İsrail'in Gazze Saldırılarının Protesto Edilmesi - Son Dakika
Güncel

İsrail'in Gazze Saldırılarının Protesto Edilmesi

Özgür Kudüs Platformu üyeleri, İsrail saldırılarında hayatını kaybedenler için gıyabi cenaze namazı kıldı.

13.07.2014 19:38

Fatih'te, İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırılarında hayatını kaybedenler için gıyabi cenaze namazı kılındı.

Fatih Camisi'nde ikindi namazının ardından toplanan Özgür Kudüs Platformu üyeleri, tekbir getirip " Hamas'a selam, direnişe devam" ve "Kahrolsun İsrail" sloganları attı. "Küfür devam eder, zulüm devam etmez", "İzzet, Allah'ın, Peygamber'in ve müminlerindir", "Zulme karşı omuz omuza" pankartları taşıyan grup, Akdeniz Caddesi üzerinden yürüyüşe başladı.

Saraçhane Parkına yürüyen platform üyeleri, İsrail saldırılarında hayatını kaybedenler için gıyabi cenaze namazı kıldı.

Grup adına basın açıklaması yapan Özgür Kudüs Platformu Başkanı Mehmet Eşin, küfrün zindanlarında çile dolduranları, canlarını ve ömürlerini feda edenleri selamladıklarını söyledi.

Filistinlilerin 70 yıldır siyonizm zulmü altında çok zor bir mücadele verdiğini anlatan Eşin, "İsrail devleti devam ettiği sürece, Müslümanlar zulüm görecektir. Biz de bu zulmü seyredeceğiz maalesef. Bu zulmün sona ermesi için tek çare vardır. O çare, siyonizmin ebediyen tarihin karanlığına gömülmesidir" dedi.

İsrail ve siyonizmi ortadan kaldıracak bir Müslüman birliğinin olmadığını ifade eden Eşin, Müslümanların birlik içinde mücadele etmesi ve ümmetin yaralarının sarılması gerektiğini dile getirdi. Eşin, Gazze'de şehit olanlara Allah'tan rahmet, yaralananlara da acil şifalar diledi.

Güler: "İslam dünyası, ölü sessizliğini üzerinden atabilmiş değil"

Özgür Kudüs Platformu üyesi Şerafettin Güler de Gazze halkının İsrail'in bombaları altında can çekiştiğini söyledi.

Bir haftadır devam eden ağır bombardımanda çok sayıda Gazzeli'nin şehit olduğunu aktaran Güler, şunları kaydetti:

"Ne hazin çelişkidir ki İslam dünyası, İsrail vahşetini durdurabilecek bir güce sahipken, parçalanmışlıktan kaynaklanan ölü sessizliğini üzerinden atabilmiş değil. Ambargo altındaki Gazze, vahşi saldırılarla inliyor. Toplanmaktan aciz Arap Birliği ülkelerinin aciz ve korkak liderleri ise İsrail'i kınayacak cesareti bile gösteremeyecek bir zilliyet içinde kıvranıyor. Mısır'da binlerce insanı katleden Sisi cuntasına finansal destek veren Suudi Arabistan ve körfez ülkeleri, İsrail'in saldırlarına da sessiz kalıyor."

Güler, İslam aleminin Mescid-i Aksa, Kudüs ve Filistin davasından hiçbir zaman vazgeçmeyeceğini sözlerine ekledi.

Eylem, açıklamaların ardından sona erdi. - İstanbul

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel İsrail'in Gazze Saldırılarının Protesto Edilmesi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement