Iğdır'da Polis Aracına Saldırı: 13 Şehit - Son Dakika
Güncel

Iğdır'da Polis Aracına Saldırı: 13 Şehit

Iğdır\'da Polis Aracına Saldırı: 13 Şehit

Iğdır'da teröristler Dilucu Sınır Kapısı'nda görevli polisleri taşıyan araca bombalı saldırı düzenledi. Hain saldırıda 13 polis şehit oldu, 1 polis yaralandı.

08.09.2015 10:08  Güncelleme: 15:51
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Iğdır'dan, Dilucu Sınır Kapısı'nda görevli polis memurlarını götüren servis minibüsü ile koruma görevi yapan otomobilin, Aralık ilçesine bağlı Hasanhan Köyü yakınlarından geçişi sırasında PKK'lı teröristler yola önceden döşedikleri yaklaşık bir ton bombayı uzaktan kumanda ile patlattı. Hain saldırıda 13 polis şehit oldu.

ACI HABER SABAH SAATLERİNDE GELDİ

Saldırı bu sabah saatlerinde Iğdır ile Aralık ilçesi arasındaki Hasanhan Köyü yakınındaki meydana geldi.

PKK'lı teröristler önceden yola döşedikleri patlayıcıları polisleri taşıyan minibüs geçerken infilak ettirdi. Patlamayla birlikte savrulan minibüsteki polislerden 13'ü şehit olurken 1 polis de yaralandı.

VATANDAŞ KAN VERMEK İÇİN HASTANEYE AKIN ETTİ

Bu arada, Iğdır'daki izinli sağlık personeli, yaralılara müdahale için göreve çağrıldı. Çok sayıda vatandaş da kan ihtiyacı için Iğdır Devlet Hastanesi'ne geldi.

Bölgede saldırı sonrası operasyon başlatıldı.

İÇİŞLERİ BAKANI IĞDIR'A GİDİYOR

İçişleri Bakanı Selami Altınok, Iğdır'dan Dilucu Sınır Kapısı'na görevli polis memurlarını götüren servis minibüsüne düzenlenen bombalı saldırının ardından Iğdır'a gidiyor.

Altınok, yaşanan gelişmeler hakkında yetkililerden geniş kapsamlı bilgi alarak, Iğdır Devlet Hastanesi'ne kaldırılan yaralı polislere ziyarette bulunacak.

VALİLİK'TEN AÇIKLAMA

Iğdır Valiliği'nden yapılan yazılı açıklamada, "08.09.2015 günü saat 08.45-09.00 sıralarında Iğdır-Aralık yolu Çamurlu köyü mevkisinde terör örgütü mensupları tarafından Dilucu Kara Hudut Kapısında vatandaşlarımıza hizmet veren görevli polis memurlarını taşıyan servis aracı ile bu araca koruma görevi yapan Özel Harekat Şube Müdürlüğüne bağlı iki zırhlı araca bombalı saldırı yapıldığı, saldırı sonucu 13 polisimiz şehit olurken 1 Özel Harekat polis memurunun hayati tehlike arz etmeyecek şekilde yaralandığı" belirtildi.

"2 KİŞİ YAKALANDI"

Olayın ardından başlatılan operasyonda, olayla ilgisi olduğu düşünülen 2 kişinin yakalandığı ifade edilerek şöyle denildi:

"Operasyonlar devam etmektedir. Devletimizin ve ülkemizin birlik ve beraberliği için gece gündüz demeden görev yapan kahraman polislerimize yapılan bu hain saldırıyı esef ve şiddetle kınıyorum. Şunu asla ve asla unutmayalım ki; vatanımızı bölmeye, birlik ve beraberliğimizi yıkmaya hainlerin gücü yetmeyecektir. Bu vesile ile Iğdır halkı adına, merhumlara Allah'tan rahmet acılı ailelerine ve yakınlarına sabır, metanet ve başsağlığı diliyorum."

13 GÜN ÖNCE DE SALDIRI OLMUŞTU

27 Ağustos Perşembe günü de Iğdır'dan Dilucu Sınır Kapısı'nda görevli polisleri taşıyan minibüse, PKK'lı teröristler tarafından çapraz ateş açılmış ve bir polis yaralanmıştı.

Minibüse eşlik eden Özel Harekat polisleri, teröristlere karşılık verince çatışma çıkmıştı.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Iğdır'da Polis Aracına Saldırı: 13 Şehit - Son Dakika


Advertisement