Hdp Heyetinin İmralı Ziyareti - Son Dakika
Politika

Hdp Heyetinin İmralı Ziyareti

Hdp Heyetinin İmralı Ziyareti

Halkların Demokratik Partisi'nce (HDP), 765 sayılı Türk Ceza Kanununun (TCK) 125'inci maddesine göre, "vatana ihanet" suçundan idam cezasına çarptırılan ve Avrupa Birliği (AB) uyum yasaları ile idam cezası kaldırıldığı için İmralı Cezaevi'nde ömür boyu hapse mahkum edilen Abdullah Öcalan ile yapılan görüşmeye ilişkin açıklama yapıldı.

16.08.2014 16:36

Halkların Demokratik Partisi'nce (HDP), 765 sayılı Türk Ceza Kanununun (TCK) 125'inci maddesine göre, "vatana ihanet" suçundan idam cezasına çarptırılan ve Avrupa Birliği (AB) uyum yasaları ile idam cezası kaldırıldığı için İmralı Cezaevi'nde ömür boyu hapse mahkum edilen Abdullah Öcalan ile yapılan görüşmeye ilişkin açıklama yapıldı.

Açıklamada, Öcalan'ın, "cumhurbaşkanı seçiminde oluşturulan ve giderek bir çığ gibi büyüyecek olan desteği, barışa ve kardeşliğe dönük en güçlü teminatlardan biri saydığı" mesajını verdiği aktarıldı.

Açıklamada, Öcalan'ın, "Açılan yeni dönemin anlamı gerçekten demokratik Türkiye, demokratik cumhuriyet olgusunu bir ütopya olmaktan çıkarıp gerçeğe dönüştürecek olmasıdır. Kürtler açısından da oluşmuş olan bu kadar geniş ve sağlam irade özgür ve demokratik bir toplumu inşa etme sürecinde devrimsel bir anlama tekabül etmektedir. Bu sonuçlarla HDP günümüzün demokratik ve etkin muhalefeti, yarınların da en geniş tabanlı demokratik iktidarı olacaktır" görüşünü savunduğu ifade edildi.

Açıklamada, Öcalan'ın, herkesi demokratik bir ülke için katkı sunmaya çağırdığına vurgu yapılarak, şu görüşlerine yer verildi:

"İktidar da bilmelidir ki; Türkiye halkları, gerçek bir ulusal bütünlük ve demokratik devletin oluşması konusunda muazzam bir irade ortaya çıkarmıştır. Bunu doğru anlamaları ve ülkenin her türlü hegemonik ve müdahaleci yaklaşımlardan uzak tam demokratik ortak bir vatana dönüştürülmesi için seferber olmaları tarihsel bir zorunluluk halini almıştır. Bu kampanyaya emekleriyle varlıklarıyla öneri ve onaylarıyla omuz veren herkese teşekkürlerimi iletiyorum."

Açıklamada, ayrıca, Öcalan'ın, 1 Eylül Dünya Barış Günü'nün yaklaştığını belirterek, Yezidilere başsağlığı dileğinde bulunduğu bilgisine yer verildi. - Ankara

Kaynak: AA

Son Dakika Politika Hdp Heyetinin İmralı Ziyareti - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement