Hüseyin Çapkın Görevden Alındı - Son Dakika
Güncel

Hüseyin Çapkın Görevden Alındı

Hüseyin Çapkın Görevden Alındı

İstanbul Emniyet Müdürü Hüseyin Çapkın görevden alındı.

19.12.2013 13:54

İstanbul Emniyet Müdürü Hüseyin Çapkın görevden alındı.

İstanbul Merkezli Yolsuzluk ve Rüşvet Operasyonu sonrası İstanbul Emniyeti'nde başlayan görevden almalar tüm yurda yayıldı. Operasyon sonrasında onlarca emniyet müdürünün görev yeri değiştirilirken, gözler İstanbul Emniyet Müdürü Hüseyin Çapkın'a çevrildi. Öğle saatlerinde İstanbul Emniyet Müdürü Çapkın görevden alındı.

Çapkın, İstanbul Emniyet Müdürlüğü'nden ayrılırken, kapıda bekleyen basın mensuplarına herhangi bir açıklama yapmadan makam aracına bindi.

Hüseyin Çapkın'ın görevden alınma nedeninin, operasyondan haberinin olduğu halde konuyu İçişleri Bakanlığı'na bildirmediği iddia edildi.

-FARKLI İLLERDE DE GÖREVDEN ALMALAR, YER DEĞİŞTİRMELER DEVAM EDEBİLİR-

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, dün yaptığı açıklamalarda, kamu banklarını itibarsızlaştırmak için Türkiye içinde ve dışında adımlar atıldığını söyleyerek, "Türkiye'de bunun uzantıları var ve bu uzantılar şu anda maalesef devlet içinde bir devlet gayretiyle bu adımları atıyorlar. Fakat bu örgütlenmeyi kesinlikle meydana çıkaracağız. Ve bu babamızın oğlu olsa dinlemeyiz. Şuymuş, buymuş, bizi enterese etmez, bizi enterese eden milletimizin bekasıdır, geleceğidir. Aydınlık yarınların Türkiye'sidir" diye konuşmuştu.

Bazı medya gruplarında geçen, emniyetteki yapılan değişikliklerle alakalı olarak değerlendirmelerde de bulunan Erdoğan, "Bu çok daha farklı illere aynı şekilde sıçrayabilir. Dedim ya nerede buna benzer şeyler varsa, gereğini anında, başta valilerimiz olmak üzere bunun yanında Emniyet Genel Müdürlüğümüz, İçişleri Bakanlığımız anında yapacaklardır" demişti.

Kaynak: ANKA

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement