İsrail'in Gazze'ye Yönelik Saldırıları - Son Dakika
Güncel

İsrail'in Gazze'ye Yönelik Saldırıları

Kamu Sen Genel Başkanı Koncuk: "Yarım yüzyılı aşkın süredir, bulunduğu bölgeye kan ve gözyaşından başka bir şey getirmeyen, insani değerleri ayaklar altına alan uygulamalarıyla kanımızı donduran İsrail'i şiddet ve nefretle kınıyoruz"

18.07.2014 12:39

Kamu-Sen Genel Başkanı İsmail Koncuk, İsrail'in Gazze'ye karadan saldırısına ilişkin, "Yarım yüzyılı aşkın süredir, bulunduğu bölgeye kan ve gözyaşından başka bir şey getirmeyen, insani değerleri ayaklar altına alan uygulamalarıyla kanımızı donduran İsrail'i şiddet ve nefretle kınıyoruz" ifadelerini kullandı.

Koncuk, yaptığı yazılı açıklamada, İsrail'in Gazze'de yaşattığı vahşete seyirci kalınmasının, gözü dönmüş canilerin ve onların destekçilerinin gerçek yüzlerini bir kez daha ortaya koyduğuna işaret ederek, dünya devletlerinin İsrail'e karşı etkili bir tavır sergileyememesinin anlaşılır ve kabul edilebilir bir durum olmadığını belirtti.

Özellikle ABD'nin adeta İsrail'in yaptığı bu soykırımı destekler nitelikteki açıklamalarının, Türkiye ve dünya kamuoyu tarafından iyi değerlendirilmesi gerektiğine dikkati çeken Koncuk, ABD politikalarını destekleyenlerin durdukları yerin farkına varması gerektiğine işaret etti.

Mezhep çatışmalarının ve görüş ayrılıklarının pençesindeki İslam dünyasının da Filistin'deki dramla ilgilenecek halinin olmadığının görüldüğünü vurgulayan Koncuk, son zamanlarda ülke dış politikasında yaşanan değişimin de Türkiye'nin dünyadan soyutlanarak yalnızlığa itilmesine neden olduğunu ifade etti.

Ülkede mezhep üzerinden yaşanan tartışmaların, siyasi alana taşınmasının son derece tehlikeli bir sürece girileceği endişesi yarattığını savunan Koncuk, bu noktada ayrılmanın, bölünmenin kimseye bir yarar sağlamadığını dile getirdi.

İsrail'in Gazze'ye karşı uyguladığı bu soykırımın aslında büyük oyunun bir parçası olduğunu unutmamak ve büyük resmi göz ardı etmemek gerektiğini vurgulayan Koncuk, "Bu bakımdan Filistin'in, Afganistan'ın, Doğu Türkistan'ın, Suriye'nin, Irak'ın, Mısır'ın, Libya'nın kısacası İslam coğrafyasının içinde bulunduğu açmaz aynı kirli senaryonun ürünüdür. Türkmeneli'nde, Doğu Türkistan'da, Tuzhurmatu'da, Kerkük'te katliamlar yaşanırken seyirci kalanların Filistin'de akan kanı durdurmasının imkan ve ihtimali bulunmamaktadır" değerlendirmesini yaptı.

Koncuk, dünyanın neresinde olursa olsun bir Müslümanın canı yandığında aynı acıyı hissetmeyen ve harekete geçmeyen toplumun, bir başka bölgede yaşanan acıyı dindirmesinin mümkün olmadığına işaret etti.

Dünyanın dört bir yanında vahşete ve katliamlara kurban gidenlere Allah'tan rahmet, yaralı Müslümanlara da acil şifalar dileyen Koncuk, şunları kaydetti:

"İnsanlığını yitirmemiş ülkelerin Birleşmiş Milletler'i harekete geçirerek yaşanan katliamlara bir son verilmesi; insani değerleri ve uluslararası hukuku hiçe sayan başta İsrail olmak üzere bütün cani ülke ve örgütlerden yaptıklarının hesabının sorulması talebimizi bir kez daha yineliyoruz.

Türkiye Kamu-Sen olarak, yarım yüzyılı aşkın süredir, bulunduğu bölgeye kan ve gözyaşından başka bir şey getirmeyen, insani değerleri ayaklar altına alan uygulamalarıyla kanımızı donduran İsrail'i şiddet ve nefretle kınıyor ve 'Zalimler için yaşasın cehennem' diyoruz." - Ankara

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel İsrail'in Gazze'ye Yönelik Saldırıları - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement