İzmir Heyeti' Bremen'de Kadınların Sorunlarını Ele Aldı - Son Dakika
Güncel

İzmir Heyeti' Bremen'de Kadınların Sorunlarını Ele Aldı

İzmir'in Bayraklı Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü'nden 10 kişilik kadın heyeti Almanya'nın Bremen kentine geldi.

11.12.2016 15:15

İzmir'in Bayraklı Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü'nden 10 kişilik kadın heyeti Almanya'nın Bremen kentine geldi. Bayraklı Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Sakine Akyüz eşliğinde Bremen'e gelen heyette doktor, psikolog, sosyolog ve kadın sığınma evi sorumluları yer aldı. Bremen kentinde genç kızlara ve kadınlara yönelik danışmanlık ve eğitim faaliyetlerinde bulunan Fırtına Keçileri Derneği'nin (Gewitterziegen e.V.) davetlisi olarak Bremen kentine gelen Bayraklı Belediyesi heyeti, ortak projeleri kapsamında genç kız ve kadınların göç ve mültecilik esnasında yaşadıkları, hayattan beklentileri ve eğitim imkanlarını ele aldı. Fırtına Keçileri Derneği yöneticisi Ruken Aytaş tarafından karşılanan heyet Bremen'de bir hafta kaldı. Kadınların sorunları konuşuldu

İzmir ile kardeş kent olduklarını, daha öncede genç kız ve kadınlara yönelik ortak projeler gerçekleştirdiklerini dile getiren Ruken Aytaş, " İzmir ve Bremenli uzmanları bir araya getirdiğimiz projemiz kapsamında önümüzdeki Mayıs-Haziran ayları içerisinde bizlerinde İzmir ziyareti olacak. Hedefimiz, genç kız ve kadınlarımızın ortak sorunlarını çözmek için yeni adımlar atmak. Her iki kardeş kentinde iki ayaklı bir gençlik kampı oluşturmaktır. İzmir heyetiyle kadınlarımızın sorunları konuşup mültecilere yönelik çalışmalar hakkında görüş alış verişinde bulunduk"dedi.

İzmir'de gençlik evi açılacak Bayraklı Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Sakine Akyüz Bremen'de çok güzel ve yararlı görüşmelere imza attıklarını, yeni yeni projelerle İzmir'e döneceklerini söyledi. Bremen kentinde genç kızlara ve kadınlara yönelik danışmanlık ve eğitim faaliyetlerinde bulunan Fırtına Keçileri Derneği'nin bir benzerini de Bayraklı ilçesinde açmayı planladıklarını dile getiren Akyüz, "Burada çok güzel çalışmalarda bulunduk. Almanya'da mülteci kadınların sorunlarını, yaşama şekillerini gözlemledik. Genç kızlarımız ile kadınlarımızın sorunlarını nasıl çözeriz noktasında buradaki dernek çalışmaları hakkında bilgi aldık" diye konuştu.

Heyet Bremen'de kaldıkları süre içinde Fırtına Keçileri Derneği'ni de ziyaret edip incelemelerde bulundu. Heyet dernek çalışmasından çok etkilendi ve aynısının İzmir'de de kurulması kararı aldı. GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ

-Kadın heyetinin toplantısından görüntü

-Bayraklı Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Sakine Akyüz'ün açıklamaları

-Bayraklı Belediyesi Özel Kalem Müdürü Çağla Kadakal'ın açıklamaları

-Fırtına Keçileri Derneği yöneticisi Ruken Aytaş'ın açıklamaları

-Heyetin dernek binasını gezmesi

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel İzmir Heyeti' Bremen'de Kadınların Sorunlarını Ele Aldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement