve cezai her türlü başvuru hakkımız saklıdır.

Kaynak: AA

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement