IŞİD Bahanesiyle İzinsiz Gösteriler - Son Dakika
Güncel

IŞİD Bahanesiyle İzinsiz Gösteriler

IŞİD Bahanesiyle İzinsiz Gösteriler

Terör örgütü IŞİD'in Kobani'ye saldırmasını protesto eden grupların izinsiz gösterileri yurt genelinde gece saatlerinde de sürdü.

08.10.2014 01:43  Güncelleme: 07:58
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Yurt genelinde terör örgütü IŞİD'in Kobani'ye saldırmasını protesto eden grupların izinsiz gösterileri sürdü. Göstericiler, okullar, kamu binaları ve polis araçlarına zarar verdi.

Muş'un Varto ilçesinde, IŞİD'e tepki bahanesiyle düzenlenen izinsiz gösteriler sırasında, belediye binası önünde duran bir aracın içinden kimliği belirsiz kişi veya kişilerce İlçe Emniyet Müdürlüğü'ne uzun namlulu silahlarla taciz ateşi açıldı.

Saldırının ardından araçla kaçan şahıslar, karanlıktan yararlanarak kayıplara karıştı. Arama çalışması başlatıldı.

Öte yandan, HDP'nin "sokağa çıkma çağrısını" bahane ederek Varto ilçesinde düzenlenen gösterilerde kafasına gaz kapsülü isabet etmesi sonucu hayatını kaybeden Hakan Buksur'un cenazesinin ilçeye gelmesinin ardından gerginlik arttı. Gösterilerde, 7 okul molotofkokteyli atılarak yakıldı.

AK Parti İlçe Başkanlığı, PTT binası, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü, Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü'nün yakıldığı ve birçok iş yerinin zarar gördüğü eylemlerde polis, su ve biber gazıyla müdahalede bulunuyor.

Olayların devam ettiği ilçede 2 günlük sokağa çıkma yasağı ilan edildi.

-Şanlıurfa-

Şanlıurfa ve bazı ilçelerinde, grupların izinsiz gösterilerine polis müdahale etti.

Başta kent merkezi olmak üzere, Siverek, Viranşehir, Ceylanpınar ve Birecik ilçelerinde bir araya gelen gruplar, Kobani'deki çatışmalara dikkati çekmek için yürüyüş yapma girişiminde bulundu.

Polis ekiplerinin valilik kararıyla yürüyüşün yasaklandığını bildirmesi üzerine bazı kişiler polise taş ve molotofkokteyli attı. Bunun üzerine polisin gaz bombası ve tazyikli suyla müdahalede bulunduğu gruptakiler kentin farklı mahallelerindeki iş yerlerine zarar verdi, yollara barikat kurarak izinsiz gösteri yaptı.

Eylemler esnasında çevreden geçen ve aralarında çocukların da bulunduğu çok sayıda kişi gazdan etkilendi.

Birecik'teki eylemlerde göstericiler bir polis aracını şarampole devirip, ateşe verdi. Eylemler, gruptakilerin ara sokaklara dağılmasının ardından sona erdi.

Şanlıurfa merkez ve ilçelerinde eylemlere karıştığı tespit edilen 30 kişinin gözaltına alındığı öğrenildi.

-Osmaniye-

Osmaniye'de, Adnan Menderes Mahallesi'nde toplanan bir grup, ateş yakarak yolu ulaşıma kapadı. Tencere tava çalarak eylem yapan grubu olay yerine gelen polis ekipleri dağılmaları yönünde uyardı.

Uyarıya taş atarak karşılık veren grup, çevik kuvvet ekiplerinin müdahalesiyle dağıldı. Polis bölgede güvenlik önlemlerini artırdı.

-Adıyaman-

Adıyaman'da bazı mahallelerde yapılan izinsiz gösterilere polis müdahale etti.

Mimar Sinan Mahallesi ve Karapınar Mahallesi'nde toplanan bir grup, AK Parti binasına kadar yürüdükten sonra taşla saldırdı.

TOMA yardımıyla tazyikli su ve biber gazıyla müdahaleden sonra dağılan grup, DSİ kavşağında bir petrol istasyonu ile bankaya taşla saldırdı.

Burada yapılan müdahalenin ardından Karapınar Mahallesi'nde toplanan grup, Karapınar Caddesi'ni trafiğe kapatıp, ateş yaktı. Polise taş ve molotofkokteyliyle saldıran gruba tazyikli su ve biber gazıyla müdahale edildi.

Olaylarda çok sayıda polis, atılan taşlardan yaralandı. Ayrıca gazeteciler de taşların isabet etmesi sonucunda yaralandı. Polisin yetersiz kaldığı mahallede asker de olay yerine geldi. Cadde kenarında devam eden düğün törenine ara verildi. Olaylar mahalle aralarında devam ediyor.

Polis ekiplerinin izinsiz gösterilerin olduğu mahallerdeki güvenlik önlemleri sürüyor.

-İstanbul-

Beyoğlu'nda Galatasaray Lisesi önünde akşam saatlerinden itibaren  izinsiz gösteri yapan ve slogan atan yaklaşık 200 kişilik gruba polis müdahale etti.

HDP bayrakları taşıyan ve terör örgütü lehine slogan atan grup, polisin "dağılın" uyarılarına uymayınca tazyikli su ve biber gazıyla dağıtıldı. Bazı göstericilerin polise karşı havai fişek kullandığı görüldü.

Ara sokaklara dağılan göstericilerin polise taş atması üzerine, sokak aralarında da göstericilere müdahalede bulunuldu. Müdahale sırasında Beyoğlu üzerinde polis helikopterinin uçtuğu görüldü.

İlk müdahalenin ardından İstiklal Caddesi'nde Tünel Meydanı'na doğru kaçan gruptan bazı kişiler Odakule önünde yeniden toplandı. Çevik kuvvet ve sivil polis ekipleri bu gruba da müdahale ederek  bazı göstericileri gözaltına aldı.

Polis Galatasaray Lisesi önünde önlem alırken, zaman zaman toplanan ve slogan atan küçük gruplara müdahale sürüyor.

Küçük grupların gösterilerine karşın İstiklal Caddesi'nde hayat normale dönmüş durumda.

-Antalya-

Antalya'da Güneş Mahallesi'nde bir düğün evinde toplanan göstericilerden bazıları güvenlik önlemi alan polislere taşlarla saldırdı.

Caddeyi trafiğe kapatarak barikat kurmak isteyen göstericilere polis "dağılın" uyarısında bulundu. Taş ve çeşitli cisimler atarak polise saldıran gruba, gaz ve tazyikli suyla müdahale edildi. Bazı vatandaşlar atılan gazdan etkilendi.

Öte yandan, Hal Caddesi'nde bulunan büyükşehir belediyesine ait bir araca taşlarla saldıran grup, iki itfaiye erinin yaralanmasına neden oldu. Yaralı itfaiyeciler bölgedeki özel bir hastanede tedavi altına alındı.

-Manisa-

Yunusemre ilçesinde Horozköy Semti ile Şehzadeler ilçesi Nurlupınar Mahallesi'nde düzenlenen eylemlerde, göstericiler, güvenlik önlemi alan polis ekiplerine taşla saldırdı, otobüs duraklarına, çöp konteynerlerine ve bazı iş yerlerine zarar verdi.

Polis ekipleri, biber gazıyla müdahale edip dağıttıkları gruptan bir kişiyi gözaltına aldı.

Turgutlu ilçesinde de bir grup, Şehit Mahmut Tuğrul Karakolu'na taş atarak zarar verdi.

-Bitlis-

Bitlis'in Güroymak ilçesinde HDP binası önünde toplanan bir grup, Muş Caddesi üzerinden Hükümet Konağı'na yürümek istedi.

Polisin yürüyüşe izin vermemesi üzerine, göstericiler polise taş, molotofkokteyli ve havai fişeklerle saldırdı. Polis grubu dağıtmak için gaz bombası ve tazyikli suyla müdahalede bulundu.

Ara sokaklara dağılan göstericiler ilçedeki ana caddede tekrar bir araya gelerek ateş yakıp yolu çift yönlü trafiğe kapattı. Polisin müdahalesiyle yol trafiğe açıldı. İlçede gerginlik sürüyor.

Tatvan ilçesinde ise çarşı merkezindeki ana caddeyi trafiğe kapatan grup, polise havai fişek, taş ve molotofkokteyli ile saldırdı. Olaylarda birçok iş yeri zarar görürken, ara sokaklara dağılan göstericiler, Dumlupınar ve Fatih ilkokullarının camlarını kırdı. Camları kırılan okullarda eğitime bir gün ara verildi.

Hizan ilçesinde Cumhuriyet alanında bir araya gelen yüzü maskeli grup, polis ekiplerine taş, havai fişek ve molotofkokteyli ile saldırdı.

Polisin tazyikli su ve gaz bombalarıyla müdahale ettiği olaylar devam ediyor.

-Hakkari-

Hakkari'nin Şemdinli ilçesinde MOBESE kameralarını ateşe veren göstericilere polis müdahalede bulundu. Olayda, 5 kameranın kullanılamaz hale geldiği bildirildi. Polis ekipleriyle göstericiler arasındaki olaylar ara sokaklarda devam ediyor.

Çukurca ilçesinde ise bir grup gösterici ilçe merkezinde bulunan banka, PTT ATM'lerine, okul binalarına ve bazı kamu kurumlarına taşla saldırdı. Polisin gruba müdahalesiyle olaylar son buldu.

Bazı okul binalarında maddi hasar meydana geldiği ancak eğitimde herhangi bir aksaklığın yaşanmayacağı bildirildi. - Şanlıurfa

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel IŞİD Bahanesiyle İzinsiz Gösteriler - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement