Hatay'dan Kısa Kısa - Son Dakika
Yerel

Hatay'dan Kısa Kısa

Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş, Hatay Dulkadiroğulları Kültür ve Dayanışma Derneği Başkanı Mehmet Bebek ve dernek üyeleriyle bir araya geldi.

21.02.2015 12:18

Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş, Hatay Dulkadiroğulları Kültür ve Dayanışma Derneği Başkanı Mehmet Bebek ve dernek üyeleriyle bir araya geldi.

Başkan Savaş, İskenderun HATSU hizmet binasındaki kabulde, Hatay'ın kozmopolit yapısının kent kültürüne çok büyük katkılar sunduğunu kaydetti.

Asırlardır süregelen hoşgörü ortamının yaratılmasında Hataylı hemşehrilerinin büyük katkısının olduğunu ifade ede Savaş, sağduyulu yaklaşımlarının her zaman için takdir gördüğünü belirtti.

Bebek de ziyaretten dolayı Başkan Savaş'a teşekkür ederek, çalışmalarında kolaylıklar diledi.

- Çevre Koruma Derneği ziyareti

Başkan Savaş daha sonra İskenderun Çevre Koruma Derneği Başkanı Barış Sönmez ve dernek üyelerin kabul etti.

Savaş, burada yaptığı konuşmada, insan sağlığına olumsuz etki edebilecek yatırım ve projelerin kabul edilemez olduğunu, yenilenebilir enerji kaynaklarıyla daha hijyenik enerji üretim tesislerinin teşvik edilmesinden yana olduklarını vurguladı.

Savaş, bir doktor olarak büyükşehir çalışmalarında çevresel faktörlerin insan sağlığına olan etkilerini dikkate alarak hareket ettiklerini aktardı.

Sönmez de Hatay'daki çevre kirliliğinin giderilmesi yönünde sunum yaptı.

Samandağ Kentsel Dönüşüm Semineri

Samandağ Belediyesi tarafından kentsel dönüşüm ve riskli yapılarla ilgili seminer verildi.

Çevre ve Şehircilik İl Müdürü Burak Rifaioğlu, Meclis Salonu'nda gerçekleşen seminerde, kentteki sorunlu alanların belirlenip sağlıklı yaşanabilir hale getirilmesi amacıyla yeniden yapma, uygulama anlamını taşıdığını belirtti.

Kaçak yapılaşmanın önüne geçilmesi, depreme dayanıklı olmayan ekonomik ömrünü doldurmuş binaların yeniden yapılması gerektiğini ifade eden Rifaioğlu, olası doğal afetlerde oluşacak zararların en aza indirilmesi yönünde çalışmalar yapılmasını istedi.

Samandağ Belediye Başkanı Yardımcısı Mehmet Yıldız da kentsel dönüşüm ile ilgili projeleri hayata geçirmeye çalıştıklarını belirterek, şunları söyledi:

"İlçemizin modern ve medeni ihtiyaçları karşılayacak hale gelmesi, yaşanabilir ve daha güvenli bir kent oluşturmak hedefindeyiz. İlçemizin dokusunu bozan sorunların giderilmesi, depreme ve doğal afetlere karşı önlem ve dayanıklı binaların oluşturulması konusunda projeler üreterek hayata geçireceğiz."

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Hatay'dan Kısa Kısa - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement